Meteen naar de content
stedentrip, florence

Florence, Italië

Inspiratie voor je stedentrip

Wil je een leuke stedentrip in Europa of zelfs daarbuiten maken? We delen inspiratie voor de leukste, meest bijzondere en verrassende citytrips. Van een weekendje naar een stad in Nederland, België of Duitsland tot een stedentrip buiten de gebaande paden.

Lees ook onze reistips voor:

Goedkoop op stedentrip

Een stedentrip is een superleuke manier om er even een lang weekend tussenuit te gaan. Nieuwe plekken in Europa te ontdekken en natuurlijk voor quality time met je reispartner. Maar het is de laatste jaren ook aanzienlijk duurder geworden. En toch kun je ook in Europa nog steeds goedkoop op stedentrip. Een paar tips:

  • Boek een aanbieding, waarbij vlucht en hotel bij de prijs inbegrepen zijn. Bijvoorbeeld via de Vakantiediscounter.
  • Kies voor een goedkopere bestemming, zoals steden in Balkan, Oost-Europa of Baltische Staten.
  • Ga eens niet naar een hoofdstad, maar kies voor een kleinere, onbekende stad.
  • Kies voor een stad in de buurt van een budget luchthaven. Er gaan voordelige vluchten naar bijvoorbeeld Tirana in Albanië, Tuzla in Bosnië en verschillende luchthavens in Polen.  Zo ontdek je ook gelijk nieuwe plekken buiten de gebaande paden.

Voordelige vluchten zoeken

Wil jij goedkoop op stedentrip? Om goedkope vliegtickts te vinden kun je bij Skyscanner zoeken op vliegen vanaf o.a. Eindhoven of Rotterdam naar ‘alle bestemmingen’ met flexibele data voor een bepaalde maand. Je krijgt dan een handig overzicht van bestemmingen die in die periode voordelig zijn om naartoe te vliegen.

 

Inspiratie voor je citytrip

things-to-do-porto
Ontdek

Stedentrip Europa maken? 50 Ideeën voor een toffe citytrip

Lees meer
Lees meer

Wat te doen tijdens een citytrip in Europa?

Bij ons bestaan citytrips heel vaak uit lekker eten en drinken en het hoppen van het ene naar het andere terras of restaurant. Maar tussendoor is het natuurlijk wel leuk om ook wat van de stad te zien! Dit kan op verschillende manieren. Maar we hebben een aantal aanraders voor je!

Fietstour

Fietsen is een geweldige manier om in korte tijd veel van een stad te zien en zo een goede indruk te krijgen van de bezienswaardigheden, maar ook van de omgeving. Vaak fiets je namelijk ook door wijken waar je te voet niet zo snel komt. Zeker als je maar een weekend de tijd hebt voor je stedentrip.

Voor het boeken van een fietstour raden wij Baja Bikes aan. Zij bieden zowel fietstours als fietsverhuur aan in heel veel steden wereldwijd.

Escape tour

Wil je niet met een gids op pad, maar wel doelgericht een stad leren kennen? Dan is een Escape tour een leuke manier! Via een spel in de app doorkruis je op eigen houtje de stad en zie je ondertussen verschillende highlights. De tours zijn beschikbaar voor heel veel steden wereldwijd.

Food tour

Elke land heeft zijn eigen culinaire tradities en een leuke manier om die te ontdekken én proeven is met een food tour. Je ontdekt zo niet alleen de lokale keuken, maar ook de stad zelf én je krijgt goede restauranttips. Daarom plannen wij een food tour vaak aan het begin van onze stedentrip.

Je kunt food tours boeken via o.a. GetYourGuide of WithLocals. Ook ideaal voor stadstours met een gids.

Skip-the-line tickets

De meeste mensen gaan maar een paar dagen op stedentrip. Zonde dus om uren in de rij te staan voor de bekende bezienswaardigheden! Regel daarom vooraf je toegangsbewijs alvast online. Voor bijna alle populaire highlights kun je tickets online boeken en soms ook een tijdslot reserveren.

Wij vinden Tiqets hier de beste site voor, maar je kunt ook op GetYourGuide tickets bestellen.

Bekijk al onze citytrips

Tirana bezienswaardigheden, Dajti ekspres
Ontdek

Wat te doen in Tirana, Albanië? De leukste bezienswaardigheden voor je stedentrip

Lees meer
1 2 10

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen