Meteen naar de content

5 must do’s tijdens een weekend Brugge

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

België

Stedentrip

Weekendje weg

De thuisstad van de Brugse Zot, meer dan vijftig chocoladewinkels, pittoreske straatjes: de Belgische stad Brugge is een fijne bestemming om een weekendje door te brengen. Een boottocht in ‘Het Venetië van het Noorden’ is natuurlijk zeker een must do, maar Brugge heeft nog veel meer te bieden!

Belfort van Brugge Halletoren

1. Beklim het Belfort van Brugge (de Halletoren)

Met zijn 83 meter is het Belfort van Brugge de hoogste toren van de stad. En wil je dus het mooiste uitzicht over Brugge niet missen, is het beklimmen van de 366 treden tellende toren echt een must. Tijdens de klim kun je af en toe even op adem komen door op de tussenverdiepingen het bijzondere klokkenwerk en de voormalige schatkamer van de toren te bekijken.

Belfort van Brugge Halletoren  Belfort van Brugge Halletoren

2. Drink een biertje bij brouwerij De Halve Maan

Wist je dat er in Brugge diep onder de grond een pijpleiding van ruim 3 kilometer loopt waar bier doorheen stroomt? Door de leiding stromen de enige twee echte Brugse biertjes: Brugse Zot en Straffe Hendrik. De ‘bierleiding’ vervoert het bier vanaf brouwerij de Halve Maan naar de bottelarij. De brouwerij ligt namelijk in het centrum van Brugge en de 5 (!) miljoen liter bier die jaarlijks vervoerd werd van de brouwerij naar de bottelarij leverde nogal wat verkeersdrukte op in de binnenstad. Dat je bij deze brouwerij dus echt even een biertje moet gaan drinken, heeft eigenlijk geen toelichting nodig. Brouwerij De Halve Maan heeft een groot café met mooi terras buiten, waar je o.a. deze Brugse Zot kunt drinken. Je kunt er bovendien een kijkje nemen in de brouwerij en het museum.

brugse zot brouwerij halve maan

3. Loop onder de Gentpoort door

De Gentpoort is één van de vier stadspoorten in Brugge die je nog kunt bezoeken en zeker het bekijken waard. Dat de Bruggelingen goed beschermd werden door dit imposante bouwwerk mag duidelijk zijn!

gentpoort brugge

4. Proef en koop echte Belgische chocolade

Je kunt er niet omheen in Brugge: chocoladewinkels. In de stad vind je er meer dan 50! Vaak kun je in de winkels niet alleen kopen, maar ook proeven, zodat je zeker weten de allerlekkerste Belgische chocola mee naar huis neemt.

chocola brugge

5. Bekijk Brugge vanaf het water

Niet voor niets wordt Brugge ook wel eens ‘Het Venetië van het Noorden’ genoemd. Stap dus zeker bij één van de vijf opstapplaatsen voor 8 euro aan boord van een bootje, om een rondvaart te maken door de reien (grachten). In een half uur bekijk je Brugge van een heel andere kant, terwijl een gids meer achtergrondinformatie geeft.

 brugge rondvaart

Eten in Brugge

Om de ‘toeristenhap’ te vermijden, kregen wij de goede tip om ‘s avonds te eten bij ‘t Bagientje. Op de menukaart staan heerlijke Vlaamse gerechten zoals stoofvlees en pastei, met natuurlijk friet. Zoek je een goed lunchplekje? Op het zonnige terras van Le Pain Quotidien worden heerlijke biologische broodjes geserveerd.

eten brugge tips

Overnachten in Brugge

Een echte aanrader is de Bed & Breakfast van reizigers Bruno en Petra, De Weide Wereld. Dat Bruno en Petra zelf zoveel reizen, zie je zowel in de service als de inrichting terug; de tot in de puntjes verzorgde kamers hebben allemaal een eigen continenten thema. Hier overnachten voelt alsof je even aan de andere kant van de wereld bent, alles ademt reissfeer. ‘s Ochtends wordt er een heerlijk, uitgebreid ontbijt geserveerd. De locatie van de b&b is prachtig: midden in de natuur, terwijl je toch in een half uur naar centrum Brugge fietst. Maar het belangrijkst is toch echt wel de sfeer, Bruno en Petra zorgen dat je je meteen thuis voelt op deze bijzondere en relaxte plek.

bed breakfast brugge

Meer door ons geselecteerde accommodaties in Brugge

Brugge op de fiets verkennen

Ook een leuke manier om de stad te verkennen is per fiets! In een korte tijd zie je veel en kun je net iets meer van Brugge ontdekken. Baja Bikes biedt een superleuke fietstour in Brugge aan, waarin een enthousiaste gids jou de stad op een andere manier laat ervaren. Zo weet je zeker dat je niks mist van de bezienswaardigheden van Brugge en zelfs nog wat extra highlights van de stad ontdekt. Je kunt ook zelf een fiets huren bij Baja Bikes als je zonder gids op pad wilt.

Meer inspiratie voor jouw vakantie in België

Heb je zin gekregen om in België op vakantie te gaan? Wil je een weekend Brugge combineren met een andere stedentrip in België? Lees dan onze leuke reistips voor Antwerpen, Brussel, Luik en Mechelen! Liever een weekend weg in Nederland? Kijk dan eens naar Breda, Den Bosch, Zwolle of Bergen op Zoom. Wij schreven ook over bijzondere accommodaties in Nederland en prachtige huisjes aan zee om jouw vakantie extra speciaal te maken!

1 reacties

  • Joke 26 september 2016 - 16:10

    En sinds 19september bevindt zich in de Langestraat nr 57 het Brocante café. Waar je zowel iets kan drinken als snuisteren in een gezellig winkeltje.

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen