Meteen naar de content

De top 10 dingen om te doen in Brussel tijdens een weekendje weg

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

België

Brussel

Stedentrip

Weekendje weg

Wereldsteden

De hoofdstad van België, Brussel, is een leuke stad voor een (lang) weekend weg. Het is een stad met een internationale sfeer, mede natuurlijk door het Europees Parlement. Daarnaast heeft Brussel een gezellig oud centrum, heel veel interessante musea, goede restaurants en leuke cafe’s. Ook zijn er genoeg bezienswaardigheden in Brussel om te bekijken tijdens je stedentrip. Het is wel een grote stad, het is dus handig om voor je vertrekt een plan te maken van wat je wilt zien en doen in Brussel. En daar helpen we je graag bij natuurlijk. Wij maakten een lijst met onze top 10 bezienswaardigheden in Brussel die je niet mag missen tijdens je citytrip!

weekendje brussel bezienswaardigheden

1. De Grote Markt: het historisch centrum van Brussel

De Grote Markt is het centrale plein van Brussel en niet te missen tijdens je stedentrip; het is het historisch centrum van de stad. Waarschijnlijk is het zelfs het punt waar je begint te zoeken naar de bezienswaardigheden van Brussel. En dan zit je goed, want dit plein is prachtig en je vindt er een aantal van de belangrijkste gebouwen van Brussel. Zo staat het stadhuis van Brussel aan de Grote markt, een prachtig gebouw met een interessante geschiedenis. Het is bijvoorbeeld in meerdere delen gebouwd: de rechterkant en de toren zijn door andere architecten ontworpen dan de linkerkant.

Tegenover het stadhuis staat het Broodhuis, waar lang geleden bakkers hun brood verkochten. In 1695 bombardeerden de Fransen de Grote Markt. Dit bombardement verwoestte een groot deel van de gebouwen aan het plein. Met de wederopbouw maakten de houten gebouwen plaats voor stenen varianten in Vlaams-Italiaanse stijl. Dit gaf het plein een heel ander aanzicht. Veel gildehuizen die aan de Grote Markt staan zijn dan ook gebouwd na die tijd. Wil je meer weten over de geschiedenis van de Grote markt? Bezoek dan het Museum van de Stad Brussel, dit museum is gevestigd in het Broodhuis aan de Grote markt. 

De Grote Markt is de belangrijkste bezienswaardigheid van Brussel en er zijn van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat dan ook veel toeristen te vinden. Bezoek je het plein overdag, dan is het zeker de moeite waard om ’s avonds nog een keer terug te komen wanneer alles mooi verlicht is. 

Tip: Begin je stedentrip Brussel met een rondwandeling of fietstour met een gids, audiotour op je smartphone, hop-on-hop-off bustour of city escape-spel. Zo raak je in korte tijd bekend met de stad en kun je de rest van je weekend de leukste highlights beter bekijken!

Bezienswaardigheden Brussel Grote Markt
Grote markt centrum Brussel

2. De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen

Vlakbij de grote markt vind je de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen; een prachtige 19e eeuwse promenade in het centrum van Brussel. Vooral het glazen dak is indrukwekkend. In deze promenade vind je leuke winkeltjes, waaronder heel veel chocoladewinkels.

Brusselse wafels volgens het recept van een sterrenchef

In de Sint-Hubertusgalerijen kun je ook de beroemde Brusselse wafels van Gaufres & Waffles proeven. Deze Brusselse wafels worden gebakken volgens het recept van een sterrenchef. Je kunt hierbij kiezen uit bijzondere zoete of hartige toppings. Wij kozen voor de topping ‘Stracciatella tomaten’ en deze stelde ons zeker niet teleur! Wist je trouwens dat Brussel twee officiële talen heeft: Frans en Nederlands? Al wordt er in de praktijk weinig Nederlands gesproken, de algemene voertaal in winkels is Frans. Ga je dus een weekend naar Brussel, stof je kennis van de Franse taal dan nog maar even af!

Ook leuk om te doen in Brussel: tijdens een workshop wafels maken leer je alles over deze Belgische lekkernij!

Sint Hubertusgalerijen brussel
chocoladewinkel brussel Hubertusgalerijen wafelwinkel Sint Hubertusgalerijen

3. Bekendste bezienswaardigheid van Brussel: Manneken pis

Wie Brussel zegt, zegt Manneken Pis. Dit beeldje van een plassend jongetje is wereldberoemd en voor veel toeristen dan ook een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Brussel. En hoewel het beeldje an sich misschien een beetje tegenvalt, de verhalen rondom Manneken Pis zijn wel leuk. Zo is het beeldje al meerdere keren ontvoerd en in stukken teruggevonden. Ook wordt Manneken Pis betrokken bij alle festiviteiten van de stad.

En wist je dat Manneken Pis ook een officiële medewerker heeft? Dit is de aankleder van Manneken Pis, degene die zijn kostuums uitkiest en aantrekt. En dat mag ook wel, want het kleine manneke heeft meer dan 1000 kostuums in de kast liggen. En daar komen per jaar zo’n 20-30 nieuwe kostuums bij. Zo kreeg Manneken Pis dit jaar nog een speciaal kostuum van de Rolling Stones! Wil je meer weten over de kostuums van Manneken Pis, dan kun je het speciale museum ‘De Garderobe van Manneken Pis’ bezoeken. Hier zijn zo’n 140 van zijn kostuums tentoongesteld. 

brussel bezienswaardigheden manneke pis manneke pis brussel 

Jeanneke Pis

Misschien wist je het niet, maar er is ook een vrouwelijk plassend beeldje in Brussel, Jeanneke Pis. Ook is er nog een beeldje van een plassende hond, Het Zinneke. Deze beeldjes zijn geplaatst door ondernemers in de omgeving om meer toeristen te trekken. En dat is gelukt, het is altijd druk rondom de plassende beeldjes. En of dit nu het omlopen waard is…..

jeanneke pis brussel

Meer leren over Manneken Pis in het Museum van de stad Brussel

Wil je het beeldje van Manneken Pis eens goed bekijken, zonder de drukte om je heen? En in originele staat, zonder dat hij helemaal aangekleed is? Breng dan een bezoekje aan het Museum van de stad Brussel, gevestigd in het Broodhuis (of in het Frans: Maison du Roi) op de Grote Markt. In de expositie over Manneken Pis leer je leuke feitjes over het iconische beeldje.

Tip: Het museum van de stad Brussel is een van de 49 musea die je gratis kunt bezoeken een Brussels Card. Met deze kaart heb je niet alleen gratis toegang tot veel attracties in Brussel, maar je krijgt ook korting bij een aantal restaurants en winkels.

 broodhuis museum brussel

4. Chocolademuseum Choco story

Al is men in heel België gek op chocolade, Brussel is echt de hoofdstad van ‘het bruine goud’. Je kunt tijdens je citytrip Brussel dan ook niet om chocolade heen. En wil je meer weten over chocola, dan is een bezoekje aan het Choco story museum een leuk idee. In dit museum in het centrum van Brussel vertelt een audioguide je meer over de geschiedenis en het productieproces van chocolade. In ruim een uur tijd wandel je door het museum waarbij je steeds punten scant met je audioguide. Op deze manier word je  verder meegenomen in het verhaal. Alles op een leuke, luchtige manier. Aan het einde van de zelfgeleide tour volgt een demonstratie bonbons maken waarbij je natuurlijk ook een bonbon mag proeven.

Voor kinderen zijn er in het museum leuke spelletjes om te doen tijdens de tour, dit maakt Choco story ook heel geschikt om te bezoeken voor families. Met een Brussels Card heb je gratis toegang tot het museum. Heb je deze citycard niet, dan kun je ook vooraf je toegangskaartje voor het museum kopen.

Wil je zelf ook bonbons leren maken? Boek dan een ticket voor het Choco story museum inclusief chocolade workshop!

chocolademuseum weekend brussel 
museum chocolate story brussel 
musea brussel chocola

5. Stripwandeling en streetart in Brussel

Ben je liefhebber van streetart, dan is er genoeg te zien in Brussel tijdens je stedentrip. Je ontdekt de muurschilderingen vanzelf als je door de stad wandelt. Valt het je op dat er veel kunstwerken zijn van striptekenaars? Dat klopt, want in Brussel kun je een speciale stripwandeling maken met daarin meer dan 80 muurschilderingen van striptekenaars. Zo kom je bijvoorbeeld Kuifje en Suske en Wiske tegen. De wandeling is 5 kilometer lang, een originele manier dus om verschillende hotspots van Brussel onderweg te ontdekken.

streetart zien in brussel
streetart brussel  

6. Brussel verkennen op een elektrische step

Het historisch centrum met zijn kinderkopjes verken je het beste te voet, maar er zijn ook een aantal bezienswaardigheden in Brussel die wat verder weg liggen. Een leuke manier om hier naartoe te gaan is op een elektrisch stepje. Op elke straathoek vind je deze stepjes en je zoeft zo langs het verkeer naar je bestemming. Daar aangekomen parkeer je het stepje gewoon ergens waar het mag (en dat is in Brussel bijna overal) en wandel je weer verder. Heel gemakkelijk!

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is de app van het merk stepje dat je kiest. Wij kozen tijdens onze citytrip Brussel voor het merk Dott, omdat we deze al vaker hebben gebruikt, maar er zijn ook andere merken stepjes in Brussel. Kijk gewoon even van welk merk je er het meeste op straat ziet en download de bijbehorende app. Een rit op de step start je door de QR-code op de step te scannen met de app. Als je bij een bezienswaardigheid aangekomen bent stop je je step weer via de app en wordt de ritprijs in rekening gebracht. Omdat je tijdens een stedentrip Brussel al heel wat kilometers lopend aflegt, is een stepje een leuke afwisseling tijdens je citytrip! 

elektrische stepjes brussel

Checklist voor je stedentrip Brussel

  • Wat neem je mee? Vind onze favoriete reisspullen in onze travelshop
  • Begin gelijk met je reisvoorbereiding: Haal een reisgids Brussel in huis
  • Better safe than sorry, zorg voor een goede reisverzekering
  • Ontdek het beste van Brussel. Vind en vergelijk de leukste tours en boek je toegangsbewijzen alvast online
  • Plan meteen je reis: boek alvast voordelig je treintickets
  • Air miles sparen met je creditcard? Kies voor een AMEX creditcard
  • Brussel op de fiets verkennen? Boek hier een fietstour of huur een fiets
  • Wil je de stad op een originele manier ontdekken? Boek een escape tour!

7. Mooie uitzichtpunten: de bezienswaardigheden van Brussel van bovenaf

Het is tijdens je citytrip Brussel is zeker aan te raden een van de uitzichtpunten van de stad te bezoeken. Brussel is een enorme stad en wanneer je deze van boven bekijkt, krijg je een completer beeld. En het is natuurlijk ook gewoon leuk om één of meerdere uitzichtpunten te bezoeken. Mooie uitzichtpunten om te bezoeken tijdens je stedentrip Brussel zijn: de Hallepoort, het reuzenrad, de Kunstheuvel en het Atomium. We vertellen je hier graag iets meer over:

De Hallepoort: de oude stadspoort van Brussel

Een mooi uitzichtpunt vind je op de Hallepoort, een van de oude stadspoorten van Brussel. In de Middeleeuwen was Brussel namelijk een compleet ommuurde stad, met een stadsmuur en een gracht. Er waren zeven stadspoorten, waarvan de Hallepoort de enige is die nog bestaat. De stadspoort ging bij zonsondergang dicht en bij zonsopgang weer open. De wachtpost kondigde dit aan door op een hoorn te blazen. Kwam je al reiziger te laat aan, dan kon je de stad dus niet meer in. Daarom bevonden zich ook een aantal herbergen net buiten de stadspoort. Hier konden gestrande reizigers terecht totdat de stadspoorten ’s ochtends weer open gingen. De Hallepoort heeft ook gediend als tolpoort en gevangenis. In de Hallepoort bevindt zich nu een museum, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de stadspoort en ook tijdelijke tentoonstellingen zijn. Op de top van de Hallepoort kun je de stadspoort helemaal rond lopen, zo heb je een bijzonder uitzicht over de stad Brussel.

Tip: wil je je bezoek aan de Hallepoort combineren met een minder toeristische wijk? Loop dan eens naar de beroemde vlooienmarkt op het Vossenplein in de oude volksbuurt de Marollen. Je krijgt zo een heel ander beeld van Brussel!

Hallepoort brussel hallepoort museum
uitzicht hallepoort brussel

Reuzenrad ‘The View’

Een ritje in het 55 meter hoge reuzenrad, officieel The View genoemd, is leuk om te doen in Brussel. Je kunt niet alleen je voeten even rust geven van een dag citytrippen, maar ook genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Tijdens het ritje in het reuzenrad ga je een paar keer rond, je hebt dus genoeg tijd om alles te bekijken en foto’s te maken van het uitzicht. Een ritje kost € 9,- pp. Je vindt het reuzenrad naast het imposante Justitiepaleis. Overigens, ook als je geen zin hebt in een ritje in het reuzenrad is het uitzicht hier mooi, je kunt kijken vanaf de balustrade. Vervolgens kun je een (gratis) lift naar beneden nemen.

reuzenrad the view brussel uitzicht reuzenrad brussel  
reuzenrad brussel

De Kunstberg

De Kunstberg is gelegen op een helling tussen het Koningsplein en de Grote Markt. Je vindt in deze omgeving tal van musea, zoals het Musea voor Schone Kunsten, het BELvue museum en het Muziekinstrumentenmuseum. Naast de Kunstberg staat het koninklijk paleis. Dit paleis is de voornaamste werkplek van de Koning en Koningin van België en is alleen maar in bepaalde periodes van het jaar te bezoeken. Is het paleis niet open? Je kunt het wel virtueel bezoeken!

kunstberg uitzichtpunt brussel
kunstberg brussel 

8. Het icoon van Brussel: het Atomium

Het icoon van Brussel is het Atomium. Dit bijzondere bouwwerk is ontworpen voor de Expo wereldtentoonstelling in 1958 en is nog steeds een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Brussel. Jaarlijks bezoeken zo’n 600.000 toeristen het Atomium en dat is niet voor niets; het is een bijzonder bouwwerk. Het Atomium is dan ook echt een aanrader om te bezoeken tijdens je weekendje Brussel. Het leuke aan het Atomium is dat het zowel van buiten als van binnen heel imposant is. Eerst kun je er helemaal omheen lopen en de glinsterende bollen helemaal rondom bewonderen en fotograferen, om vervolgens naar binnen te gaan om het Atomium van binnenuit te ontdekken. Een aantal bollen kun je bezoeken door middel van roltrappen. De hoogste bol, waarvandaan je uitkijkt over heel Brussel, bezoek je met de lift.

Het Atomium ligt buiten het centrum van Brussel, het is dus het handigst om een bezoek aan het begin, of aan het einde van je stedentrip in te plannen. Omdat de rijen nogal op kunnen lopen, is het slim om vooraf een skip-the-line ticket te kopen. Je slaat dan in elk geval de rij voor de kaartverkoop over. Wanneer je naar de bovenste bol van het Atomium wilt (daar waar je het uitzicht over de stad hebt), moet je nog wel gewoon in de rij staan voor de lift, net als iedereen.

Atomium brussel bezienswaardigheden brussel-atomium
bollen atomium brussel

Met de roltrappen door de bollen van het Atomium

Het 102 meter hoge Atomium bestaat uit 9 zilverkleurige bollen met een doorsnede van 18 meter. Het stelt een ijzerkristal voor, die 165 miljard keer is uitvergroot. Vier van deze bollen kun je bezoeken via verschillende roltrappen; het leukste gedeelte van het Atomium vonden wij. Niet alleen zijn de tentoonstellingen in de bollen afwisselend en interessant, maar ook is er op sommige plekken een spectaculaire lichtshow.

In de eerste twee bollen zijn exposities over het Atomium en de wereldtentoonstelling. Aan de hand van voorwerpen en korte tekstjes leer je meer over het gebouw en de expo. In de derde bol is een tijdelijke expositie, bij ons was dit de interessante fototentoonstelling ‘View from my window’. En in de laatste bol is een lasershow met muziek, heel spectaculair. Al met al is het Atomium heel afwisselend en leuk om te bezoeken tijdens je citytrip!

museum atomium brussel
roltrap atomium atomium brussel bezoeken
expositie atomium brussel

De lift naar de top van het Atomium

De hoogste bol van het Atomium kun je alleen bezoeken met de lift. Maar als je na een lange wachtrij een heel spektakel verwacht in de bovenste bol, kan dit misschien een beetje tegenvallen. Het uitzicht is weliswaar mooi, maar de ruimte is vrij klein en je bent er met veel mensen. Desondanks is dit natuurlijk wel een verdieping van het Atomium die je niet kunt overslaan, het maakt je bezoek compleet. Het is leuk om rond te lopen en door alle ramen het uitzicht op het expo-terrein te bekijken. 

Boek hier je ticket voor het Atomium >>

panorma bol atomium brussel  
uitzicht atomium uitzichtpunt atomium

Parkeren bij het Atomium

Bezoek je het Atomium met de auto? Dan kun je parkeren op een van de omliggende parkeerplaatsen of in de straten rondom het Atomium. Er is geen officiële parkeerplaats en de officieuze parkeerplaatsen vragen meestal € 10,- per bezoek. In de straten in de omgeving betaal je gewoon via het parkeerautomaat. Op zondag is het parkeren in de omliggende straten meestal gratis.

stedentrip brussel atomium
panorama brussel lift atomium

9. Het Europees parlement in de Europese wijk

Je kent het beeld waarschijnlijk vooral van televisie: de halfronde, grote vergaderzaal van het Europees parlement in Brussel. Hier worden debatten gehouden en er wordt de parlementsleden gestemd over belangrijke onderwerpen binnen de Europese Unie. Op doordeweekse dagen kun je de grote vergaderzaal bezoeken. De toegang is gratis, maar je moet wel van tevoren reserveren. Het Europees Parlement is te vinden in de Europese wijk in Brussel. Wil je meer weten over deze wijk? Volg dan via je smartphone een gratis rondleiding van twee uur door een local.

bezienswaardigheden brussel eu
europees parlement brussel bezoeken

Het Parlamentarium

Weet jij eigenlijk hoeveel en welke landen er lid zijn van de EU? En hoe het precies werkt bij het Europees Parlement? In het bezoekerscentrum, het Parlamentarium, leer je hier op een leuke manier meer over. Een aanrader om te bezoeken tijdens je stedentrip Brussel! Bij binnenkomst ontvang je een multimediaguide, waarmee je tijdens je bezoek onderwerpen kun scannen. Hier krijg je vervolgens meer informatie over. De toegang tot het Parlamentarium is gratis, je moet alleen wel van tevoren reserveren. Het Parlamentarium is ook in het weekend geopend, leuk dus als je tijdens je weekendje Brussel toch iets van het Europees parlement wilt bezoeken.

Parlamentarium brussel
Parlamentarium stedentrip-brussel bezoekerscentrum europees parlement  

De Berlijnse muur in Brussel

Wist je dat er delen van de Berlijnse muur in Brussel te zien zijn? Nadat de Muur in 1989 viel, zijn in verschillende delen van de wereld stukken muur tentoongesteld als symbool van eenheid. Brussel is zo’n plek, bij het Europees Parlement kun je twee delen van de muur bekijken. 

Berlijnse muur brussel parlement

10. De vele parken van Brussel

Ook al zou je het misschien niet denken, maar Brussel is ook een groene stad. Zo telt Brussel maar liefst 26 parken! Het is dan ook leuk om tijdens je weekendje Brussel af en toe even het groen op te zoeken, zeker als het mooi weer is. Als je hiervoor in de stad wilt blijven, dan kun je bijvoorbeeld het Warandepark of de tuinen van de Kunstberg bezoeken. Wij bekeken de De Kleine Zavelsquare, een mooi park in Vlaamse neorenaissancestijl tegenover de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk.

Wil je juist even de binnenstad uit, dan is het Terkamerenbos, een van de grootste parken van Brussel, misschien een leuke optie. Dit is een groot park in Engelse stijl, waar je ook een waterfiets of bootje kunt huren. 

De Kleine Zavelsquare park

Ontdek de highlights van Brussel tijdens een fietstour

Natuurlijk is het mogelijk om Brussel zelf te verkennen tijdens je stedentrip, maar het is een grote stad waar je veel (wandel)kilometers maakt en soms echt even moet zoeken naar de bezienswaardigheden. Het is dus ook heel leuk om je citytrip Brussel te starten met een fietstour. Tijdens een 3,5 uur durende fietstour ontdek je samen met een gids de belangrijkste highlights van Brussel. Onderweg krijg je meer achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden en leer je over het leven van een local in Brussel. Een leuke kennismaking met de stad dus. En als je de fietstour aan het begin van je stedentrip doet, kun je daarna terug gaan naar de hotspots waarvan je nog wel meer wilt zien!

Boek hier je fietstour door Brussel >>

Brussel citytrip weekendje    

Tips voor restaurants in Brussel

Brussel is een internationale stad met heel veel verschillende restaurants. Dus of je nu juist heel culinair uit wilt pakken, of gewoon een lekker Vlaams stoofpotje wilt eten tijdens je weekend Brussel, het kan allemaal. Wij aten zelf een avond bij Pop up Sablon; een gezellig restaurant met dito terras aan de Place du Grand Sablon. Ook genoten we van een 7-gangen verrassingsdiner bij Humphrey, een op de Filipijnse keuken geïnspireerd restaurant iets buiten het historisch centrum.

We hadden tijdens onze citytrip Brussel helaas geen tijd om bij Foodhall Wolf te gaan eten, maar het zag er wel heel gezellig uit! Ook het restaurant van het hotel waar wij verbleven in Brussel, staat heel goed aangeschreven. In Le Conteur kun je Midden-Oosterse gerechten verwachten, waarbij er vaak echt een feestje wordt gebouwd in het restaurant. Niet geschikt als je rustig of romantisch wilt dineren dus, maar wel heel leuk als je bijvoorbeeld met vrienden op pad bent. En tenslotte, helaas was deze bij ons helemaal volgeboekt, maar de Tram Experience leek ons ook heel speciaal. Een culinair verrassingsdiner, waarbij je ondertussen door de stad rijdt; dat is toch iets bijzonders tijdens je stedentrip Brussel? 

Brussel restaurant tips restaurant brussel tip 
foodhall wolf brussel

[ps2id id=’brussels-card’ target=”/]Citycard Brussel

Ben je van plan veel bezienswaardigheden in Brussel te bezoeken? Dan loont het al snel om een citycard van Brussel aan te schaffen, de Brussels card. Met deze kaart heb je gratis toegang tot 49 musea en optioneel tot het openbaar vervoer en. Ideaal voor een actieve stedentrip Brussel dus. Ook krijg je korting bij verschillende restaurants en winkels. Daarnaast kun je toegang tot het Atomium mee bestellen. Je kunt kiezen uit een citycard van 24 uur, 48 uur of 72 uur met verschillende opties:

In de gratis Brussels card app (iOS of Android) vind je meer informatie over alle bezienswaardigheden in Brussel die je kunt bezoeken met je citycard.

brussel stedentrip bezienswaardigheden terrasje brussel tips

Meer leuke activiteiten in Brussel

 

Overnachten in Brussel

Natuurlijk zijn er in een stad als Brussel genoeg leuke accommodaties om uit te kiezen. Wij overnachtten zelf in het mooie boutique hotel Craves, een hotel in hartje centrum op loopafstand van de leukste bezienswaardigheden van Brussel. In het hotel is ook het populaire Midden-Oosterse restaurant Le Conteur gevestigd. Een ander hotel met mooie inrichting in het centrum van Brussel is Hotel Indigo. En zoek je een meer standaard hotel met een goede prijs-kwaliteitverhouding, dan kunnen we Motel One aanbevelen.

Zoek je aanbiedingen voor een compleet weekendje Brussel? Kijk eens bij Hotelspecials.nl, Stedentrips.nl of TUI; zij hebben vaak goede aanbiedingen voor stedentrips!

hotel tips brussel

Onze tips voor hotels in Brussel

Met de trein naar Brussel

Een stedentrip Brussel is natuurlijk het leukste met de trein. Je weekendje weg begint dan al bij het instappen! De intercity naar Brussel rijdt rechtstreeks vanaf Rotterdam, Schiphol, Breda en Amsterdam. Ook de Thalys rijdt rechtstreeks vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Je bent dan al in 1-2 uur in Brussel!

Boek je treinticket naar Brussel >>

Met de auto naar Brussel en parkeren in de stad

Wil je met de auto naar Brussel komen? Controleer dan of je auto voldoet aan de eisen van de lage-emissiezone. Je doet dit door je kenteken hier in te voeren. Wanneer je wilt parkeren in het centrum van Brussel hebben wij nog een goede tip: boek je parkeerplaats vooraf! Je krijgt dan vaak korting op het normale dagtarief. Wij parkeerden in parkeergarage de Munt in hartje Brussel en betaalden, door vooraf te reserveren, slechts € 25,- voor het hele weekend. 

weekendje brussel

Meer leuke Belgische steden voor een stedentrip

Zoek je meer inspiratie voor een stedentrip in België? Er zijn zoveel leuke Belgische steden voor een citytrip of een weekendje weg! Wij schreven eerder al artikelen over Gent, Antwerpen, Luik, Brugge, Mechelen en Leuven. Of bekijk al onze artikelen over België

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen