Meteen naar de content
rondreis colombia, highlights

Tayrona National Park

Reizen naar Colombia

Wie naar Colombia op vakantie gaat komt vaak razend enthousiast thuis. Niet alleen is reizen door Colombia super divers, de gastvrijheid van de bevolking is ook hartverwarmend. Niet voor niks bezocht Annemarie Colombia maar liefst vier keer! Verken digital nomad hotspot Medellín, struin door de kleurrijke straten van Cartagena en Salento en overnacht in Tayrona National Park. Hike naar verborgen stad Ciudad Perdida en ga tuben in Palomino. Wil jij ook reizen naar Colombia? Lees onze blogs met persoonlijke tips en laat je inspireren voor je vakantie!

Aantal inwoners
50,5 miljoen
Hoofdstad
Bogotá
Tijdzone
GMT -5
Stopcontact
Type A en B
Highlight
Valle de Cocora
Proeven
Lulo (fruitsoort)

Lees ook onze reistips voor:

Wat te verwachten van een vakantie in Colombia?

Colombia is een zeer gevarieerd land in het noorden van Zuid-Amerika dat grenst aan Ecuador, Peru, Brazilië, Venezuela en Panama. Zowel de Amazone als het Andesgebergte beslaan een groot deel van het land. Ook wordt Colombia begrenst door in het westen de Stille Oceaan en in het noorden de Caribische zee. Dit laat maar zien hoeveel variatie je kunt vinden tijdens een vakantie Colombia: Jungle, bergen, zee én bruisende steden. Voor wie naar Colombia op vakantie gaat, raden we dan ook aan om rond te reizen en zo de vele gezichten van dit prachtige land te ontdekken.

Backpacken in Colombia

Vanuit onze eigen ervaring kunnen we zeggen dat Colombia een zeer aangenaam land is om doorheen te reizen, of dat nu alleen, met z’n tweeën of met het hele gezin is. Het toerisme in Colombia is in de laatste jaren sterk toegenomen en de voorzieningen voor backpackers en andere reizigers zijn als paddestoelen uit de grond geschoten. Het aanbod van kwalitatief goede hostels, hotels, Airbnb’s en andere accommodaties is groot en gevarieerd, maar ook betaalbaar. Dit maakt backpacken in Colombia zeer aantrekkelijk!

Checklist voor je reis

Bekijk al onze artikelen

punta gallinas woestijn tour colombia
Ontdek

Op jeeptour naar Cabo de la Vela en Punta Gallinas in de La Guajira woestijn, Colombia

Lees meer
1 2

Praktisch info over reizen in Colombia

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen