Meteen naar de content
inca trail, machu picchu peru bezienswaardigheden

Machu Picchu

Reizen naar Peru

Een vakantie in Peru is divers en indrukwekkend, met natuurijk als hoogtepunt Inca stad Machu Picchu bij Cuzco. Maar er is zoveel meer. Ontdek het amazone regenwoud bij Iquitos, ga sandboarden in de zandduinen van Huaca China, verken het klooster van Arequipa en maak een trekking door de Colca Canyon. Vaar over het Titicacameer, ga surfen in Mancorá en verken het onbekende noorden van Peru. En vergeet hoofdstad Lima niet!

Aantal inwoners
34,6 miljoen
Hoofdstad
Lima
Tijdszone
GMT -5
Stopcontact
Type A en B
Highlight
Machu Picchu
Proeven
Pisco Sour (cocktail)

Lees ook onze reistips voor:

Bekijk al onze artikelen

peru bezienswaardigheden, machu picchu
Ontdek

Rondreis Peru: reisroute langs de mooiste bezienswaardigheden van Peru

Lees meer

Wat te verwachten van een vakantie in Peru?

Peru is een langgerekt, zeer gevarieerd land in Zuid-Amerika dat grenst aan Bolivia, Ecuador, Colombia en Brazilië. Zowel de Amazone als het Andesgebergte beslaan een groot deel van het land, maar ook heeft Peru een groot stuk woestijn. Peru heeft daarnaast een lange kustlijn aan de Stille Oceaan (Pacific). Dit laat maar zien hoeveel variatie je kunt vinden tijdens een vakantie Peru: Jungle, bergen, zee én mooie steden steden. Voor wie naar Peru op vakantie gaat, raden we dan ook aan om rond te reizen en zo de vele gezichten van dit prachtige land te ontdekken. Peru is vanwege de ruige berglandschappen bovendien een perfecte outdoor bestemming voor sportieve reizigers.

Backpacken in Peru

Vanuit onze eigen ervaring kunnen we zeggen dat Peru een zeer aangenaam land is om te backpacken, of dat nu alleen, met z’n tweeën of met het hele gezin is. Toerisme in Peru is ruimschoots aanwezig, vanwege o.a. de beroemde Inca stad Machu Picchu en de infrastructuur is dan ook prima op orde. Het aanbod van kwalitatief goede hostels, hotels, Airbnb’s en andere accommodaties is groot en gevarieerd, maar ook betaalbaar. Dit maakt backpacken in Peru zeer aantrekkelijk! Ook het vervoer is goed geregeld en betaalbaar. De afstanden zijn wel groot. Daarnaast zijn er volop tours te boeken naar de belangrijkste highlights van Peru en de kwaliteit hiervan is over het algemeen goed.

Praktische info voor je reis naar Peru

Checklist voor je reis naar Peru

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen