Meteen naar de content
panama vakantie

Bocas del Torro

Op vakantie naar Panama

Ontdek de veelzijdigheid van Panama tijdens je vakantie. Duik in de drukte van Panama-Stad en bezoek het wereldberoemde Panamakanaal. Hike door het regenwoud in Boquete. Maak een zeiltocht langs de dromerige San Blas-eilanden en geniet van het ontspannen eilandleven in Bocas del Torro, met haar kristaheldere water, vele zeesterren en kleurrijke paalwoningen. Wil jij ook reizen naar Panama? Lees onze blogs met persoonlijke tips voor Panama en laat je inspireren voor je vakantie!

Hoofdstad
Panama-Stad
Tijdszone
GMT -5
Stopcontact
Type A en B
Beste reistijd
dec t/m april
Highlight
Bocas del Toro
Proeven
Gallo pinto

Lees ook onze reistips voor:

Op vakantie naar Panama: een droombestemming

Met de idyllische San Blas eilanden die zo uit een kinderboek lijken te komen, de Caribische vibes van Bocas del Toro, het regenwoud van Boquete en het levendige centrum van Panama-stad is Panama echt een droombestemming. Het land heeft alles in huis voor een onvergetelijke vakantie: hagelwitte zandstranden omlijst met palmomen en turquoise zeewater, dichte jungle en een prachtige onderwaterwereld. De reisafstanden zijn relatief kort en je kunt dus veel zien tijdens een vakantie van 2 tot 3 weken.

Panama combineren met Costa Rica en Nicaragua

Wij reisden meerdere malen naar Panama, waarbij we onze reis combineerden met Costa Rica en Nicaragua. De ligging van het land maakt het een ideale bestemming om op te nemen in een reisroute door Midden-Amerika. Reis bijvoorbeeld vanaf Bocas del Toro naar kustplaats Puerto Viejo in Costa Rica.

Zeilend van Colombia naar Panama

Wist je dat je vanaf Colombia via de San Blas eilanden naar Panama kunt reizen? Annemarie deed het! Je kunt dit in enkele dagen zeilend of per speedboot doen, waarbij je tussentijds op de zeilboot en/of op de eilandjes overnacht. Een droomtrip die absoluut de moeite waard is! Liever van Panama naar Colombia, dat kan ook!

De highlights van Panama

  • Caribisch Bocas del Toro
  • Zeilend langs de San Blas eilanden
  • Het regenwoud van Boquete
  • Surfen in de Stille Oceaan én aan de Caribische kust
  • De levendige hoofdstad Panama-Stad

Praktische tips voor reizen naar Panama

Bekijk al onze artikelen

Checklist voor je vakantie Panama

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen