Meteen naar de content

De beste camping kachels voor extra warmte tijdens het kamperen

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Kampeerartikelen

Kamperen

Reviews

Op zoek naar een elektrische, hout- of gaskachel voor op de camping? Ga jij binnenkort kamperen maar is de weersvoorspelling niet al te goed? Of wil je extra lang buiten kunnen zitten ’s avonds voor je caravan, tent of camper? Wat de reden ook is dat je op zoek bent naar wat extra warmte van een camping kachel: we’ve got you covered! Ik ben namelijk zelf een enorme koukleum en ben dus op zoek gegaan naar het beste camping kacheltje om warm te blijven bij het kamperen in het vroege voorjaar. Ik vond 5 goede camping kachels en zette ze voor je op een rij!

1. MacGyver draagbare camping gaskachel

Absoluut op nr 1 staat bij mij dit handige camping kacheltje van MacGyver. Ik heb deze camping gaskachel zelf al op meerdere trips getest en ben hier erg enthousiast over. Het kacheltje geeft snel een fijne warmte af en zorgt ervoor dat je ’s avonds veel langer op een aangename manier buiten kunt zitten tijdens het kamperen. Het MacGyver gaskacheltje werkt op busjes butaangas, dat is dus makkelijk in gebruik en zorgt ervoor dat je het kacheltje overal mee naar toe kunt nemen. Met een busje butaangas in combinatie met de MacGyver gaskachel doe je ongeveer drie uur. Je steekt het gaskacheltje gemakkelijk aan door middel van de piëzo ontsteker. Er zit een beveiliging in het kacheltje waardoor hij automatisch uitschakelt bij oververhitting. Wel wordt geadviseerd hem alleen buiten, of in goed geventileerde binnenruimtes te gebruiken. Tip: butaangas werkt niet goed bij hele lage temperaturen (5 graden of lager), dus ga je echt winterkamperen, dan is een andere camping kachel misschien een betere keuze.

Dit camping gaskacheltje kopen? Bestel hem voor € 39,95 bij Bol.com >>

camping kachel draagbaar gaskacheltje

2. Compacte elektrische kampeerkachel van de Eurom

Deze compacte elektrische kachel van Eurom heeft een vermogen van 1500 Watt en drie warmtestanden. Hij vraagt weinig vermogen, daardoor is het een handig kacheltje voor op de camping. De omval- en oververhittingsbeveiligingen zorgen er bovendien voor dat het ook een veilige campingkachel is. Naast deze veiligheidsfuncties heeft deze kampeerkachel ook nog wat extra handige functies, namelijk een zwenkfunctie en thermostaat. Wil je een elektrisch kacheltje die er ook nog eens leuk uit ziet? Kijk dan eens naar dit retro kacheltje van Eurom. Extra leuk in een oldtimer caravan of camper!

Deze elektrische kampeerkachel kopen? Bestel hem voor € 34,99 bij Kampeerwereld >>

 retro camping kacheltje

3. Camping houtkachel Biolite Firepit

Wil je liever een camping houtkachel? Dan is de multifunctionele Biolite Firepit misschien wel wat je zoekt. We schreven eerder al in onze review van de Biolite Firepit dat het dus een vuurkorf en bbq in een is, dat is handig. En bovendien zorgt de ingebouwde ventilator ervoor dat je vuur niet alleen supersnel op gang komt, maar ook dat je de vlammen kunt reguleren door de ventilator harder of zachter te zetten. Bovendien zorgt de ventilator in deze camping houtkachel er ook voor dat de rook omhoog geblazen wordt, en je hier dus minder last van hebt. Kortom: wij zijn behoorlijk fan van de Firepit als camping houtkachel! Op zoek naar een meer gesloten houtkachel? Kijk dan eens naar de Bo-Camp Urban Outdoor Falconwood houtkachel. Doordat deze houtkachel een schoorsteen heeft, kan hij ook onder een luifel gebruikt worden.

De Biolite Firepit camping houtkachel kopen? Bestel hem voor € 329,95 bij Bever >>

firepit bbq

4. Klein elektrisch campingkacheltje: de Fanheater 600

Zoek je echt een hele kleine elektrische camping kachel voor bijvoorbeeld in je caravan of camper? Dan is de Fanheater 600 misschien een goede keuze voor je. Dit kleine camping kacheltje heeft dan misschien wel een laag vermogen van 600 Watt, door de ventilator blaast hij de warmte wel goed je caravan of camper in. Dit elektrische camping kacheltje beschikt over een thermostaat en heeft een omval- en verhittingsbeveiliging. Wil je de Fanheater 600 gebruiken als kachel in de voortent? Volgens de reviews kan dit ook prima en zorgt het ervoor dat het net een paar graden warmer in je tent wordt. 

Deze elektrische camping kachel kopen? Bestel hem voor € 22,- bij Bol.com >>

kleine elektrische campingkachel

5. De Foetsie! 129: een stoere petroleum kachel voor op de camping

Waarom je voor een petroleum kachel op de camping zou kiezen? Met een petroleum campingkachel ben je niet afhankelijk van stroom of gas en kun je dus ook met temperaturen beneden de 5 graden je kacheltje nog gebruiken. Daarnaast is een petroleum kampeerkachel relatief zuinig in verbruik. Je koopt een keer een 5-literfles paraffine (=gezuiverde petroleum, dit ruik je niet of nauwelijks) en kunt daar vervolgens zo’n 18-40 uur mee verwarmen. Dat zijn heel wat warme avonden op de camping! Leuke extra: de Foetsie petroleum kachel beschikt ook over een kookplaatje, je kunt er dus een pannetje water op koken. En natuurlijk telt het uiterlijk van deze mooie, rode petroleum kachel ook mee, hij is stoer en retro tegelijk!

Deze petroleum camping kachel kopen? Bestel hem voor € 84,50 bij Obelink >>

De Big Hug warmtedeken van Stoov

Extra tip voor koukleumen: de Big Hug warmtedeken van Stoov is ook heerlijk voor op de camping. Dit werkt eigenlijk een beetje zoals stoelverwarming in de auto en zorgt ervoor dat je net iets langer buiten kunt zitten, zeker als je ook nog een lekker dekentje over je benen legt. Hij werkt op een accu die je los kunt opladen: je hebt ter plekke dus geen stroom nodig. En wanneer je niet aan het kamperen bent, is deze warmtedeken natuurlijk ook heerlijk tijdens koude winters op de bank of op je bureaustoel.

stoov big hug stoov big hug kamperen 

Meer kampeertips

Ben jij nog op zoek naar een goede tent? Lees dan onze reviews over de Decathlon pop-up tent. Ook schreven we eerder over handige campingtafels en campingstoelen. En ben je een echte gadget-fan, kijk dan eens naar deze camping gadgets, of lees onze review van de Omnia camping oven! Of lees al onze artikelen over outdoor en kamperen.

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen