Meteen naar de content

Het beste camping koffiezetapparaat: 5 gadgets om koffie te zetten op reis

Annemarie Konijn, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Annemarie

Cadeautips

Reisaccessoires

Reviews

Als echte koffieliefhebbers lopen we er vaak tegenaan: goede koffie zetten op reis is niet altijd vanzelfsprekend. In veel accommodaties vind je alleen oploskoffie, en daar worden wij persoonlijk niet heel blij van. En ook tijdens het kamperen zijn we op zoek naar de beste manier om koffie te zetten op de camping. We hebben in de afgelopen jaren dan ook veel verschillende opties voor een mini koffiezetapparaat, en gadgets om koffie te zetten onderweg, met elkaar vergeleken. Een camping koffiezetapparaat is in veel verschillende vormen verkrijgbaar en ook zijn er andere koffie gadgets die erg handig zijn op reis. Bij de keuze voor een draagbaar koffiezetapparaat of koffie gadget zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden: wel of geen stroom, wel of geen mogelijkheid water te verwarmen, gewicht en volume. In dit artikel zetten we verschillende kleine koffiezetapparaten en gadgets voor koffiezetten op een rij, zodat jij een goede keuze kunt maken voor jezelf of om aan een koffieliefhebber cadeau te geven. We hebben zelf met de meeste van deze koffieapparaten gereisd en spreken dus uit eigen ervaring.

Tip: origineel koffie cadeau

Ben jij op zoek naar een origineel koffie cadeau? Geef dan een koffie-abonnement cadeau van Route du Koffie. Zij ontwikkelden een speciale Ik wil meer reizen-editie, waarbij degene aan wie jij dit cadeau geeft 3 maanden lang, 1x per maand een zak koffiebonen ontvangt uit verschillende werelddelen. Zo maakt hij of zij kennis met koffiesmaken van over de wereld. Het abonnement stopt automatisch na 3 leveringen. Je kunt kiezen uit hele koffiebonen, gemalen bonen voor snelfilterkoffie of gemalen koffiebonen voor een (mini) espressomachine. Het cadeau-abonnement bevat koffie uit Tanzania, Guatemala en Indonesië, een echte reis rond de wereld dus! Leuk om te geven in combinatie met een mini koffiezetapparaat of koffie gadget uit onderstaande overzicht! 

Bestel het koffie pakket hier >>

koffie cadeau

1 Koffiemaatje draagbaar, mini koffiezetapparaat

De espressomachine van Koffiemaatje is een fantastisch koffiezetapparaat voor in de camper of op reis. De mini espressomachine is ideaal voor het zetten van echt lekkere koffie onderweg of op de camping. Het grote voordeel van Koffiemaatje is dat hij zowel te gebruiken is met cups als gemalen koffie. En in tegenstelling tot veel andere draagbare espressomachines kun je met dit mini koffiezetapparaat ook water verwarmen. Ideaal als er even geen mogelijkheid is om water te koken op de hotelkamer, camping of onderweg. De koffiemachine heeft een waterreservoir van 125 ml en je kunt er espresso, maar ook een groter kopje koffie mee zetten. Dit in tegenstelling tot veel vergelijkbare apparaten waar je alleen espresso (tot 80 ml) mee kunt zetten). Zelf gebruiken we Koffiemaatje inmiddels lange tijd en zijn echt heel enthousiast! 

Bestel Koffiemaatje hier >>

Specificaties Koffiemaatje

Gewicht/ inhoud: 820 gram, 125 ml
Formaat: 26×6 cm
Geschikt voor: camper koffiezetapparaat of om mee te nemen op reis
Niet geschikt voor: lichtgewicht reizigers of wie reist met alleen handbagage

Voordelen Koffiemaatje: 

 • Zet echt hele lekkere koffie en espresso (max 125 ml per kopje)
 • Te gebruiken met cups en gemalen koffiebonen
 • Dit camping koffiezetapparaat kan zelf water verwarmen
 • Werkt op een accu en is op te laden met usb
 • Inclusief beker
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Neemt weinig ruimte in, t.o.v. een ‘gewoon’ koffiezetapparaat 
 • Goede kwaliteit, degelijk en sterk product

Nadelen Koffiemaatje 

 • Relatief zwaar
 • Neemt redelijk wat ruimte in je koffer of backpack in
 • Accu gaat snel leeg als je koud water gebruikt (met gebruik van kokend water gaat de accu echter zeer lang mee!)

Lees ook onze review van de Koffiemaatje mini espressomachine

 reis koffie apparaat

Tip: klein koffiezetapparaat voor camper of caravan

Wil je geen draagbaar koffiezetapparaat, maar zoek je een gewoon, klein koffiezetapparaat voor filterkoffie om mee te nemen in de caravan of camper? Dan is de Tefal Dialog mini een goede keuze. 

2. Wacaco draagbaar koffiezetapparaat

Een ander veelgebruikt draagbaar koffiezetapparaat is de Wacaco Nanopresso. Dit mini koffiezetapparaat werkt net even anders dan Koffiemaatje, omdat deze zelf geen water kan verwarmen. Hierdoor is de accu een stuk lichter en neemt hij ook minder ruimte en gewicht in dan Koffiemaatje. Echter moet je dus wel altijd de gelegenheid hebben om water te koken onderweg als je koffie wilt zetten, daarom hebben wij zelf gekozen voor Koffiemaatje om mee te reizen. Toch is dit camping koffiezetapparaat vanwege zijn gewicht en formaat zeker de moeite waard om te noemen. 

Specificaties Wacaco Nanopresso

Gewicht/ inhoud: 506 gram, 80 ml 
Formaat: 15,6 x 6,2 x 7,1 cm 
Geschikt voor: reizen, kamperen. Ook handig als camper koffiezetapparaat.
Niet geschikt voor: lichtgewicht reizen of als je geen mogelijkheid hebt om water te koken.

Voordelen Wacaco Nanopresso

 • Lichtgewicht en compact
 • Zet goede espresso
 • Inclusief beker

Nadelen Wacaco Nanopresso

 • Kan geen water verwarmen
 • Zet alleen espresso (max 80 ml)

Bestel de Wacaco Nanopresso hier >>

 

3. Koffie gadget: opvouwbaar, lichtgewicht koffiefilter

Reizigers en kampeerders die een goede bak koffie kunnen waarderen én niet teveel ruimte willen besteden aan een draagbaar koffiezetapparaat zullen heel blij worden van deze handige koffie gadget. Deze lichtgewicht koffiefilter van GSI outdoors is perfect voor op de camping of voor backpackers die lichtgewicht reizen. Met deze koffie gadget kun je eenvoudig koffie zetten op de camping of in je ho(s)tel. 

Specificaties GSI Javadrip

Gewicht: 13 gram
Formaat: 10,7 cm (doorsnede) x 0,5 cm (opgevouwen)
Geschikt voor: backpacken, kamperen, solo reizigers
Niet geschikt voor: als je geen mogelijkheid hebt om water te koken

Voordelen GSI Javadrip: 

 • Extreem lichtgewicht en compact
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Goede kwaliteit

Nadelen GSI Javadrip 

 • De koffie loopt redelijk snel door, waardoor de koffie soms iets minder sterk is dan bij een camping koffiezetapparaat. 

Bestel de GSI Javadrip hier >>

gsi-outdoors-opvouwbaar-koffiefilter koffiefilter-camping-koffie

4. Lichtgewicht French press

Voor koffiezetten op de camping is een French press een ideaal koffiezetapparaat. De Javapress van GSI Outdoors is daarnaast ook nog eens lichtgewicht, val- en krasbestendig en daarmee de ideale reisgenoot. Met dit mini koffiezetapparaat kun je heerlijke koffie zetten voor twee personen per keer (444 ml). Het werkt verder hetzelfde als een glazen French press. 

Specificaties GSI Javapress

Gewicht/ inhoud: 272 gram/ 444 ml
Formaat: 9,7 x 9,7 x 19,8 cm
Geschikt voor: reizen, kamperen. Ook handig als camper koffiezetapparaat.
Niet geschikt voor: als je geen mogelijkheid hebt om water te koken.

Voordelen GSI Javapress: 

 • Lichtgewicht
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Goede kwaliteit

Nadelen GSI Javapress 

 • Neemt nog redelijk wat ruimte in bagage in
 • Bevat geen koffiebeker

Bestel de GSI Javapress hier >>

javapress reis koffieapparaat

5. AeroPress Go – Camping koffiemaker

De AeroPress Go is een lichtgewicht koffie gadget gebaseerd op het systeem van een French press. Met deze koffiemaker zet je een goed bakje koffie of espresso op de camping of op reis, zonder in te leveren op gewicht. Je kunt, net als de Javapress, 444 ml koffie in één keer zetten. De AeroPress Go is compacter en lichter dan de originele AeroPress of de Javapress en is dus speciaal gemaakt om mee te nemen op reis of als je gaat kamperen. Zelf hebben wij niet gereisd met de AeroPress, maar dit koffiezetapparaat is een populaire gadget met goede reviews. 

Specificaties AeroPress Go

Gewicht/ inhoud: 160 gram (alleen AeroPress) en 326 gram (incl. accessoires)/ 444 ml
Formaat: 12 x 9 x 9 cm
Geschikt voor: reizen, kamperen. Ook handig als camper koffiezetapparaat.
Niet geschikt voor: als je geen mogelijkheid hebt om water te koken.

Voordelen AeroPress Go

 • Lichtgewicht en compact
 • Zet goede koffie en eventueel ook espresso
 • Inclusief beker met deksel

Nadelen AeroPress Go

 • De filters moeten vervangen worden. Je moet deze dus extra meenemen. De AeroPress wordt standaard geleverd met 350 filters.

Bestel de AeroPress Go hier >>

Reisdompelaar: handige koffie gadget om water te koken

Op Koffiemaatje na, moet je bij bovengenoemde koffiezetapparaten en gadgets zelf nog water koken. Bij koffie zetten op de camping kun je dit doen met een gasbrander met pannetje. En vaak heb je op reis wel een waterkoker tot je beschikking. Toch komen wij zelf op reis ook veel situaties tegen waar geen waterkoker op de kamer aanwezig is. Om dan toch koffie te kunnen zetten gebruiken wij een een reisdompelaar. De reisdompelaar leg je in het water, bijvoorbeeld in dit compacte pannetje, waarna hij dit opwarmt tot het kookt. De reisdompelaar werkt op 230 volt en heeft een sterkte van 350 watt. Een handige koffie gadget dus voor wie niet altijd over de mogelijkheid beschikt om water te koken! Vind je dit allemaal teveel gedoe, dan is Koffiemaatje echt het ideale draagbare koffiezetapparaat voor jou.

Bestel de reisdompelaar hier >>

 

Meer handige gadgets en cadeaus

Lees ook onze tips voor camping gadgets en onze favoriete reisspullen. Origineel cadeau nodig? Lees dan onze tips voor de leukste cadeaus voor reizigers

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen