Meteen naar de content
Annemarie Konijn, reisblogger

Khao Sok national park, Thailand

Maak kennis met Annemarie

Annemarie Konijn, eigenaar Ik wil meer reizen

Annemarie Konijn is, samen met Mirjam, eigenaar van reisblog Ik wil meer reizen! Ze leeft inmiddels 9 jaar als digital nomad en reist zo’n 8 maanden per jaar de wereld over. Dit doet ze alleen of met vrienden. In de afgelopen jaren maakte ze drie wereldreizen, woonde ze 8 maanden in Mexico en in totaal bijna een jaar op het Thaise eiland Koh Phangan. Ze heeft tijdens haar reizen een groot deel van de landen in Latijns-Amerika en Azië bezocht, maar ook Europa wordt ‘s zomers uitgebreid verkend. Van kamperen en hiken tot stedentrip of strandvakantie, Annemarie wisselt het allemaal af!

Volg Annemarie op

Nu op reis in
Kuala Lumpur
Favoriete land
Jordanië
Type reiziger
digital nomad
Reist het liefst naar
de bergen of het strand
Andere hobbies
CrossFit/ Muay Thai
Wordt blij van
koffie in bed

Reizen zit in het hart van Annemarie

Annemarie was jarenlang communicatieadviseur bij een gerenommeerd communicatiebureau. Maar toen ze in 2014, samen met Mirjam, Ik wil meer reizen! oprichtte, verruilde ze al snel haar kantoorbaan voor een leven als fulltime reiziger en ondernemer. En nu, 10 jaar later, leeft ze nog steeds een reizend bestaan en is Ikwilmeerreizen.nl uitgegroeid tot een van de grotere reisblogs in Nederland.

Lees meer over ons blog

Digital nomad

Al in 2015 begon Annemarie een leven als digital nomad. Ze verhuurde haar huis, verkocht veel van haar spullen en begon aan het onbekende avontuur van reizen en online werken. En dat hield eigenlijk nooit meer op. Het tempo is door de jaren heen wel wat langzamer geworden, waar ze eerst hele wereldreizen maakte, blijft ze tegenwoordig liever de hele winter op één plek – ergens in de wereld waar het warm is.

Een eigen huis heeft ze niet. Als ze in Nederland is, huurt ze tijdelijke woningen, vaak van mensen die een tijd op reis gaan. Dit geeft haar de vrijheid om te gaan en staan waar ze wil. En hoewel dat best veel aanpassingsvermogen vergt en soms een logistieke uitdaging is, past het digital nomad leven haar na al die jaren nog steeds het best.

Meer weten? Luister naar Annemarie in de podcast van Avontuurlijke vrouwen. Hierin vertelt ze meer over haar leven als digital nomad, incl. praktische tips!

Soloreiziger

Annemarie is een doorgewinterde soloreiziger. Inmiddels heeft ze een groot netwerk van digital nomads om zich heen, maar zo is het niet altijd geweest. Ze begon ooit met solo backpacken in Azië en Zuid-Amerika en zwierf in haar eentje de hele wereld over.

Tegenwoordig reist ze ook regelmatig met vrienden. Goede vriend Rob schrijft nu zelfs voor ons! Misschien heb je hem al eens voorbij zien komen op ons Instagram account.

Reistip van Annemarie

Als er iets is dat ik door de jaren heen geleerd heb, is dat je niet eeuwig moet blijven plannen. Heb je een droom, kom in beweging! Toen wij in 2014 begonnen hadden wij nog geen idee hoe ons reisblog zou uitgroeien. We begonnen gewoon. En gaandeweg groeide het uit tot wat het nu is. Toen ik mijn leven in Nederland in 2015 achter me liet om een leven als digital nomad te proberen, had ik geen idee of dat voor 3 maanden of een half jaar zou zijn. Dat ik nu, na 9 jaar, nog steeds zo leef had ik nooit zo kunnen plannen! Ik durfde niet eens van een wereldreis te dromen, ik ben namelijk niet zo’n goede spaarder. Uiteindelijk heb ik een manier gevonden die wel bij mij past en dat is online mijn geld verdienen met ons reisblog. Hier komen al mijn grote passies samen: reizen, schrijven en fotograferen, maar ook mijn marketingachtergrond komt goed van pas!

Annemarie Konijn, eigenaar Ik wil meer reizen

Bekijk alle artikelen van Annemarie

rondreis ijsland 8 dagen
Ontdek

Golden circle en Diamond Circle IJsland: reisroute voor een rondreis van 8 dagen

Lees meer
1 2 19

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen