Meteen naar de content
vulkaan fuego guatemala

Volcán de Fuego

Reizen naar Guatemala

Maak tijdens je vakantie in Guatemala kennis met de rijke geschiedenis van het land bij de Maya-ruïnes van Tikal. Wandel door koloniaal Antiqua met zijn kleurrijke huizen. Maak een tweedaagse trekking op de Acatenango vukaan en overnacht met uitzicht op actieve vulkaan Fuego. Relax aan Lake Atitlán en neem een duik in de turquoise watervallen van Semuc Champey. Wil jij ook reizen naar Guatemala? Lees onze blogs met persoonlijke tips voor Guatemala en laat je inspireren voor je vakantie!

Hoofdstad
Guatemala-Stad
Tijdszone
GMT -6
Stopcontact
Type A en B
Beste reistijd
nov t/m april
Highlight
Beklimming Acatanango vulkaan
Proeven
Tamales

Lees ook onze reistips voor:

Een vakantie in Guatemala, het land van de Maya’s

Toen Annemarie voor het eerst Guatemala bezocht was ze direct verliefd op het land. De kleurrijke, koloniale stadjes, imposante vulkanen, groene jungle, een turquoise rivier en indrukwekkende Maya tempels vormen de highlights van dit prachtige land in Midden-Amerika. Een vakantie Guatemala biedt een bijzondere variatie van cultuur en natuur en brengt je langs een schitterend stukje Midden-Amerika.

Guatemala is een goed ontwikkeld land, waar je de Maya cultuur nog volop terugziet. De bevolking is uiterst vriendelijk en behulpzaam en spreekt (in de toeristische gebieden) vaak nog wel een beetje Engels.

De mooiste plekken van Guatemala

Reizen door Guatemala gaat niet snel, maar mooi is het zeker! Mooie plekken in Guatemala zijn de kleurrijke plaatsen Antiqua en Flores, het relaxte Lake Atitlan, de turquoise rivier Semuc Champey en de Maya ruïnes van Tikal. Een absoluut hoogtepunt is de beklimming van de Acatanango vulkaan, waar je, tijdens een nachtje kamperen op de top, de rookpluimen en lavastromen van de tegenover liggende vulkaan Fuego van dichtbij ziet én hoort!

Waar ligt Guatemala?

Je vindt Guatemala in Midden-Amerika, ingesloten tussen El Salvador, Honduras, Belize en Mexico. Guatemala wordt daarom in veel reisroutes ook wel gecombineerd met Mexico en Belize: de zogenaamde Maya-route. Maak je een langere rondreis door Midden-Amerika, dan is Guatemala een ideale bestemming om op te nemen in je reisroute.

Backpacken in Guatemala

Wil jij backpacken in Guatemala? Daar is het een perfecte bestemming voor! Of je nu solo reist, als stel of als vrienden, Guatemala is een erg leuke backpack bestemming. Je vindt er sfeervolle hostels, een gezellig uitgaansleven, veel hoogtepunten die de moeite waard zijn en je reist eenvoudig met shuttle busjes van de ene naar andere bestemming. Bovendien kun je Guatemala eenvoudig combineren met omliggende landen.

Praktische tips voor je vakantie Guatemala

Bekijk al onze artikelen

Checklist voor je reis naar Guatemala

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen