Meteen naar de content

Ontdek een hidden gem in Belize: Glovers Reef

gastblogger ikwimeerreizen

Door Gastblogger

Belize

Caribisch gebied

Duikvakantie

Eilanden

Wie Belize bezoekt, weet Caye Caulker en The Great Blue Hole wel te vinden. Belize heeft echter een enorme schat aan prachtige kleine eilandjes die door reizigers vaak worden overgeslagen. Vele van deze eilandjes zijn dan ook onbetaalbaar voor de gemiddelde backpacker. Glovers Reef is hier een uitzondering op. We nemen je dan ook graag mee naar dit miniparadijs! 

Belize-Uitzicht_Glovers2

Atol

Glovers Reef is niet zomaar een eiland, het is een atol. Dat wil zeggen dat het een koraalrif is die boven het zeeniveau is komen te liggen. De stenen op het eiland zijn daardoor niet zomaar stenen, maar zijn versteend koraal. Hoewel het eilandje zelf maar 10 hectare groot is, begeef je je in een ontzettend groot koraalrif (en tevens marinereservaat). Overal rondom het eiland kun je fantastisch snorkelen en duiken. De (vriendelijke) haaien en pijlstaartroggen zwemmen letterlijk op 1 meter afstand van de kust. In combinatie met het witte zand, de palmbomen en het water in ‘fifty shades of blue’ is dit het ware paradijs. 

Belize-Uitzicht_Glovers

Het Expeditie Robinson gevoel in Belize

Glovers Reef ligt op 2,5 uur varen van het vaste land en is daarmee één van de meest afgelegen eilanden van Belize. Er is dan ook geen internet, geen elektriciteit en geen winkel om eten te kopen. Oké er zijn basic wc’s, koude douches en een keuken, maar toch brengt dit een soort survival-gevoel naar boven. Inkopen doe je op het vaste land en dus vertrekt iedereen met tassen vol voedsel en water naar het eiland. Eenmaal aangekomen word je geleerd welke kokosnoten goed zijn om te eten en te drinken, hoe je deze openmaakt en waar je kunt vissen. Daarna volgt er een biologieles waarbij wordt uitgelegd welke soorten dieren zich op en rondom het eiland bevinden en welke van deze gevaarlijk zijn. Nu is het helemaal aan jou!

Belize-Kust_GloversBelize-Visarend-Glovers

Overnachten op Glovers Reef

Slaap ik dan ook in een muggennet op het strand? Nee hoor, dat hoeft niet. Je mag wel in een hangmat op het strand slapen, maar als je toch liever een dak boven je hoofd hebt dan zijn er verschillende andere opties. Je kunt er bijvoorbeeld zelf kamperen met je eigen tent of slapen in een dorm. Het is ook mogelijk om te kamperen in een al opgezette tent. Ideale én goedkope opties voor de backpacker. Toch liever iets luxer? Het eiland heeft ook een aantal huisjes op het strand en op het water.

Belize-Overthewatercabins_GloversBeach-Cabin-Glovers

Activiteiten op Glovers Reef

In de eerste instantie is Glovers Reef in Belizen vooral een oase van rust. Doordat het eiland zo klein is, heb je maximaal 20-30 medereizigers om je heen. Ben je niet zo van een hele week relaxen in de hangmat? Ontdek de omgeving dan eens met een kayak, ga snorkelen, haal er je PADI duikbrevet of ga vissen. ’s Avonds drink je gezellig een zelf meegebracht biertje rond het kampvuur met je medereizigers. Vervelen hoeft in ieder geval zeker niet!

Belize-Zonsondergang-Glovers

Hoe kom je op Glovers Reef?

Ben jij enthousiast geworden en wil je ook naar Glovers Reef? Het eiland ligt zo afgelegen dat je er niet zomaar elke dag met de boot naartoe kunt. Er kunnen privé watertaxis worden besteld, maar deze zijn behoorlijk prijzig. De voordeligste optie is de catamaran die 1x per week, op zondag, vertrekt vanaf het Glovers Guest House in Sittee River. Op zaterdag gaat deze boot weer terug. De meeste gasten verblijven dan ook een week op het eiland. Heb je geen tijd om een week te blijven? Informeer dan eens naar een vrachtboot! Nog een tip: overnacht een paar nachten in Hopkins voor je naar Glovers Reef gaat. Een leuk kustplaatsje met een prima supermarkt en groenteman om je inkopen te doen. Twee vliegen in één klap, om zo optimaal te genieten van je reis door Belize!

Belize-Katamaran_Glovers Belize-Hopkins

Checklist voor je reis naar Belize

Verder reizen door Belize

Meer over reizen door Belize? Lees ook onze tips voor de highlights van Belize of reis door naar Bacalar in Mexico dat vlak tegen de grens met Belize ligt.

Hulp bij het plannen van je reis door Belize

Enthousiast geworden over een reizen naar Belize, maar zoek je wat hulp bij het samenstellen en regelen van je reis door Belize? Een aanrader voor een reisorganisatie die je hierbij kan helpen is Local hero travel. Je boekt via deze Nederlandse reisorganisatie rechtstreeks bij een lokale reisspecialist ter plaatse. Je kunt een reis op maat laten maken of één van de drie pakketten kiezen: budget, veel gekozen of een actieve vakantie Belize & Guatemala.

Bekijk het aanbod Guatemala & Belize reizen van Local hero travel >

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen