Meteen naar de content
mooiste plekken ijsland Skogafoss waterval

Skogafoss

Op vakantie naar IJsland

Met uitgestrekte landschappen, imposante watervallen, ruige gletsjers en lavavelden, biedt een vakantie in IJsland een bijzondere mix van natuur en avontuur. Rijd de Golden Circle, bewonder de zwarte stranden bij Vik en ontspan in de natuurlijke warmwaterbronnen. Wil jij ook reizen naar IJsland? Lees onze blogs met persoonlijke tips voor IJsland en laat je inspireren voor je vakantie!

Aantal inwoners
380.000
Hoofdstad
Reykjavik
EU Simcard geldig?
Ja
Vliegtijd
3 tot 3,5 uur
Highlight
Jökulsárlón meer
Proeven
Freyja Djupur (snoep)

Lees ook onze reistips voor:

IJsland is een bestemming die bij velen op de bucketlist staat. Het dunbevolkte land laat met zijn spectaculaire natuur een diepe indruk achter bij menig reiziger. Het vulkanische landschap met lavavelden, warmwaterbronnen en zwarte stranden is uniek. Wist je dat ook de grootste gletsjer van Europa zich op IJsland bevindt? En wist je dat het land maar voor 1% bedekt is met bomen én er geen muggen in IJsland zijn? Dat is nog eens fijn!

IJsland in de zomer

Elk seizoen heeft in IJsland zijn charme. Zo bezochten wij IJsland in de zomer. Het grote voordeel is dat het in juni en juli nauwelijks donker wordt in IJsland. Een ideale tijd om te gaan kamperen! De lange dagen vol daglicht hebben als voordeel dat je alle tijd hebt voor sightseeing en rustig ’s avonds na het eten nog een wandeling kunt gaan maken. Ook staan in deze periodes hele velden met paarse Lupines in bloei, echt een prachtig gezicht!

IJsland in de winter

Ook de winter in IJsland is uniek. Met de zeer korte dagen en weinig daglicht is de kans groot dat je het Noorderlicht kunt spotten! Het groene landschap heeft in deze periode plaatsgemaakt voor witte sneeuwvelden, half bevroren watervallen en ijsvlaktes. Een magisch gezicht!

Hoogtepunten van een reis door IJsland

Veelgestelde vragen over reizen in IJsland

Tips voor auto huren in IJsland

Bekijk al onze artikelen

rondreis ijsland 8 dagen
Ontdek

Golden circle en Diamond Circle IJsland: reisroute voor een rondreis van 8 dagen

Lees meer

Checklist voor je vakantie IJsland

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen