Meteen naar de content

20 Foto’s van Japan waardoor je er meteen naartoe wilt!

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Backpacken

Japan

Japan, een land dat spreekt tot de verbeelding. Een land van tegenstellingen. Aan de ene kant de eeuwenoude cultuur van geisha’s, tempels, warmwaterbronnen en bonsaibomen, in scherp contrast met de hogesnelheidstreinen, hypermoderne wc’s met allerlei knopjes en overal op straat vending machines. Wij nemen je mee naar het land van de rijzende zon aan de hand van 20 van onze foto’s van Japan die we maakten tijdens onze reizen door dit prachtige land en laten zien hoe bijzonder reizen door Japan is.

Japanse bloesem

Misschien wel het mooiste seizoen om Japan te bezoeken is de lente, omdat je dan de Japanse bloesem (Sakura) kunt zien. De bloeiperiodes zijn kort en verschillen per gebied, maar kom je in april/mei in Japan, heb je grote kans de Japanse bloesem ergens tegen te komen.

japanse-bloesem
japan_himeji

Shrines

Shinto heiligdommen (shrines) zijn plaatsen waar Japanners de Shinto-goden aanbidden. Op deze plekken bidden ze of vragen ze om geluk. Een heiligdom herken je aan verschillende dingen, maar het meest tekenende is toch wel de torii toegangspoort. De meeste van deze poorten zijn rood/oranje met zwart. De onderstaande Japan foto’s van torii gates zijn gemaakt bij de Fushimi Inari Shrine, Kyoto (foto 1 en 3) en vanaf het eiland Miyajima (foto 2). En dat zijn beiden ook nog eens fantastische plekken om heen te reizen!

japan-fotos-kyoto
fotos-van-japan-mijayima
fotos-japan-shrine

Overheerlijk eten in Japan

Japan is echt uniek in zijn keuken, veel gerechten eet je bijna nergens zoals in Japan. Sushi, ramen, Okonomiyaki, Takoyaki… zomaar een greep uit de vele gerechten die je in Japan kunt eten. En dan zijn er nog die heerlijke bentoboxen met kleine hapjes. Je kunt simpelweg niet door Japan reizen zonder foto’s van Japans eten te maken: Japan is een food heaven!

fotos-van-japan-sushi
bentobox-japan

Doen in Japan: een cooking class bij locals

Geen bezienswaardigheid in Japan, maar wel een unieke ervaring: een cooking class bij locals thuis of in hun restaurant. Via Cookly kun je door heel Japan superleuke cooking classes boeken bij locals. Sushi, Bento boxen, ramen, tempura, gyoza, vegetarisch of desserts, werkelijk voor alle Japanse gerechten kun jij een kookcursus volgen. Hoe leuk is dat?

Vind jouw cooking class in Japan >>

Japanse kastelen en paleizen

Japanse kastelen en paleizen zijn iets anders dan wij in ‘het westen’ gewend zijn. De bouwstijl is prachtig en bijzonder, zowel van binnen als van buiten. Op onderstaande foto is het Nijo-Jo kasteel in Kyoto te zien.

japan-fotos-paleis
fotos-van-japan-paleis

Rode bruggen

Een rode brug in een tuin of park is echt typisch Japans. Onderstaande brug vind je in Nikko en heet de Shinkyo brug. Dit is één van de meest gefotografeerde bruggen van Japan en hoort dus ook echt tussen deze Japan foto’s. Nikko is sowieso een bezoek waard, het ligt slechts 2 uur van Tokyo (2,5 uur met de trein) en je vindt er heel veel bijzondere shrines, tempels en natuur. Je kunt er dus zeker ook mooie hikes maken.

fotos-van-japan-brug-shinkyo-nikko

Unieke souvenirs in Japan

Als je unieke souvenirs zoekt, kun je in Japan je hart ophalen. Er zijn zoveel dingen te koop die je alleen hier vindt! Van traditioneel ogende ‘Geta’ (Japanse sandalen) tot de meest hilarische en nutteloze gadgets.

japan foto's souvenirs

Georganiseerde drukte in Tokyo

Tokyo is een gigantische stad met maar liefst 13 miljoen inwoners. Je kunt dus wel stellen dat het druk is in Tokyo. Maar zoals alles in Japan, is ook deze drukte strak georganiseerd. Zoals op het bekende Shibuya kruispunt, waar diverse zebrapaden elkaar kruisen. Een prachtige georganiseerde chaos!

Lees ook onze top 10 Tokyo bezienswaardigheden.

druk georganiseerd tokyo

De kraanvogel: symbool van Hiroshima

Bij een bezoek aan Japan kun je er niet omheen, de atoombomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki. Deze aanvallen vonden plaats in 1945 en er kwamen honderdduizenden mensen om het leven. Nog eens een groot aantal mensen werd ziek door de straling die vrijkwam. Bij de gedenkplaats in Hiroshima kun je meer over de ramp en de gevolgen ervan te weten komen. Maar wat deze plek ook heel bijzonder maakt om te bezoeken zijn de duizenden gevouwen kraanvogels die er dagelijks neer worden gelegd bij het standbeeld voor Sasaki Sadako, een meisje die op haar 11e is overleden aan de gevolgen van leukemie. Deze leukemie kreeg ze als gevolg van de straling van de atoombom. Een vriend vertelde haar dat als ze 1000 kraanvogels gevouwen had, ze een wens mocht doen. Helaas overleed ze toen ze 644 kraanvogels gevouwen had, maar haar vrienden maakten het aantal af. Vele mensen brengen vandaag de dag nog kraanvogels naar het standbeeld, nu als symbool voor vrede.

japan-fotos-origami

Geisha’s in Kyoto

Zeg je Japan-foto’s, dan zeg je geisha’s. Op menig wensenlijstje van een Japan-toerist staat toch wel het zien van een geisha en het liefst er eentje op de foto zetten. Nog steeds zijn er Japanse vrouwen die zich op laten leiden voor dit bijzondere beroep. Een echte geisha of maika (geisha in opleiding) spotten kun je niet altijd, maar wel heb je de grootste kans ze tegen te komen in Kyoto. Lees ook onze tips voor de leukste Kyoto bezienswaardigheden.

Vending machines… voor alles!

Japan is niet alleen bijzonder om zijn eeuwenoude tradities en cultuur, maar ook het moderne Japan is bijzonder. Waar ter wereld vind je bijvoorbeeld op elke straathoek gekleurde automaten met warme/koude drankjes en heel veel andere bijzondere items die jij niet in een automaat op straat verwacht.

japan-fotos-automaten

Hiken en natuur in Japan

Denk je bij Japan alleen aan steden? Kijk dan zeker verder, want Japan heeft prachtige natuur. Een hike maken ergens in Japan is dan ook een must. Vaak kom je tijdens je hike ook nog bijzondere heiligdommen tegen, zoals tempels of beeldjes. Vraag bij je accommodaties naar de mogelijkheden om te hiken in de omgeving, er zijn veel routes uitgezet in Japan! En de ultieme experience is natuurlijk het beklimmen van de Mount Fuji.

fotos-japan-natuur
fotos-japan-hike
mount fuji

Reizen met de hogesnelheidstrein in Japan

Niet alleen is Japan een bijzonder mooi land om doorheen te reizen, het is ook nog eens een bijzonder comfortabel land om doorheen te reizen. Je vindt in Japan namelijk misschien wel de mooiste, netste treinen ter wereld. En ze rijden nog eens supersnel ook (en stipt op tijd!). Met een Japan Railway pass kun je door heel Japan reizen, vaak ook met de hogesnelheidstrein (de Shinkansen). Liever Japan verkennen met een huurauto? Ook dat is een hele goede optie, Japanners zijn ontzettend beleefd, ook op de weg.

fotos-van-japan-trein

Uniek overnachten in Japan

Slapen in een saai hotel? Dat kan ergens anders wel: in Japan overnacht je in unieke accommodaties. Of het nu een capsule-hotel in Tokyo is, een superdeluxe traditionele ryokan of een hotelkamer in Japanse stijl met futon-bed, er zijn superveel leuke, unieke accommodaties in Japan te vinden.

fotos-van-japan-hotel

Enthousiast geworden over Japan? Lees ook onze reisroute voor een individuele ondreis Japan. Of bekijk al onze Japan blogs.

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen