Hoe overleef je India? 6 tips!


India: een ongekende drukte, overal mensen, drukte en geuren die niet altijd lekker zijn…. Maar juist dat maakt India tot een bestemming die onvergelijkbaar is met andere landen. En dus zeker het bezoeken waard. Met deze tips maak je je India reis nog nét iets leuker!

1. Regel je visum ruim van te voren

Voor India heb je een visum nodig. Hierbij volstaat voor India een e-visum die je online tot wel 72 uur van tevoren kunt regelen, bijvoorbeeld via e-visums.nl. Het is fijn dat bij e-visums.nl je visumaanvraag nog een keer goed wordt nagekeken, zodat je geen fouten kunt maken. De aanvraag is ook in het Nederlands. Zelf regelde ik ook op deze manier last-minute een visum voor India. Ideaal! De kosten voor het e-visum India zijn € 84,95. Je kunt het visum ook aanvragen via de ambassade, dit is iets goedkoper. Maar let dan wel op dat je echt het juiste visum kiest, want de website is niet echt duidelijk en je wilt niet het verkeerde visum aanvragen!

Vraag je e-visum voor India hier aan >> 

2. Laat je niet gek maken

Zeker in New Delhi, waar je hoogstwaarschijnlijk aankomt, is het overal druk. De bevolkingsdichtheid in India is zeer hoog en veel mensen willen iets van jou als toerist. Probeer dit gewoon te negeren. In New Delhi kun je bij één van de reisbureautjes meerdaagse tours boeken, neem de tijd om de prijzen en inhoud van de verschillende tours te vergelijken en maak dan je beslissing. Laat je zeker niet onder druk zetten om meteen te beslissen.

510077_90418985

3. Bezoek de Taj Mahal vroeg, héél vroeg

De Taj Mahal is het icoon van India en kun je dus niet overslaan tijdens je India trip. Dit mausuleum bestaat uit een tuinencomplex en een aantal moskeeën. Door de grootte van het complex is het erg indrukwekkend. Wil je de warmte en drukte vermijden, ga dan om 05.00 uur naar de Taj Mahal zodat je er bent bij openingstijd. Al vanaf 07.00 wordt het er druk.

WP_000493

4. Slaap een nachtje in de woestijn

Om even weg te zijn van alle drukte, kun je een trip maken naar de woestijn vanaf het plaatsje Jasalmer. Het is wel een paar dagen rijden vanaf New Delhi, maar zeer de moeite waard. Tijdens je reis naar Jasalmer, kun je de plaatsen Jaipur, Jodpur en Oudaipur bezoeken. Aangekomen in Jasalmer, bij de grens van Pakistan, ga je met een kleine groep per kameel de woestijn in en word je achtergelaten met een matras en beddengoed. Je slaapt onder de sterrenhemel, vergezeld door de kamelen. ’s Ochtends ga je weer terug naar het dorp. Het slapen in de buitenlucht, in de middle of nowhere, met het geluid van de kamelen om je heen is een hele bijzondere ervaring.

WP_000431

5. Weet wat je eet

Veel reizigers in India krijgen te maken met darmproblemen. Niet echt iets waar je op zit te wachten tijdens je vakantie. Je kunt dit natuurlijk wel proberen te voorkomen. Eet bijvoorbeeld niets uit vitrines of in de trein. Kijk goed toe hoe je eten bereid wordt en wees hier kritisch op. Vermijd ijsblokjes in je drankjes, bijvoorbeeld door alleen frisdrank uit gesloten flesjes te drinken.

646629_68497747

6. Bezoek Varanasi

In Varanasi ligt de heilige rivier de Ganges. De overledenen worden hier gecremeerd en uitgestrooid in de rivier. Het is een bedevaardsoord voor vele Hindoes en het feit dat dit nog dagelijks gebruikt wordt voor crematies, maakt het een heel bijzondere plek om te bezoeken. Een bezoek aan Varanasi is soms even luguber als mooi, maar zeker een onderdeel van de Indiase cultuur en een onvergetelijke ervaring.

621087_91638867

Waar te boeken?

Je kunt naar India door alleen een ticket te boeken (vergelijk ticketprijzen via Skyscanner), maar je kunt ook een individuele reis, groepsreis of singlesreis naar India boeken via bijvoorbeeld Fox India of Shoestring India. Je kunt ook je reis deels al samenstellen dmv bouwstenen of een startpakket, dit kan bij 333 Travel.

WP_000450

Altijd de beste reistips in je mailbox?

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en reistips van ikwilmeerreizen.nl? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! En, je kunt ons natuurlijk ook volgen op Instagram of Bloglovin!

Over ikwilmeerreizen.nl

Ikwilmeerreizen.nl is een blog & webshop voor en door reizigers. Van reisinspiratie tot reisvoorbereiding, we doen er alles aan om dat ultieme reisgevoel in je naar boven te halen. Droom weg met onze bestemmingsartikelen en laat je inspireren door de beste reistips. Bekijk ook eens onze unieke collectie travelgifts & -gear in onze travelshop (op werkdagen voor 22.00 uur besteld, morgen in huis).

Populaire producten in onze travelshop

2 Comments

Add yours
 1. Lieke Janssens

  1.neem Dettol doekjes mee om je bord en bestek even te poetsen, dit doen veel Indiers zelf ook
  2. Trein reserveren gaat bijna alleen met een Indiase creditcard. Laat dit voor je doen of ga naar het treinstation. Ga zeker met de trein, het is een hele ervaring. Je kan verschillende klasses boeken. Ligt er iemand op je bed? Wegsturen, dit gaat zonder problemen. Neem een slot mee om je tas vast te leggen.
  3. Huur een taxi voor een aantal dagen bv. Om een aantal steden in Noord-India te bezoeken. Maak wel goede afspraken over de prijs!
  4. Neem een lakenzak mee voor het geval het beddengoed vies is.
  5. En het belangrijkste Keep Calm, ook wanneer het druk, chaotisch is en iedereen iets van je vraagt.

+ Leave a Comment