Meteen naar de content

Zo overleef je India: 5 tips voor een India-reis zonder zorgen!

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Backpacken

India

India is een ‘one of a kind’ reisbestemming met ongekende drukte, overal mensen, (niet altijd fijne) geuren en kleuren. Maar juist dat maakt India onvergelijkbaar met andere landen en dus zeker het bezoeken waard. En er zijn zeker een paar tips waarmee je tóch zorgeloos en relaxed door India kunt reizen. Zodat je al je tijd daar kunt besteden aan het bewonderen van alle kleuren van dit prachtige land. Wat mag je zeker niet vergeten voor je naar India afreist? Wij geven tips voor een India-reis zonder zorgen!

1. Regel je visum voor India van tevoren

Voor India heb je een visum nodig, het is belangrijk dat je dit vooraf regelt. Een visum voor India is verplicht voor Nederlanders en Belgen. Als je geen geldig visum hebt, wordt je toegang tot het land geweigerd. Je kunt het visum aanvragen via de ambassade, dit is de goedkoopste optie. Maar let wel heel goed op, de procedure is daar niet superhelder, als je niet goed kijkt vraag je zo het verkeerde visum aan. Er zijn voor India namelijk 3 soorten visa. Voor de meeste reizigers zal het e-visum voldoen: je mag dan tot 60 dagen in India blijven. Een goede ‘better safe then sorry’ optie is om je visumaanvraag af te laten handelen door een visumbureau. In het geval van India echt een aanrader. Je regelt dan je visumaanvraag gewoon in het Nederlands en het visumbureau handelt alles voor je af. Je visum ontvang je dan binnen een paar dagen in je mailbox. Hierbij volstaat voor India een e-visum die je online tot 72 uur van tevoren kunt regelen, bijvoorbeeld via Visumbuitenland.nl. Je kunt hier zelfs terecht voor een spoedaanvraag, je hebt je visum meestal dan de volgende dag al. Het is fijn dat bij deze service je visumaanvraag nog een keer goed wordt nagekeken, zodat je geen fouten kunt maken. Lees hier meer over je visum voor India.

visum india

2. Laat je niet gek maken, relax!

Zeker in New Delhi, waar je hoogstwaarschijnlijk aankomt, is het overal druk. De bevolkingsdichtheid in India is heel hoog en veel mensen willen iets van jou als toerist. Probeer dit gewoon te negeren. Als verkopers achter je aanlopen: maak ze vriendelijk doch dringend duidelijk dat je niks van ze wilt. Blijven ze nog steeds achter je aanlopen? Negeer ze gewoon, ze druipen vanzelf af. Willen er mensen met je op de foto? Bedank vriendelijk, óf onderga het proces gewoon. Het hoort er nu eenmaal ook een beetje bij. Laat je vooral niet gek maken! En dit geldt niet alleen voor mensen die iets van je willen, maar ook voor het maken van je reisplan. Als je nog niets hebt geboekt van tevoren, kun je dit doen in New Delhi kun bij één van de reisbureautjes. Maar doe dit rustig aan, neem de tijd om de prijzen en inhoud van de verschillende tours te vergelijken en maak dan je beslissing. Laat je zeker niet onder druk zetten.

india-markt

3. Bezoek de Taj Mahal vroeg, héél vroeg

De Taj Mahal is het icoon van India en kun je dus niet overslaan tijdens je India-trip. De Taj Mahal is dan misschien toeristisch, het enorme complex blijft adembenemend. Maar, je wilt natuurlijk wel kunnen genieten van dit iconische bouwwerk en in alle rust mooie foto’s kunnen schieten. Om dit te bereiken, kun je de Taj Mahal het beste zo vroeg mogelijk bezoeken. Ook in verband met de hitte is dat zeker fijn. En met vroeg bedoelen we dan ook echt vroeg. Ga om ongeveer 05.00 naar de Taj Mahal, zodat je er bent bij openingstijd (openingstijd = zonsopgang). Je hebt dan de tijd om te wandelen door de tuinen en de moskeeën. Bovendien kun je nog foto’s maken met mooier licht. Al vanaf 07.00 wordt het druk en is het dus gedaan met je rust. Let op: de Taj Mahal is gesloten op vrijdag! Ga je de New Delhi, de Taj Mahal en Jaipur bezoeken? Bekijk dan ook eens onze reisroute Rajasthan!

WP_000493

Door ons geselecteerde accommodaties in India

4. Ontwijk de drukte af en toe

Bij India heb je natuurlijk meteen het beeld van de drukke, chaotische steden, maar er is ook een heel ander India. Het kan als een verademing werken om tijdens je India-reis een mooi natuurgebied op te zoeken. Of maak een trip naar de woestijn! Dit is wel een paar dagen rijden vanaf New Delhi, maar zeer de moeite waard. Tijdens je reis naar Jasalmer, kun je de plaatsen Jaipur, Jodpur en Oudaipur bezoeken. Aangekomen in Jasalmer, bij de grens van Pakistan, ga je met een kleine groep per kameel de woestijn in en word je achtergelaten met een matras en beddengoed. Je slaapt onder de sterrenhemel, vergezeld door de kamelen. ’s Ochtends ga je weer terug naar het dorp. Het slapen in de buitenlucht, in de middle of nowhere, met het geluid van de kamelen om je heen is een hele bijzondere ervaring én geeft je de kans even op adem te komen voordat je de drukte van de steden weer opzoekt. Vind je dit te ver weg van je route? Zoek het dan – als je toch in de stad bent – eens hogerop. Op de daken heb je vaak een mooi uitzicht én is het een stuk rustiger. Kun je rustig even een uurtje zitten, relaxen en observeren wat er beneden gebeurt.

5. Voorkom een ‘Delhi Belly’

Veel reizigers in India krijgen te maken met darmproblemen, ook wel de ‘Delhi Belly’ genoemd. Niet echt iets waar je op zit te wachten tijdens je vakantie. Je kunt dit natuurlijk wel proberen te voorkomen door goed op te letten wat je eet. Eet bijvoorbeeld niets uit vitrines of in de trein. Vermijd ijsblokjes in je drankjes, bijvoorbeeld door alleen frisdrank uit gesloten flesjes te drinken. En bombardeer deze reis desinfecterende handgel tot je grootste vriend! Voor het eten, na het eten, tussendoor…. de meeste bacteriën komen je lijf binnen via je handen, dus zorg dat deze bacterievrij blijven. Overigens betekent ‘op je eten letten’ niet dat je helemaal geen streetfood kunt eten. Vaak kun je bij streetfood juist goed zien hoe je eten bereid wordt, terwijl de keuken van een restaurant zich achter gesloten deuren bevindt. Kijk goed toe hoe je eten bereid wordt en wees hier kritisch op en was dus je handen voor je gaat eten!


india-streetfood

Bekijk ons filmpje over India

2 reacties

 • Lieke Janssens 16 oktober 2014 - 08:48

  1.neem Dettol doekjes mee om je bord en bestek even te poetsen, dit doen veel Indiers zelf ook
  2. Trein reserveren gaat bijna alleen met een Indiase creditcard. Laat dit voor je doen of ga naar het treinstation. Ga zeker met de trein, het is een hele ervaring. Je kan verschillende klasses boeken. Ligt er iemand op je bed? Wegsturen, dit gaat zonder problemen. Neem een slot mee om je tas vast te leggen.
  3. Huur een taxi voor een aantal dagen bv. Om een aantal steden in Noord-India te bezoeken. Maak wel goede afspraken over de prijs!
  4. Neem een lakenzak mee voor het geval het beddengoed vies is.
  5. En het belangrijkste Keep Calm, ook wanneer het druk, chaotisch is en iedereen iets van je vraagt.

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen