Meteen naar de content

Alles wat je moet weten over je visum India

janneke dijkhuis

Door Janneke

India

Reisvoorbereiding

Visum aanvragen

India, you either love it or you’ll hate it. Dat is wat nagenoeg iedereen je zegt wanneer je vertelt dat je dit Zuid-Aziatische land gaat bezoeken. De drukke steden, chaos in het verkeer, afval op straat en de intense geuren, het grote verschil tussen arm en rijk en de opdringerige en zeer nieuwsgierige Indiërs met hun opmerkelijke gebruiken zijn voor velen aanleiding genoeg om nooit meer terug te gaan naar India. Maar hey, is dat niet één van de reden waarom we reizen: het ervaren van culturen die haaks op die van ons staan om op die manier onszelf te verrijken? En zeg nou zelf, het verrukkelijke Indiase eten, de intrigerende cultuur, yoga, schitterende natuur en enorme diversiteit van het land wegen toch eigenlijk zwaarder en zijn juist motivatie om nog eens een kijkje te nemen in dit kleurrijke land? Hoe dan ook, voordat je India binnenkomt moet je eerst een visum aanvragen. Tegenwoordig kan dit supermakkelijk en snel online. Wij delen alles met je over het e-visum India!

Taj Mahal

Waarom India?

Zoals gezegd, de meningen over India zijn verdeeld. Maar wat zijn nou juist de redenen om het land te bezoeken? Liefde gaat door de maag, toch? De heerlijke curries, het verrukkelijke naan brood, de krachtige specerijen en heerlijk geurende kruiden die elk gerecht tot een succes maken, zijn voor ons aanleiding genoeg. Maar ook de fascinerende hindoeïstische cultuur zorgt dat je mond telkens weer openvalt van verbazing. De gebruiken en rituelen hebben iets mystieks en zijn uitnodigend tegelijk. Daarnaast is India hét land van de yoga. Het is een kant die in groot contrast met de drukke steden zoals Delhi, Jaipur en Mumbai staat. Die dynamiek maakt het juist zo interessant om India te bezoeken. Eigenlijk zijn alle redenen waarom je India niet moet bezoeken juist redenen waarom je het land wel moet bezoeken. India daagt je zowel als persoon als als reiziger uit en zorgt ervoor dat je het land rijk aan perspectieven verlaat.

johari-bazar-jaipur-india

Een e-visum India aanvragen

Voordat je toegelaten wordt op je vlucht naar India, moet je in het bezit zijn van een visum. Afhankelijk van wat je in India wilt gaan doen moet je een visum aanvragen. Wij gaan in dit artikel in op het toeristenvisum wat je vandaag de dag gemakkelijk digitaal kunt aanvragen. Het visum voor India vraag je eenvoudig aan via e-visums.nl en heeft de naam eTourist visa India. Met het e-visum voor India mag je 60 dagen in het land verblijven en mag je alleen per vliegtuig of boot het land betreden op een van de toegestane luchthavens of havens. Wil je dus langer in India verblijven of overland het land betreden dan moet je een fysiek visum aanvragen bij de ambassade van India in Nederland of België.

visum india

De aanvraagprocedure voor je e-visum India

Via het digitale aanvraagformulier van e-visums kun je 24/7 het visum India aanvragen. Je kunt het visum zelfs in het Nederlands aanvragen wat het hele proces extra makkelijk voor je maakt. Het fijne is dat e-visums.nl je aanvraag ook nog eens checkt voordat het de deur uitgaat. Dat betekent dus dat eventuele fouten eruit gevist worden. Meestal heb je het visum binnen twee werkdagen in je mailbox. Het kan voorkomen dat de verwerkingstijd op loopt tot 4 werkdagen dus het is wel aan te raden de procedure tijdig te beginnen.

flower-market-jaipur

Kosten e-visum India

De kosten voor het e-visum India bedragen € 114,95 per persoon als je het online via e-visums.nl aanvraagt en kunnen met alle voorkomende betaalmiddelen voldaan worden. Dus ook met iDeal. De geldigheid van dit visum is 6 maanden. Het is een double entry visum, wat betekent dat je het land maximaal 2 keer in en uit mag reizen binnen deze periode.

india-dak-uitzicht

Wanneer e-visum India aanvragen?

Elke Nederlander en Belg die naar India wil reizen heeft een visum nodig. De voorwaarden voor het aanvragen van het e-visum India zijn vrij uitgebreid. Zo moet je paspoort minimaal nog 6 maanden na aankomst geldig zijn, moet het over minimaal twee lege pagina’s beschikken en mag je India alleen via bepaalde punten betreden en verlaten. Verder is het goed om te weten dat het visum 120 dagen geldig is en je binnen die periode maximaal 60 dagen in het land mag verblijven. De aanvraagprocedure duurt maximaal vier werkdagen. We raden aan om je visum uiterlijk 1 week voor vertrek aan te vragen.

Direct je India visum aanvragen >>

jaipur-highlights

Op zoek naar de beste reistips voor India? Lees onze tips voor Jaipur of New Delhi, onze reisroute Rajasthan of al onze India blogs >>

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen