Meteen naar de content

5 Redenen om deze zomer je eigen camper te verhuren

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Camperreis

Ben jij in het bezit van een camper? Dan kun je daar geld mee verdienen door je eigen camper te verhuren wanneer je hem zelf niet gebruikt. Je camper staat het grootste deel van het jaar stil en dat is eigenlijk hartstikke zonde, want als camperbezitter heb je wel veel kosten. Wanneer je je eigen camper gaat verhuren, verdien je (een deel van) deze kosten terug op de momenten dat jij hem niet gebruikt en hij toch maar stil staat. Misschien maak je zelfs wel winst op het verhuren van je eigen camper! Daarnaast is het natuurlijk hartstikke leuk dat jij hiermee kunt bijdragen aan de camperdroom van iemand anders. Twijfel je of je je eigen camper wilt verhuren? Wij zetten in samenwerking met verhuurplatform Goboony een aantal redenen, voordelen en tips om je eigen camper te verhuren voor je op een rij.

1. Door je eigen camper te verhuren verdien je je vaste lasten terug

Het financiële voordeel dat je hebt is natuurlijk een van de belangrijkste redenen om je camper te verhuren. Het onderhouden van een eigen camper brengt nu eenmaal veel kosten met zich mee. Je betaalt namelijk, naast alle onderhoudskosten, toch ook elke maand wegenbelasting en je verzekering. Door je camper te verhuren, kan je deze kosten terugverdienen! Via het platform Goboony verhuur je je camper veilig en eenvoudig. Zo verdien je al snel € 800,- per week in het hoogseizoen. Sinds vorig jaar is de vraag naar campers enorm toegenomen, dus nieuwe verhuurders krijgen vaak al binnen enkele uren hun eerste huurverzoeken binnen. Het is dan ook geen wonder dat veel eigenaren een flink extra inkomen overhouden aan de verhuur. Zo gaan ze zelf gratis op reis en sparen ze bijvoorbeeld voor een nieuwe camper.

je camper verhuren

2. Geef iemand anders de kans om een camperavontuur te beleven

Hoe mooi is het als je door het delen van jouw camper, anderen blij kan maken met een camperreis? Een camper aanschaffen is niet voor iedereen mogelijk en dan is huren de beste optie. Wanneer je je camper deelt met anderen, kan je met hen weer leuke tips uitwisselen en na afloop kunnen zij hun reisverhalen met je delen. Zo doe je zelf wellicht kennis op voor een volgende vakantieplek en laat je meer mensen kennismaken met het camperleven.

je eigen camper verhuren
NKC Camperverzekering

3. Het verhuren van je camper zorgt ervoor dat je hij niet stilstaat

Gemiddeld staat een camper zo’n 48 weken per jaar stil, wat natuurlijk enorm zonde is. Het is een dure aankoop en het zou dan mooi zijn als er optimaal gebruik van kan worden gemaakt, toch? Wanneer je de camper zelf voor een langere periode niet gebruikt, omdat je bijvoorbeeld een keer een ander soort vakantie wilt, kan je die hele periode je camper verhuren. Zo verwaarloos je de camper niet en hoef je ook niet in te zitten over de kosten! Mocht je zelf toch nog weg willen met de camper, kan je periodes in je agenda blokken. Op die manier kan deze periode niet geboekt worden. Heel flexibel dus!

verhuur je camper

4. Je eigen camper verhuren op jouw voorwaarden

Je kunt je camper zelf verhuren of je kunt gebruik maken van een platform, zoals Goboony. Bij beide opties verhuur je je camper volgens je eigen voorwaarden, zoals wel of geen huisdieren toegestaan of een minimale leeftijd van de huurder. Verhuren via een platform als Goboony ontzorgt je wel in een aantal praktische zaken die komen kijken bij het verhuren van je camper: niet alleen de betalingen, maar ook de afwikkelingen van de borg en eventuele schades worden door hen geregeld. Ook worden de huurcontracten, eventuele bemiddeling en alle marketingactiviteiten voor je geregeld. Zelf hoef je alleen je eigen kalender bij te houden, huurverzoeken te accepteren en een mooie advertentie aan te maken. Je hebt altijd vooraf contact met de huurder en kunt zelf kiezen welke huurverzoeken je wel of niet accepteert. Zo verhuur je je camper alleen aan wie jij wilt.

camper verhuren

5. Bepaal zelf de kosten van het verhuren van je camper

Of je nu zelf je camper gaat verhuren, of dat je dit via een platform doet, je bepaalt zelf de huurprijs van je camper. Je betaalt als verhuurder geen extra kosten aan een platform als Goboony, hiermee hoef je dus geen rekening mee te houden. Wanneer je zelf verhuurt moet je natuurlijk wel rekening houden met allerlei mogelijke kostenposten als verzekering, schade etc. Bij Goboony’s eigen dagverzekering ben je automatisch gedekt voor verhuur. Deze dagverzekering gaat automatisch in op de dagen dat je verhuurt. Verder heb je via dit platform ook de mogelijkheid om de verhuur helemaal uit te besteden via Goboony Get & Go. Hier zitten wel kosten aan verbonden, maar dan wordt de zorg voor je camper en de verhuur volledig uit handen genomen.

camper verhuren goboony

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen