Meteen naar de content

12 Landen waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Bucketlist

Wereldreis

In deze tijd, met social media en tv, zien en horen we van alles over landen in de wereld. Maar wist je dat er landen zijn, waarvan er bijna niets op tv is? Onbekende landen waar je waarschijnlijk überhaupt niet van weet waar ze liggen of dat ze bestaan? Wij vonden 12 landen, waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Ken je ze wel, of ben je er zelfs geweest? Laat het weten in de comments!

1. Djibouti

Djibouti is een voormalige Franse kolonie in Afrika en grenst aan Eritrea, Ethiopie en Somalie. Het land waar nog geen miljoen mensen wonen heeft een kustlijn van 300 kilometer en heeft prachtige duikplekken. Nadeel van Djibouti, het is er nogal heet. Temperaturen rond de 40 graden zijn zeker niet ongewoon en het staat ook bekend als het heetste land ter wereld. Het land bestaat voornamelijk uit woestijn en kent nog nauwelijks toerisme. Behalve duiken kun je er ook naar een prachtig zoutmeer, het Lac Assal.

2. Comoren

De Comoren vormen een staat bestaande uit de drie eilanden Grande Comore, Moheli en Anjouan en een aantal hele kleine eilandjes. De Comoren hebben een vulkanische oorsprong en zijn te vinden in de Indische Oceaan, ten noordwesten van Madagaskar.

3. Gabon

Met meer dan 40 verschillende volkeren en 80% regenwoud mag het Afrikaanse Gabon een interessante bestemming genoemd worden, zowel voor natuur als cultuur.

4. Grenada

Dit eiland aan de kust van Venezuela wordt ook wel het ‘Island of Spices’ genoemd vanwege de teelt van nootmuskaat en foelie. Tropisch regenwoud, watervallen, prachtige stranden… Grenada heeft het allemaal. Ook kun je er duiken naar de ‘Underwater sculpture garden’.

5. Kiribati

Kiribati is een onafhankelijke eilandengroep in de Pacific Ocean en bestaat uit zo’n 33 koraaleilandjes. Eén van deze eilandjes heeft wel een heel bijzondere ‘nickname’, namelijk Christmas Island. Dit eilandje, dat officieel Kiritimati heet, werd op 24 december 1777 door James Cook ontdekt. Vanwege de ligging van Kiritimati wordt er als eerste ter wereld Nieuwjaar gevierd. De dagwisseling vindt er namelijk plaats om 11:00 uur.

6. Nauru

Het eilandje Nauru heeft nogal wat records op zijn naam staan: de kleinste republiek en de kleinste eilandstaat ter wereld én het is het kleinste land van Oceanië. Het eilandje is helemaal omringd met koraalrif en telt nog geen 10.000 inwoners. ‘Away from the crowd’ ben je hier zeker, want een paar uur vliegen vanaf Australië is het zeker, terwijl je in een uur het eiland helemaal rondrijdt. Maar hey, dan kan je wel zeggen dat je op Nauru geweest bent!

Fotobron

7. Palau

Zou jij het aandurven, zwemmen in een meer vol kwallen? Het kan in Jellyfish Lake in Paulau, je vindt dit bijzondere meer op het eiland Eil Malk island, één van de 343 eilandjes die Palau rijk is. Snorkelen hier lijkt gevaarlijk, maar dat valt mee. Doordat de kwallen al hun natuurlijke vijanden in de loop der jaren zijn kwijt geraakt, zijn ze niet gevaarlijk meer.

8. Saint Kitts en Nevis

Zoals je al verwacht van de naam, bestaat de staat Saint Kitts en Nevis uit twee eilanden, namelijk Saint Kitts en Nevis :-). De eilanden behoren tot de Kleine Antillen en staan ook wel bekend als een belastingparadijs. Heb je dus veel geld over, dan kun je hier prima vertoeven, want het klimaat is er ook nog eens heerlijk tropisch. Naast chillen op het strand, kun je op St. Kitts ook nog een vulkaan beklimmen.

st-kitts-nevis-onbekende-landen
onbekende-landen-st-kitts-nevis

9. Nagorno-Karabach

Een land dat door niemand wordt erkend, maar waarvan je wel een visum in je paspoort kunt krijgen. Dat is Nagorno-Karabach. Het filmpje op deze pagina van 3 op reis legt de hele situatie goed uit.

10. Sao Tomé en Principe

Het grootste eiland van de Democratische Republiek Sao Tomé en Principe, is het eiland Sao Tomé en daarnaast het kleinere Principe. Het land aan de westkust van Afrika is verder nauwelijks bewoond, omdat het landschap bergachtig en vulkanisch is en ruim 70% bestaat uit tropisch regenwoud. De natuur is er daarom ook prachtig, er komen wel 120 verschillende vogelsoorten voor. Van juli tot september maak je er ook kans om bultrugwalvissen te spotten. Leuk feitje: het eiland Principe werd gebruikt als decor voor de Bacardi Rum reclames.

11. Tuvalu

Tot 1978 stond deze archipel beter bekend als de Ellice-eilanden. Het is één van de meest afgelegen landen ter wereld en, na Vaticaanstad en Nauru, het land met het kleinste inwoneraantal. Tot een aantal jaar terug was het niet zo makkelijk voor de bevolking van Tuvalu om inkomsten te verkrijgen, maar in 2000 had Tuvalu een meevaller. Een Amerikaans bedrijf zette het domein .tv in de markt voor maar liefst 50 miljoen dollar. Tuvalu ontving daar in de 12 jaar daarna nog royalty’s van.

12. Vanuatu

Ook deze eilandengroep werd ontdekt door James Cook, die ze de Nieuwe Hebriden noemde. Later veranderde de naam in Vanuatu. Een goede reden voor een bezoek aan Vanuatu is de actieve vulkaan Yasur, één van de weinige werkende vulkanen die je zo goed kunt bekijken.

Alle landen in de wereld afstrepen?

In het reisdagboek ‘The Adventure Book’ is ruimte voor ALLE 195 landen in de wereld. In dit reisdagboek verzamel je al je reizen bij elkaar in één notebook. Alle 195 landen in de wereld hebben namelijk een plekje in dit prachtige travel journal. Per bestemming kun jij jouw favoriete herinneringen noteren, inplakken of zelfs tekenen. Door de jaren heen ontstaat er zo een waardevol boek vol herinneringen van al jouw reizen.

Bestel The Adventure Book nu in onze travelshop >

the-adventure-book-fb

8 reacties

 • Linda | One Day Trip 3 september 2015 - 23:34

  Een Portugese jongen die ik ken vertelde heel leuk dat hij stage ging lopen op Sao Tomé en Principe. Sao wat? Ik had er nog nooit van gehoord. Hij was helemaal verbaasd. Het is een oude, Portugese kolonie. Verklaard een hoop.

  En de Comoren is toch een best bekende eilandengroep…?

 • Patricia 4 september 2015 - 08:03

  Ik ken ze allemaal (behalve nummer 9) wel van naam, maar ik ben er nog nooit geweest! Vooral al die eilanden zou ik best eens een bezoekje willen brengen; -)

 • Sieds | Sieds My Travels 4 september 2015 - 09:58

  Ik houd van dit soort lijstjes, heerlijk om te lezen! Vanuatu heb ik gezien in het reisprogramma Reizen Waes, wat een bizar (ei)land. Het schijnt zelfs het meest bedreigde land ter wereld te zijn.

 • Lotte - scratchingmymap 4 september 2015 - 11:22

  Ik kende er wel enkele van maar toch verre van allemaal.Fijn lijstje om te lezen en wil ze gerust allemaal een bezoekjes brengen hoor ;-)

 • Lenneke 4 september 2015 - 12:14

  Ik ken ze eigenlijk allemaal wel van naam. Behalve Djibouti.

 • Vincent 23 september 2015 - 21:47

  Leuk lijstje! Nummer 3, 10, 11 en 12 ken ik wel. Van sommige kende ik de naam wel, maar wist ik weer niet dat het een land was :-)

 • Denise 7 oktober 2015 - 12:39

  Ik kende ze allemaal, behalve Nauru, maar leuk hoor. Er zijn zoveel mooie plekken… zucht.

 • Name... 1 oktober 2018 - 16:56

  ik kende alleen 3,9,4 en 12. alleen ik wist niet dat het namen van landen zijn :p

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen