5 must do’s in veelzijdig Trinidad, Cuba


Als ik één stad in Cuba tot mijn favoriet zou mogen bombarderen, dan is dat zeker Trinidad. De sfeer die je hier vindt is bijna niet te omschrijven. Soms lijkt het alsof je realtime toeschouwer bent in een film over het dagelijks leven van de inwoners van Trinidad die zich om je heen in de gekleurde straatjes afspeelt. Alleen dát is al een goede reden om Trinidad te bezoeken, maar Trinidad biedt nog zoveel meer!

1. Geniet van het straatleven

Misschien wel het mooiste aan Trinidad is het leven op straat. Ga op een stoepje zitten (zoals veel Cubanen ook doen) en geniet. Voetballende kinderen, kletsende buurvrouwen, zingende schoolmeisjes… alles speelt zich in Trinidad buiten af, óf half binnen, maar doorgaans staan deuren en ramen van huizen open dus kun je nog steeds alles volgen. En als je uitgekeken bent, maak je gewoon een mooie wandeling door de straatjes en zie je weer heel veel nieuw straatleven!

Bekijk meer foto’s van het straatleven in Trinidad >

straten-trinidad-cuba

2. Playa Ancón

Vanuit Trinidad kun je heel gemakkelijk op de fiets of met een taxi op Playa Ancón komen: een prachtig breed strand met mooi wit zand met rieten parasollen en een blauwe zee. Playa Ancón ligt zo’n 14 km van de stad af. Je kunt hier lekker luieren, een piña colada drinken of een duik nemen in de zee.

trinidad playa ancon playa ancon trinidad

3. Hike naar een waterval

In de omgeving van Trinidad zijn een aantal supermooie watervallen te vinden. Ik maakte een wandeling naar de waterval Vegas Grande als onderdeel van een reis van Smart Cuba en deze was prachtig. De hike is onderdeel van een volledige excursie. In Trinidad word je opgehaald in een grote jeep, samen met een aantal andere groepjes van verschillende tourbureaus. Je bezoekt vervolgens ook nog een koffieplantage en er wordt een stop gemaakt bij een stalletje, waar je fruit en energiebars kunt kopen (en dat zie je niet veel in Cuba!).

fruit trinidad cuba

Ook wordt er nog een stop gemaakt bij een view point dat een mooi uitzicht biedt over de bergen.

viewpoint hike trinidad

De laatste stop is in de omgeving van de waterval waar je aan de hike begint. De hike zou ik omschrijven als middelzwaar, al is hij niet heel lang. Voor iedereen met een gemiddelde conditie goed te doen, maar veel klim en afdaalwerk, dus zorg zeker voor goede schoenen. Na de zware hike wacht de ultieme beloning: een duik in de waterval!

vegas grande hike

4. Drink een cocktail

We love cocktails! Natuurlijk kun je overal in Cuba de bekende Cuba libre drinken, maar in Trinidad is er een andere cocktail misschien wel bekender: de canchánchara. Een canchánchara wordt gemaakt in een soort aardewerk potje en bestaat uit honing, limoen en rum.

cocktails trinidad

5. Bekijk Trinidad van bovenaf

Een aantal restaurantjes in Trinidad bieden een prachtig uitzicht over de stad. Vanaf het terras van Bar Paladar El Criollo bijvoorbeeld, heb je onderstaand uitzicht terwijl je geniet van een canchánchara.

viewpoint trinidad

Casa particular in Trinidad

In Cuba is slapen in een casa particular (de Cubaanse versie van een bed & breakfast) dé manier van overnachten. In Trinidad is dit niet anders en we vonden dankzij Smart Cuba echt hét perfecte plekje, misschien wel de mooiste kamer van onze Cuba reis. Smart Cuba werkt met verschillende casa’s in Cuba en wij kwamen bij El Aljibe terecht. Deze casa heeft een perfecte ligging, mooie kamers en een heerlijk ontbijt.

casa particular trinidad

Visum voor Cuba aanvragen

Voor Cuba heb je een visum nodig. Dit kan via de ambassade in Nederland, maar sinds kort kun je via e-visums.nl (als enige) ook online een visum voor Cuba aanvragen tot een paar dagen voor vertrek! Het aanvragen duurt 10 minuten en je ontvangt je visum vervolgens zo’n 24 uur later per post. Vraag het visum uiterlijk 10 dagen voor vertrek aan bij e-visums.nl om zeker te zijn dat je het op tijd in huis hebt. Het e-visum voor Cuba is 30 dagen geldig. De kosten voor het e-visum Cuba zijn € 29,95 per persoon.

Vraag je visum voor Cuba hier aan >

Onze favoriete producten bij deze reis

1 comment

Add yours
  1. Cindy

    Ga naar de club in de grot (geen idee hoe die heet, maar als je naar The Cave vraagt, dan komt je er vanzelf!) :) Supervette locatie, chille beats en dance the night away!

+ Leave a Comment