Meteen naar de content

Snel Spaanse woorden leren? 7 manieren om jezelf te Spaans leren!

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Reistips

Reisvoorbereiding

Zo, je vliegticket is geboekt, nog even en dan vlieg je naar je Spaanstalige vakantiebestemming. En dan bedenk je je dat het toch wel handig zou zijn om wat Spaanse woorden te leren. En dan komt de vraag: “Hoe leer ik nog snel nog wat basiswoorden Spaans?”. Voor je gaat Googlen op een cursus Spaans voor beginners hebben wij al een aantal opties om jezelf Spaans te leren op een rij gezet!

1. Woordjes leren met flashcards Spaans

Wil niet persé uitgebreid Spaans gaan leren spreken, maar wil je gewoon snel Spaanse woordjes leren? Daar zijn deze flashcards ideaal voor, je leert zo snel wat basiswoorden Spaans. Op de ene kant van het kaartje staat het woord of de zin in het Engels en op de andere kant staat het Spaanse woord. Zonder op de achterkant te kijken probeer je de juiste vertaling te geven en om te controleren keer je het flashcards om. Alle flashcards die je goed hebt leg je op een stapel en alle kaartjes die je fout hebt leg je op een andere stapel. De foute stapel ga je vervolgens nog een keer helemaal door en hierbij gebruik je weer hetzelfde systeem. Dit doe je eerst met het Spaanse woordje boven, en als je dat helemaal in je hoofd zit begin je opnieuw met het Engelse woord boven. Zo stamp je op een effectieve manier Spaanse woordjes in je hoofd. En het makkelijke is dat je overal snel even je stapel door kunt werken, in de trein naar huis, tijdens je lunchpauze of zelfs nog in het vliegtuig. Ook handig: op deze flashcards Spaans staat ook hoe je de woorden goed uit moet spreken. Je kunt dus ook hardop je uitspraak oefenen.

Bestel deze flashcards >>

spaanse woorden leren

2. Leer Spaanse woorden met Duolingo

Wil je snel wat basiswoorden Spaans leren via een app? Dan is Duolingo een echte aanrader. Inmiddels kun je in Duolingo 38 verschillend talen leren, waaronder dus Spaans. Je kunt de app van Duolingo downloaden of Spaans leren via de site. Duolingo maakt het leren van Spaanse woordjes leuk, door het in een soort quizvorm aan te bieden. En doordat je ook badges kunt verdienen wordt het nog soort van verslavend ook om je Spaanse woordjes te oefenen. Het sterke aan deze app is dat alles erin zit verwerkt: grammatica, lezen, verstaan en zelfs spreken. Zowel van Engels naar Spaans als andersom. 

Leer Spaans met Duolingo >>

Duolingo spaans leren

3. Volg een online cursus Spaans

Wil je meer leren dan wat basiswoorden Spaans en zoek je dus een goede taalcursus voor beginners? Grote kans dat er ergens bij jou in de buurt Spaanse les wordt gegeven. Vaak zijn dit cursussen van een aantal weken, maar je kunt altijd vragen of het ook mogelijk is een paar privélessen te boeken. Liever in je eigen tijd en tempo jezelf Spaans leren? Kies dan voor online cursus Spaans. Bij deze cursus, die bestaat uit video’s en opdrachten, leer je Spaanse woorden, maar ook grammatica. Je oefent daarna ook met het voeren van gesprekjes en test je kennis na elke les in een eindtoets. 

Start meteen met deze online cursus Spaans >>

jezelf spaans leren

4. Spaanse woordjes leren met sticky notes

Een leuke manier om snel Spaanse woordjes te leren is met deze sticky notes. Het is simpel, de bedoeling is dat je de sticky notes met Spaanse woordjes op de voorwerpen plakt die erbij horen. Zo kom je overal in je huis de Spaanse woordjes tegen en oefen je dus automatisch de taal. Er zijn verschillende sets sticky notes Spaans verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit de volgende sets Spaanse woorden om te leren: basis, food, vakantie, fun en keuken.  

Bestel de sticky notes om Spaans te leren >>

spaans leren vakantiezelf spaans leren

5. Spaans leren met een boek

Niet alleen handig om Spaans te leren, maar ook handig om bij je te hebben onderweg (of als het toch niet helemaal gelukt is alles in je hoofd te krijgen): een boekje met basiswoorden Spaans. De serie ‘Voor Dummies’ heeft hier een perfect boekje voor, namelijk Spaans voor Dummies op reis. Een handig boekje om op het strand toch nog wat Spaanse woordjes te leren!

Bestel het boek Spaans voor Dummies op reis >>

spaans leren boek    

6. Leer Spaans via een luistercursus op Storytel

Het ideale van audio is dat je deze onderweg kunt luisteren, of terwijl je iets anders aan het doen bent. Lekker efficient! Een andere handige app waar meerdere Spaanse audiocursussen op te vinden zijn is Storytel. Met deze app kun je onbeperkt luisterboeken luisteren. Niet alleen leuk om Spaans te leren dus, maar ook voor je audioboeken op vakantie!

beginners spaans leren audiocursus

Checklist voor je reis

 • Niks vergeten? Vind al je reisbenodigdheden in onze travelshop
 • Plan meteen je reis: vergelijk de beste deals voor vliegtickets
 • Visum nodig? Regel je visum eenvoudig online
 • Ga je roadtrippen? Vergelijk alvast de prijs van je huurauto
 • Met de auto naar het vliegveld? Vind voordelig een parkeerplaats
 • Begin gelijk met je reisvoorbereiding: Haal een reisgids in huis
 • Better safe than sorry, zorg voor een goede reisverzekering
 • Air miles sparen met je creditcard? Kies voor een AMEX creditcard
 • Opgehaald worden van het vliegveld? Reserveer je taxi en word naar je accommodatie gebracht.

7. Spaanse woordjes leren met een kwartetspel

Ben je met meerdere mensen die Spaans willen leren? Dan is dit kwartetspel misschien een leuke manier om spelenderwijze Spaanse woordjes te leren. En niet alleen Spaanse woorden, je leert ook Spaanse zinnen. Ook leuk om je kennis van de Spaanse taal weer even op te frissen voor je op vakantie gaat!

Bestel het Spaanse taalkwartet >>

snel spaans leren, kaartspel

Meer tips om Spaans te leren

Wil je Spaans leren, dan leer je dit het snelst door eerst de basis onder de knie te krijgen, bijvoorbeeld met bovenstaande tools. Heb je eenmaal een basiskennis van de taal, dan kun je op je bestemming korte gesprekjes voeren met locals, en dan gaat het hard! Oefen met taxichauffeurs, winkelmedewerkers, de receptionist in je hotel of bijvoorbeeld de ober in een restaurant. Door een kleine basis te hebben, kun je echt gaan oefenen in conversaties, waardoor je Spaans heel snel vooruit gaat. Wees niet bang om fouten te maken, maar probeer het gewoon, hoe moeilijk dit in het begin ook is. Leer desnoods een paar basiszinnetjes uit je hoofd en hou Google Translate erbij. En weet je iets niet? Vraag degene met wie je het gesprek voert wat de juiste vertaling is, dit wordt alleen maar gewaardeerd!

Een andere tip om Spaans te leren is wanneer je iets nieuws geleerd hebt, dit ook gelijk zoveel mogelijk te gebruiken in de gesprekjes die je voert. Zo blijft het beter hangen en groeit je woordenschat gestaag verder! Ga je om met Spaanstalige mensen die goed Engels spreken? Spreek dan af dat je zoveel mogelijk Spaans met elkaar spreekt. Het is heel verleidelijk om over te stappen op het Engels, maar juist iemand die tweetalig is, kan je enorm goed helpen met je Spaanse vaardigheden! 

2 reacties

 • Denise - Follow my footprints 24 april 2016 - 20:53

  Leuk! Ik spreek Spaans en ben daar zo blij om! Ik had het op de middelbare school al, eindexamen vwo met Spaans gedaan en daarna Spaans als onderdeel van mijn studie. En een tijdje een Costarricaans vriendje, en 2x in Barcelona gewoond, dan schiet het wel op. Catalaans ook, maar dat is inmiddels weggezakt.
  Wat veel mensen jaren terug deden was intercambio. Je spreekt met een Spaanstalig iemand af die jouw taal (of bijv Engels) wil leren en dan klets je bijv een kwartier in de ene taal en daarna een kwartier in de andere taal. Zo help je elkaar! En het is nog leuk ook.

 • Marie 2 juli 2018 - 11:05

  Online een nieuwe taal leren vind ik nog wel het handigst. Toen ik zelf Spaans leerde heb ik hier ook veel gebruik van gemaakt. Daarnaast heb ik iemand gevonden die Spaans als moedertaal spreekt. Ik heb veel kunnen oefenen met spreken op deze manier. Dit heeft mij snel veel bijgebracht.

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen