Weird, cute & delicious food in Japan


Japan is een bijzonder land om doorheen te reizen. Eigenlijk moet je er gewoon een keer geweest zijn om tot de conclusie te komen: ja, Japan is anders. En dat geldt ook zeker voor eten. Je kunt in Japan op elke straathoek goed eten krijgen, zelfs in de 7 Eleven. Maar ook kun je er bijzondere snacks kopen die je nergens anders ter wereld kunt krijgen. Als je in Japan bent, probeer dan eens de volgende dingen!

1. Morning shot

Die Japanners, die begrijpen het. Je ochtend begin je met een bakkie koffie. Maar efficiëntie is alles natuurlijk, je kunt je ‘morning shot’ gewoon warm uit het automaat halen!

morning-shot

2. Beauty yoghurt

Tja, maar van al die koffie, dáár word je niet mooier van. Eet daarom na de koffie snel deze beauty yoghurt. Of er garantie voor resultaat op zit, dát kunnen we helaas niet lezen.

beauty-yoghurt

3. Schattige cakejes

Vormgevers van voedselverpakkingen weten van niets iets te maken in Japan. Neem bijvoorbeeld deze schattige cakejes! Eigenlijk is het gewoon een saai cakeje, maar door de verpakking kun je het toch niet laten deze cutie te laten liggen.

cute-cake

4. Bentobox

Als lunchgerecht heb je de keuze uit één van de vele bentoboxen. In een stalletje op straat of onder elk station vind je winkels die bentoboxen verkopen. Je maakt een keuze uit één van de plastic voorbeelden in de vitrine en smullen maar!

bento-box

bentobox

5. Bananenchocolademelk

Ooit wel eens warme bananenchocolademelk gehad? Nee? In Japan kun je je kans grijpen!

bananen-chocomel

6. Streetfood

Ben je een fan van streetfood? Dan kun je ook in Japan genieten! Het streetfood van Japan vind je vaak in een mall of in overdekte foodmarkets. Door de brandschone omgeving in Japan kun je overal veilig op straat alles eten.

streetfood

7. Sushi

Verse sushi. Naast de fishmarket in Tokyo. The best you’ve ever had. Need I say more?

sushi-vismarkt-japan tokyo sushi

8. Takoyaki

De Japanse versie van onze poffertjes heten Takoyaki. Of vertaald: octopusballetjes. En de smaak? Is.. bijzonder! Must-try!

takoyaki2 takoyaki

9. KitKat in weirde smaken

Vooral in de kleine winkeltjes op het station te vinden: gekke smaken KitKat. Bijvoorbeeld KitKat met cheesecake smaak, of wasabismaak. Deze laatste is ook nog eens groen. En nee, we verklappen niks over de smaak 🙂

cheescake-kitkat

wasabi-kitkat

10. Okonomiyaki

Het is misschien handig om voor je vertrek de naam van dit gerecht even een paar keer te oefenen. Okonomiyaki. Maar als je dan eenmaal een okonomiyaki restaurant hebt gevonden, kun je rekenen op een uniek gerecht. Okonomiyaki is een soort pannenkoek, maar dan met ei. En noodles. En vlees. En… wat je maar wilt, dit is ook de directe vertaling van dit gerecht: wat je maar wilt.

okonomiyakiokonomiyaki-japan

11. Snoepjes

Een snoepwinkel in Japan is ook zeker een bezoekje waard. De verpakkingen van de snoepjes zijn alleen al zo leuk en bijzonder!

snoepjes-japan

12. Yakitori

Het misschien wel bekendste Japanse gerecht in Nederland: yakitori, eet je in speciale yakitori restaurants. Je kiest je yakitori stokjes van een speciale kaart. En sommige smaken zien er aantrekkelijker uit dan andere. Zou jij de ‘Big Blood Vessel’ durven proberen?

yakatori

13. Kies-een-knopje maaltijd

Wil je je eens laten verrassen? Kies dan een eetgelegenheid waar een machine als deze staat. Je drukt op een knopje en betaalt. Het gerecht dat op het knopje staat wordt dan á la minute voor je bereid. Alleen is de tekst op het knopje in het Japans. Eén grote verrassing dus (tenzij je Japans spreekt).

machine-food-japan

14. Kakinohazushi

Deze sushi, gerold in bladeren, is alleen in het plaatsje Nara verkrijgbaar. De bladeren zijn niet om te eten, maar puur voor de sier.

nara-leaves-sushi nara-sushi

15. Japanese style bubbletea

Eigenlijk komt bubbletea uit Taiwan, maar het is ook overgewaaid naar Japan. Het is een soort koude melkthee, met allemaal soort jelly achtige balletjes erin. En deze drink je met een extra breed rietje waar de balletjes ook doorheen kunnen.

bubbletea

Altijd de beste reistips in je mailbox?

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en reistips van ikwilmeerreizen.nl? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! En, je kunt ons natuurlijk ook volgen op Instagram of Bloglovin!

3 Comments

Add yours
 1. Marijke

  Wat leuk! Ik herken zoveel van onze reis! Grote fan van okonomiyaki en die groene kit-kat! Die chocolademelk-soorten lijken me ook wel echt geweldig. Ik moet terug om dat allemaal ook te proberen 😉

 2. Rui

  het heet yakitori ipv yakatori, zo bekend is het dus niet bij jullie.
  verder is de kitkat in het plaatje matcha-smaak (groene thee) en niet wasabi.
  kakinohazushi is op meerdere plekken in japan te verkrijgen en de bladeren zijn voor extra smaak.
  volgende keer beter inlezen 😉

 3. karin

  Geweldig om te lezen! Herkenbaar en ik heb nog genoeg niet geproefd, zo te zien. Het ziet er niet altijd even smakelijk uit, maar des te groter is dan de verrassing als het heerlijk is 🙂

+ Leave a Comment