5 must-do’s in Bergen, Noorwegen


Als je aan een stad in Noorwegen denkt, komt misschien Oslo als eerste in je op. Maar wist je dat de bekende foto van de gekleurde huisjes aan het water in de op één na grootste stad van Noorwegen, Bergen, is gemaakt? Het in het uiterste westen van Noorwegen gelegen Bergen is pittoresk en heeft veel bezienswaardigheden. En deze highlights mag je zéker niet missen!

1. Bryggen

Het is ongetwijfeld het meest gefotografeerde stukje Bergen en dat is niet voor niets, de gekleurde (handels)huizen aan de kade van de wijk Bryggen zijn mooi om te zien. Het is ook het meest toeristische stukje van de stad, in de smalle straatjes van de wijk proberen veel toeristen een mooi plaatje te schieten en souvenirs te vinden in één van de vele winkeltjes. Maar, als je je daardoor niet laat hinderen is het echt de moeite waard om even een rondje te lopen door dit stukje UNESCO werelderfgoed.

bryggen noorwegen bergen

Ook het gebied rondom de Korskirken, zo’n twee minuten lopen van Bryggen, is de moeite waard om even doorheen te wandelen. Minder toeristisch en ook heel fotogeniek!

citytrip bergennoorwegen

2. Het centrum van Bergen

Het centrum van Bergen is overzichtelijk en goed bewandelbaar. Als je omhoog loopt naar de kerk, heb je een mooi uitzicht over het centrum, met op de achtergrond natuurlijk… bergen. Een goede kop koffie drink je in het ontzettend leuke reiswinkeltje annex koffietentje Chillout TravelCentre, waar je leuke reisartikelen en -boeken vindt.

bergen stad noorwegen Chillout TravelCentre Bergen Noorwegen

3. Het park Byparken

Even relaxen, dat kun je in het park Byparken vlakbij het winkelcentrum van Bergen. Ruim opgezet en groen, mét uitzicht op Mount Ulriken!

park bergen noorwegen

4. Mount Ulriken

De stad Bergen heeft zijn naam te danken aan de zeven bergen die vanuit het centrum zichtbaar zijn. Veel mensen nemen de Fløybanen, de kabelbaan naar de top van mount Fløyen om te genieten van een uitzicht over Bergen, maar er staan vaak lange rijen om de rit naar boven te maken. Terwijl de kabelbaan naar de hoogste top van Bergen, mount Ulriken, vaak helemaal niet druk is! Je kunt bij de tourist information kaartjes kopen en vanuit het centrum met een bus naar de Ulriksbanen gaan, of je kunt er zelf met de auto heenrijden. Overigens kun je, als je meer tijd hebt, ook naar de top van mount Ulriken hiken. Het uitzicht vanaf de top is geweldig en voelt, vooral als er mistbanken hangen, mystiek aan.

Ulriken kabelbaan Bergen, Noorwegen

5. De vismarkt Fisketorget

Op de vismarkt Fisketorget is niet alleen vis te vinden, maar ook andere bijzondere gerechten. Heb jij bijvoorbeeld wel eens een rendier hotdog gegeten?

Fisketorget bergen noorwegen vismarkt

 Ook Bergen bezoeken?

Je kunt Bergen goed bereiken met een huurauto, parkeren doe je heel eenvoudig in de parkeergarage Bygarasjen. Je parkeert hier goedkoop en loopt zo het centrum in. Je kunt vliegen op Bergen zelf, maar ook vanuit Oslo rijden. De autoroute van Oslo naar Bergen door de Hardangervidda is fantastisch mooi! Ook kun je Bergen bezoeken per trein vanuit Oslo, met de Bergensbanen.

Onze favoriete producten bij deze reis

+ There are no comments

Add yours