Thuis op reis: word Couchsurfhost!


Helaas… ook al denken veel mensen dat je als travelwriter altijd op reis bent, dat is dus niet zo. Ook wij moeten het doen met een beperkt aantal vakantiedagen, al vliegen we zeker vaker Nederland uit dan de gemiddelde landgenoot. Maar zoals jullie inmiddels wel weten, doen we zoveel mogelijk om de reisvibe thuis vast te houden. Een heel goed, gratis middel daarvoor is om Couchsurfhost te worden. Zo heb je, wanneer je dat wil, reizigers in huis.

Hoe werkt het?

Je kunt Couchsurfhost worden op www.couchsurfing.com. Je maakt hier een profiel aan en geeft aan dat je gasten accepteert en you're ready to roll! Omdat het Couchsurfing heet zou je denken dat je alleen je bank ter beschikking kunt stellen, maar dat kan natuurlijk ook een bed zijn of een luchtbed. Vul dit allemaal in op je profiel zodat de wederzijdse verwachtingen gelijk zijn.

En dan?

Je kunt natuurlijk afwachten tot reizigers jou vinden en vragen om bij jou te mogen verblijven, maar omdat je aan het begin nog geen recensies hebt van andere reizigers, krijg je vaak wat minder ´toeloop´. Vaak voelt het voor reizigers vertrouwder als andere reizigers hebben geschreven dat ze hartelijk ontvangen werden in jouw huis en het een fijne verblijfplaats is voor de nacht. Wat je kunt doen, is reizigers uitnodigen. Op je persoonlijke pagina staan onder ´Travelers´ oproepjes van reizigers die op zoek zijn naar een slaapplaats. Probeer de mensen eruit te filteren die op zoek zijn naar een goedkope slaapplaats en zoek naar mensen die je interessant lijken. Je kunt iemand een berichtje sturen dat ze welkom zijn in jouw huis!

En waarom zou ik dat eigenlijk allemaal doen?

Tja, dat is natuurlijk de grote vraag. Waarom zou je zoveel moeite doen om ´vreemden´ in je huis te halen? Omdat het superleuk is! Wij hebben inmiddels zoveel leuke ervaringen met Couchsurfers, dat we het iedereen zouden aanraden. Omdat het compleet gratis is, proberen beide partijen elkaar vaak zoveel mogelijk te bieden. Jij laat hen zoveel mogelijk zien van onze Nederlandse cultuur en jij leert hun cultuur weer een beetje beter kennen. Couchsurfing heeft geen regels, al zul je vaak zien dat de meeste surfers wel een kadootje voor je meenemen uit hun land, of een keer voor je koken.

1015087_10200187574267707_1195063644_o
Italiaanse Couchsurfers koken authentiek Italiaans…MMMM!

Ze zijn gearriveerd, en dan?

Zoals gezegd, op zich wordt er van jou als host niets verwacht, behalve dat je de Couchsurfer(s) verwelkomt in je huis en een slaapplaats biedt. Wij zelf nodigen alleen couchsurfers uit als we ook de tijd hebben om er een feestje van te maken, dat wil zeggen wat te doen. Ideeën om voor jouw Couchsurfers een onvergetelijk bezoekje te maken:

Nederlands eten

Wat vind je nu zelf in het buitenland leuker dan lokaal eten te proeven? Je kunt thuis koken, bijvoorbeeld kaasfondue, pannenkoeken, of stamppot, maar kunt er ook op uittrekken en een foodtour in jouw stad organiseren. Puntzak friet met mayo, bitterballen, Hollandse kaas, stroopwafels, drop…probeer zoveel mogelijk te laten proeven op zoveel mogelijk verschillende plekken.

IMG_3660

Laat je land zien

Mooie plekken in Nederland genoeg, als je maar goed kijkt. Leuke Hollandse straatjes, een molen, het strand, de duinen…. voor ons misschien heel gewoon, maar voor toeristen zeker leuk om te zien! En je zult zien dat je zelf ook op een andere manier naar Nederland gaat kijken.

993347_10100286182884735_1109377002_n

Rondtour

Op de fiets (fietsen is voor veel toeristen heel bijzonder) of wandelend jouw stad laten zien. Natuurlijk de beroemde items niet overslaan, maar ook dé plekjes die alleen jij als local weet, dat maakt dat de tour meteen speciaal wordt!

524017_3549645335455_414670371_n[1]

Nodig vrienden uit

Hoe meer zielen hoe meer vreugd, organiseer een feestje! Hoe leuk is het als jij als buitenlander onderdeel bent van een lokaal feestje?

2013-07-14 22.01.31

Heb jij nog meer ideeën? Laat ze weten in de comments!

Bonus

Het mooie aan host zijn, je krijgt er ook een bonus voor terug. Je verzamelt namelijk allemaal logeeradresjes over de hele wereld! Handig toch?

IMG_3861

reis kado

+ There are no comments

Add yours