Meteen naar de content
Ha giang loop vietnam

Ha Giang Loop

Op vakantie naar Vietnam

Een vakantie in Vietnam is een reis vol diversiteit. Verken de sfeervolle straten van Hanoi, het berglandschap van Sapa en de grillige karstrotsen van Halong Bay. Geniet van het gezellige Hoi An en fiets tussen de rijstvelden van Ninh Binh. Wil jij ook reizen naar Vietnam? Lees onze blogs met persoonlijke tips voor Vietnam en laat je inspireren voor je vakantie!

Aantal inwoners
97,9 miljoen
Hoofdstad
Hanoi
Visum nodig?
Ja (30 dagen)
Beste reistijd
maart t/m mei en oktober/ november
Stopcontact
Type A en D
Funfact
90% van de bevolking heeft een scooter

Lees ook onze reistips voor:

De beste route voor je vakantie in Vietnam

Omdat Vietnam een langgerekt land is, kun je het beste van Noord- naar Zuid-Vietnam reizen, of andersom. Het is dus verstandig om heen naar Hanoi te vliegen en terug vanaf Ho Chi Minh City (of omgekeerd). Hou hier rekening mee als je een vakantie naar Vietnam boekt!

Handige internationale luchthavens in Vietnam:

  • Noord-Vietnam: Hanoi
  • Zuid-Vietnam: Ho Chi Minh City (Saigon)
  • Centraal-Vietnam: Da Nang

Kom je uit andere delen van Zuidoost-Azië, dan kun je ook met de trein of bus het land in reizen. Ook dan reis je vaak naar Hanoi of Ho Chi Minh City. Maar je kunt ook vliegen op Da Nang als je bijvoorbeeld naar Hoi An wilt reizen.

Zo reis je door Vietnam

Meer handige tips voor Vietnam

Checklist voor je reis

Backpacken in Vietnam

Samen met haar buurlanden is Vietnam een uitstekende bestemming om te backpacken. Het hele land is erop ingericht. Er zijn veel goede hostels, je kunt eenvoudig per bus of trein reizen en je kunt overal leuke (meerdaagse) tours boeken. Vietnam is bovendien veilig om doorheen te reizen. Backpacken in Vietnam is perfect voor zowel de beginnende backpacker als de ervaren reiziger, omdat het ontzettend veel variatie te bieden heeft.

Reizen in Zuidoost-Azië

De reden dat Vietnam zo populair is onder (jonge) backpackers is dat je het eenvoudig kunt combineren met Thailand, Laos en Cambodja. Allemaal populaire bestemmingen onder backpackers en solo reizigers die enkele maanden door Zuidoost-Azië gaan reizen. Ga jij voor het eerst backpacken? Lees dan ook onze tips voor backpacken en solo reizen.

Bekijk al onze artikelen

1 2

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen