Meteen naar de content

Alles wat je moet weten over je visum Vietnam

janneke dijkhuis

Door Janneke

Reisvoorbereiding

Vietnam

Visum aanvragen

Zuidoost-Azië

Reis je van Noord- naar Zuid-Vietnam? Neem je Sapa wel of niet mee in je reis? Hoeveel nachten wil je eigenlijk in Halong Bay en Hoi An verblijven? En zijn de steden Hanoi en Ho Chi Minh de moeite waard om wat langer te verblijven? Allemaal vragen die je jezelf stelt bij de voorbereiding van je Vietnam reis. Voordat je verzandt in alle route mogelijkheden en al het moois wat dit Zuidoost-Aziatische land te bieden heeft, is het goed om ook even naar je visum Vietnam te kijken. Een visum heb je namelijk nodig om het land in te mogen en je kunt maar beter op tijd in kaart brengen wat ervoor nodig is om je toegangsbewijs tot het land te bemachtigen. Wij nemen je mee door het gehele visumaanvraag proces wat met het e-visum van VisumBuitenland wel ontzettend eenvoudig wordt.

vakantie-vietnam-backpacken

Waarom Vietnam?

Wanneer je in de fase beland bent dat je alles wilt weten over de aanvraagprocedure van je Vietnam visum hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen waarom je dit prachtige land moet bezoeken. Toch delen we graag even waarom wij zo blij worden van Vietnam. Laten we beginnen met het schitterende noorden. De rotsformaties van Halong Bay, de interessante hoofdstad Hanoi en de slingerende wegen naar het bergdorp Sapa geven je een gevarieerde kijk op Noord-Vietnam. Daal je verder af naar het zuiden dan kun je je hart ophalen in Hoi An met zijn vele kleermakers, sfeervolle lampionnen en strand. De zuidelijke regio, rondom Ho Chi Minh City, geeft vooral veel inzicht in de fascinerende geschiedenis van het land. Om van A naar B te komen is een Easy Rider wel een hele bijzondere ervaring. Een easy rider is een local die je meerdere dagen (weken) meeneemt achterop zijn brommer en vol trots zijn land aan je laat zien. Niet gek toch om op die manier Vietnam aan je voorbij te zien trekken?

tempel-literatuur-hanoi

Leuke tours in Hoi An

Een e-visum Vietnam aanvragen

Voordat je in het vliegtuig springt naar Vietnam moet je in het bezit zijn van een toeristenvisum om het land binnen te mogen. Vroeger waren er twee mogelijkheden om je visum Vietnam te bemachtigen. Namelijk on arrival of je kon voorafgaand aan je reis bij de ambassade je visum aanvragen. Het visum on arrival is geen aanrader meer. De ambassade kan niet meer garanderen dat je met een visum on arrival ook daadwerkelijk het land binnenkomt. Sinds 2018 is er een mogelijkheid bijgekomen; het e-visum Vietnam. Dit visum Vietnam is eigenlijk de fijnste optie, omdat je die vanuit het gemak van je luie stoel aan kunt vragen. Daarnaast heb je het visum voordat je op de luchthaven aankomt en bespaart het je dus tijd en stress bij aankomst. Het e-visum Vietnam is 30 dagen geldig, is goedkoop te regelen en heb je binnen 3 dagen al in je mailbox. Voor onze Belgische lezers: helaas is het voor jullie anno 2019 nog niet mogelijk om een e-visum aan te vragen en is de beste manier voor jullie om on arrival of voorafgaande bij de ambassade je visum aan te vragen.

rode-brug-hanoi-vietnam

De aanvraagprocedure voor je e-visum Vietnam

Voor het aanvragen van je e-visum Vietnam gelden een aantal regels. Zo moet je in het bezit zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na je vertrek uit Vietnam. Ook moet je minimaal 1 lege pagina in je paspoort hebben.

vietnam-motobikes

Wanneer e-visum Vietnam aanvragen?

Je kunt het visum Vietnam op elk gewenst moment aanvragen. We raden echter aan om het visum uiterlijk 10 dagen voor vertrek aan te vragen. De gemiddelde levertijd is namelijk 7 werkdagen, bij spoedaanvragen is de levertijd 3 werkdagen. Voor een spoedaanvraag zijn de extra kosten € 9,95. Goed om te weten is dat je aanvraag door VisumBuitenland altijd gecontroleerd wordt op veelgemaakte fouten. Superfijn dat dit gebeurd, zo wordt voorkomen dat er vertragingen ontstaan.

Vind hier meer visuminformatie Vietnam >>

lampionnen-hoi-an

Kosten e-visum Vietnam

Wanneer je een e-visum Vietnam via VisumBuitenland regelt dan zijn de kosten € 39,95. Deze kosten zijn inclusief de stamping fee die je bijvoorbeeld bij een visa on arrival ter plaatse moet betalen. Wil je een spoedvisum aanvragen dan komt er een toeslag van € 9,95 bovenop de reguliere kosten. Goed om te weten is dat je met Ideal, PayPal, Creditcard of Bankcontact kunt betalen.

Lees meer over de kosten en aanvraagprocedure van het visum Vietnam >>

Visumaanvraag Vietnam in het kort

Op zoek naar de beste reistips voor Vietnam? Lees al onze artikelen over Vietnam >

4 reacties

 • Ruben 25 februari 2019 - 15:24

  Hoi,
  Ik vlieg op 21 maart naar Bangkok en ga voor het eerst backpacken in ZO-Azië.
  Een rondreis maken door de landen Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam is mijn plan.
  Nu heb ik voor Vietnam van te voren een visum nodig, alleen heb ik gelezen dat een visum aanvragen in de buurlanden voordeliger is en vrij gemakkelijk.
  Wat zeggen jullie daarvan?

  • Janneke Auteur 26 februari 2019 - 04:59

   Hoi Ruben, wat een gave reisplannen!
   Ik durf even niet te zeggen hoe de kosten zich verhouden wanneer je in een van de buurlanden het visum voor Vietnam aanvraagt. Wanneer je gebruik maakt van een visumdienst dan betaal je natuurlijk altijd voor hun services, dus het is logisch dat je iets duurder uit bent. Je krijgt er echter wel heel veel gemak voor terug. Ik denk dat dat de afweging is die je moet maken ;).

   Succes met de reisvoorbereidingen en alvast een hele mooie reis toegewenst!
   Janneke

 • Marit 29 april 2019 - 19:19

  Beste Janneke,
  Welke manier van Visum aanvragen zou je adviseren indien ik een maand en 2 dagen naar Vietnam ga?

  • Janneke Auteur 30 april 2019 - 03:05

   Hey Marit, het reguliere toeristenvisum is 30 dagen geldig. Wanneer je langer wilt blijven dan zou ik je aanraden om contact met de ambassade in Den Haag op te nemen. Zij kunnen je het beste voorlichten op basis van actuele informatie. Succes en alvast een hele mooie tijd toegewenst in Vietnam :).

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen