Meteen naar de content
Janneke dijkhuis

Maak kennis met Janneke

janneke dijkhuis

Janneke Dijkhuis woonde jarenlang op Bali, maar verliet Indonesië om de Indische oceaan met een zeilboot over te steken. Ze zeilde vanaf Maleisië in vijf maanden naar Zuid-Afrika met tussenstops op de meest exotische eilanden, en deed dit later nog een keer toen ze zeilend de Atlantische Oceaan overstak! Ze leefde een jarenlang nomaden bestaan, keerde terug naar Bali en inspireerde ons ondertussen met al haar reiservaringen. Ze schreef zelfs een boek over haar ontdekkingsreis. Na meer dan 10 jaar leven in het buitenland heeft ze zich nu weer in Nederland gesetteld. In Drenthe runt ze een eigen coachingspraktijk.

Volg Janneke op

Stel dat je hoofd je hart volgt

Onze geschiedenis met Janneke gaat lang terug. Al in 2016 leerden wij haar kennen toen wij een virtueel assistant zochten voor de klantenservice van de toenmalige webshop van Ik wil meer reizen! Het klikte direct. En zo kwam het dat wij haar eerste VA-klant werden, toen ze, na een jarenlang expat leven op Bali en een ocean crossing van Maleisië naar Zuid-Afrika, een leven als digital nomad probeerde op te bouwen.

Van expat tot digital nomad

Jarenlang werkte Janneke aan onze zijde, want naast onze assistent werd ze ook reisblogger voor ons. Samen maakten we een groei door en Janneke vulde ons naadloos aan op de uitvoerende taken. Maar Janneke groeide door, bouwde haar werk als virtual assistent uit en sloeg haar vleugels uit. En ondertussen schreef ze heel veel mooie blogs over al haar reizen voor ons.

Een eigen boek

In dezelfde periode schreef ze een prachtig boek. Stel dat je hoofd je hart volgt was voor Janneke een manier om haar leven op een rijtje te zetten. Het schrijfproces maakten we van dichtbij mee en we zijn supertrots op haar dat ze het boek uiteindelijk heeft uitgegeven.

Innerlijke reis

Maar Janneke groeide door en via een aantal omwegen en vele omzwervingen over de wereld, kwam ze uiteindelijk terug naar haar thuisbasis in Drenthe. Ze dook in haar familiegeschiedenis en deed een opleiding Systeemwerk. En of dat niet genoeg is volgt ze ook nog de Masteropleiding Jungiaanse psychologie.

Inmidddels is Janneke haar eigen coachingspraktijk begonnen waar ze o.a. familieopstellingen verzorgt. Dat ze nu geen tijd meer heeft om reisblogs voor ons te schrijven spreekt voor zich. Maar je kunt nog wel volop gebruikmaken van alle reistips die ze door de jaren heen hier op ons blog gedeeld heeft.

Ben je nieuwsgierig naar meer van Janneke? Ze maakt, samen met een collega coach, de Spiegelbeeld podcast die op Spotify te beluisteren is.

Bekijk alle artikelen van Janneke

warung kezia canggu, bali
Ontdek

Canggu, Bali: de leukste hotspots, bezienswaardigheden & tips

Lees meer
Pembrokeshire Coast_VW
Ontdek

Roadtrippen langs de North Wales Way: een autoroute voor outdoorliefhebbers

Lees meer
1 2 9

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen