Meteen naar de content

Alles wat je moet weten over je ESTA Amerika

janneke dijkhuis

Door Janneke

Amerika

Reistips

Reisvoorbereiding

Visum aanvragen

Citytrippen in New York, een transfer of stopover wanneer je naar de Caribbean of Midden-Amerika reist, een mooie roadtrip door de natuurparken of een heerlijke strand- en/of surfvakantie op Hawaii, wat je ook gaat doen, een ESTA heb je nodig voor de Verenigde Staten. Je kunt je ESTA-aanvraag gemakkelijk aanvragen via de website van de overheid van de Verenigde Staten of in het Nederlands bij een visumbureau indienen. In de meeste gevallen heb je hem dan dezelfde dag nog goedgekeurd in je mailbox. Ideaal dus! In dit artikel vertellen we je precies hoe de aanvraagprocedure in zijn werk gaat en wat je mag verwachten.

roadtrip amerika

Waarom de Verenigde Staten?

Amerika is een gevarieerd land waar je niet uitgekeken raakt. Kies bijvoorbeeld voor een muzikale roadtrip in the Deep South, verken de Nationale Natuurparken in het westen, bezoek fascinerende steden die verspreid over het hele land liggen of kies bijvoorbeeld voor een strandvakantie in Florida, Californië of op Hawaï: Amerika verveelt niet. Zelfs als je het land al 10 keer bezocht hebt, kan het je nog aangenaam verrassen met zijn indrukwekkende natuur, metropolistische steden, gemixte culturen en kilometerslange wegen die uitermate geschikt zijn voor toffe roadtrips. Voor veel mensen geldt dat als ze eenmaal aan de States geproefd hebben ze terug blijven komen voor meer.

skyline new york

Een ESTA Amerika aanvragen

Kies je ervoor om naar Amerika te reizen, dan heb je een ESTA nodig. Een ESTA Amerika heb je nodig voordat je op het vliegtuig stapt. Zorg er dus voor dat je dit document tijdig aanvraagt. Je kunt het document zelf voor $ 14 online aanvragen bij de Amerikaanse overheid. Het is belangrijk dat je geen fouten maakt in je aanvraag, anders wordt hij afgewezen. Wil je er zeker van zijn dat je aanvraag goed ingevuld is dan kun je het ook voor € 29,95 via een visumbureau als E-visums.nl doen. Je kunt de aanvraag dan in het Nederlands invullen en betalen met iDeal. Je aanvraag wordt dan zorgvuldig gecontroleerd, voordat hij bij de Amerikaanse overheid wordt ingediend. Zo weet je zeker dat je aanvraag goed gaat. Je kunt met de ESTA maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten verblijven.

Half Dome Yosemity National Park 14

De aanvraagprocedure voor je ESTA

Vanuit het gemak van je luie stoel kun je in vijf minuten een ESTA aanvragen bij E-visums.nl. Het fijne van een visumbureau is dat je digitale aanvraagformulier in het Nederlands ingevuld kan worden en dat hij helemaal nagekeken wordt voordat je aanvraag doorgezet wordt naar de Amerikaanse overheid. 7 dagen per week, 24 uur per dag kan de aanvraag ingediend worden en als je hem vóór 23:00 indient, heb je in de meeste gevallen dezelfde dag je ESTA nog in huis. Ondanks dat ze afhankelijk zijn van goedkeuring van je aanvraag door de Amerikaanse overheid komen de aanvragen in 99% van de gevallen goedgekeurd bij hun terug. Het meest belangrijke is dat je gegevens op het aanvraagformulier overeen moeten komen met wat erin je paspoort staat. Let er dus goed op dat je altijd je naam volgens paspoort invult.

Direct ESTA Amerika aanvragen via e-visums.nl

Amerika trip Grand Canyon

Wanneer ESTA Amerika aanvragen?

ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorisation. Dit is dus geen visum, maar een document wat onderschrijft dat je het recht hebt om de States binnen te reizen. Wanneer je de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt en Amerika wilt bezoeken dan moet je voor zowel zakelijke als toeristische doeleinden in het bezit zijn van een ESTA. Met een ESTA mag je dan 90 dagen in de States verblijven. Let erop dat je in het bezit moet zijn van dit document voordat je op het vliegtuig stapt. Goed om te weten is dat een ESTA voor personen die per vlucht of cruiseschip het land binnen reizen nodig is. Kom je per auto, bijvoorbeeld vanuit Canada of Mexico, dan vul je aan de grens een I-94 formulier in. Je hoeft daarvoor dus geen ESTA aan te vragen.

Heleakala-Maui

Kosten ESTA Verenigde Staten

Je kunt dus zelf bij de Amerikaanse overheid voor $ 14 een ESTA aanvragen. Het nadeel hiervan is dat je deze met creditcard moet afrekenen en in het Engels moet invullen. Er is dan ook niemand die hem nog even voor je nakijkt. Wanneer je kiest voor de services van een visumbureau zoals E-visums.nl dan betaal je € 29,95 per persoon. De kosten kun je gemakkelijk met iDeal, Mister Cash of per overboeking voldoen.

Direct je ESTA Amerika aanvragen via e-visums.nl

New York vrijheidsbeeld

Op zoek naar de beste reistips voor de Verenigde Staten? Lees al onze Amerika blogs.

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen