Meteen naar de content

Alles wat je moet weten over je ETA Canada

janneke dijkhuis

Door Janneke

Canada

Reistips

Reisvoorbereiding

Visum aanvragen

Canada biedt vele goede redenen voor een bezoek. De grootste drijfveer voor velen is de schitterende, ongerepte natuur. Van wilde beren in de Nationale Parken tot fantastische gletsjermeren in de Rocky Mountains. Voordat je een bezoekje aan dit prachtige land brengt moet je echter een eTA Canada aanvragen om binnen te komen wanneer je per vliegtuig arriveert. Je kunt je eTA-aanvraag gemakkelijk in het Engels plaatsen via de website van de Canadese overheid of in het Nederlands bij een visumbureau. In dit artikel vertellen we je hoe de aanvraagprocedure in zijn werk gaat en wat je mag verwachten.

Rocky_mountains_Canada

Waarom Canada?

Canada heeft een rauw randje. Dat komt vooral door de ongerepte natuur en de (ijs)beren die je in dit land vindt. Besneeuwde bergtoppen, meren, gletsjers, bossen en talloze natuurparken maken Canada een outdoor en adventure bestemming pur sang. Hiken, trekkingen, maar ook skiën en andere wintersporten zijn voor velen aanleiding om Canada te bezoeken. Daarnaast biedt Vancouver Island ook mogelijkheden voor (wind)surfen en zeilen en kunnen dus ook watersportliefhebbers hun hart ophalen. Maar sluit een bezoekje aan de grote steden van Canada ook niet uit, want daar vind je een multiculturele samenleving, heerlijk eten en  prachtige bezienswaardigheden. Of je nu roadtrippend of per trein het land gaat ontdekken; Canada zal zeker een speciaal plekje in je hart veroveren.

canada-waterval

Een eTA Canada aanvragen

Ga jij op reis naar Canada? Als je per vliegtuig aankomt heb je een eTA nodig. Voor reizigers die met de trein of de auto binnenkomen, is geen eTA nodig. Je kunt dit visum rechtstreeks bij de Canadese overheid online aanvragen. In een paar minuten vul je dit online formulier in, betaal je 7 CAD (€ 4,85) en ontvang je de eTA in je mailbox. Deze wordt gekoppeld aan je paspoort, dus je hebt het papieren formulier niet eens nodig als je het land binnen reist. Heel eenvoudig dus, maar vergeet het niet, want zonder ETA kom je het land niet in. Wil je jouw eTA liever in het Nederlands aanvragen en betalen met iDeal, dan kun je het ook via een visumbureau aanvragen voor € 19,95. Zij controleren dan jouw aanvragen en zorgen dat er geen fouten in zitten voordat het ingediend wordt bij de Canadese overheid. Ook kun je betalen met iDeal en heb je dus geen creditcard of Paypal nodig voor je aanvraag, wat je bij de aanvraag via de Canadese overheid wel nodig hebt.

eTA Canada online aanvragen >>

steden-oost-canada-toronto

De aanvraagprocedure voor je eTA Canada

Binnen vijf minuten kun je het eTA Canada aanvragen via Visumbuitenland.nl. Het belangrijkste is dat je je gegevens invult, zoals deze op je paspoort staan vermeld. Je kiest voor het gemak van een visumbureau, omdat je het aanvraagformulier in het Nederlands kunt invullen en het door hen nagekeken wordt voordat de aanvraag doorgezet wordt naar de Canadese overheid. 24 uur per dag, 7 dagen per week kun je het aanvraagformulier invullen en versturen. Je ontvangt je eTA Canada gemiddeld al binnen 18 minuten na je aanvraag, maar je kunt hem wel het beste uiterlijk 5 dagen voor vertrek aanvragen. Reis je op korte termijn naar Canada? Dan kun je ook een spoedaanvraag doen, zodat je zeker weet dat je hem op tijd hebt. Je betaalt hiervoor wel een toeslag van €17,50.

Coronaregels Canada

Sinds 7 september 2021 is het weer mogelijk om naar Canada te reizen voor een vakantie, zakenreis of een bezoek aan vrienden of familie. Wel moet je voor vertrek een bewijs van volledige vaccinatie tegen het coronavirus (Covid-19) aanleveren, naast je eTA Canada (laatste wijziging: 29 oktober 2021). Ben je niet of niet volledig gevaccineerd, dan is reizen naar Canada helaas (nog) niet mogelijk. Bekijk de actuele informatie over de regels omtrent corona voor Canada.

Wanneer e-visum Canada aanvragen?

ETA staat voor Electronic Travel Authorisation. Je vraagt dus als het ware toestemming aan om naar Canada te mogen reizen per vliegtuig. Voor elke Nederlander en Belg die per vlucht naar Canada reist voor toeristische doeleinden is een eTA verplicht. Denk eraan dat je in het bezit van je eTA bent voordat je op je vlucht stapt. Reis je over land of per cruiseschip naar Canada dan heb je geen eTA nodig. 

Ga direct naar het aanvraagformulier eTA Canada

Hoelang is je eTA Canada geldig?

De eTA Canada is maximaal vijf jaar geldig na aanvraag. Maar let op, de geldigheid vervalt ook zodra je een nieuw paspoort in gebruik neemt. Met één eTA kun je een onbeperkt aantal keer naar Canada reizen. Je mag elke keer maximaal zes aaneengesloten maanden in Canada verblijven.

west-canada roadtrip

Kosten eTA Canada

Je kunt het eTA Canada zelf bij de Canadese overheid voor 7 CAD (+/- €4,85) aanvragen. Je vult deze in het Engels in en kunt alleen met creditcard op Paypal betalen. Ook is er niemand die je aanvraag nog even voor je nakijkt. Wanneer je je aanvraag via een visumbureau als VisumBuitenland aanvraag betaal je €19,95 voor je eTA Canada, maar je aanvraag wordt dan wel voor je gecontroleerd en je kunt de betaling gemakkelijk voldoen met iDeal, Bancontact, Mastercard, Visa, American Express of PayPal. Ook is het aanvraagformulier zeer eenvoudig en in het Nederlands. 

Direct je eTA Canada online aanvragen

Op zoek naar de beste reistips voor Canada? Lees al onze artikelen over Canada.

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen