Meteen naar de content

Alles wat je moet weten over je visum Tanzania

janneke dijkhuis

Door Janneke

Reisvoorbereiding

Tanzania

Visum aanvragen

De magie van Tanzania betovert iedere bezoeker. Met de meeste wildlife per vierkante kilometer is dit de ultieme safaribestemming. De bijzondere stammen die het land rijk is geven extra kleur aan je bezoek en de relaxte stranden van Zanzibar zorgen dat je helemaal ontspannen het vliegtuig weer in stapt. Om naar Tanzania te reizen, heb je wel een visum nodig. Deze vraag je eenvoudig online aan. In dit artikel delen we alles wat je moet weten over het Visum Tanzania.

tanzania-bezienswaardigheden

Waarom Tanzania?

Afrika kent veel fantastische safaribestemmingen, maar Tanzania is toch wel echt dé nummer één. Je vindt hier per vierkante kilometer de meest wilde dieren. De migratie in de Serengeti is de grootste wildlife voorstelling ter wereld die je ooit zult aanschouwen. Dit alleen al is reden genoeg om af te reizen naar het Oost-Afrikaanse land, maar het land biedt nog meer. De rijke cultuur van Tanzania is bijvoorbeeld ontzettend interessant. Met 120 verschillende stammen zijn er minstens zoveel bijzondere verhalen over het ontstaan van deze stammen, hoe ze leven en wat hun gebruiken zijn. Als afsluiter van een heerlijke safarivakantie is het puur genieten van de azuurblauwe zee en paradijselijke stranden aan de Indische Oceaan. De stranden van Zanzibar zijn zeer uitnodigend en het is er dan ook goed vertoeven. Voor de avontuurlijke actievelingen onder ons is er uiteraard nog de Kilimanjaro met zijn besneeuwde bergtoppen. Een expeditie klim naar de top staat op menig bucketlist! Kortom: Tanzania is divers en het heeft genoeg te bieden voor iedere avonturier!

vakantie Tanzania Ngorongoro

Een e-visum Tanzania aanvragen

Nederlanders en Belgen hebben een geldig visum nodig om Tanzania binnen te komen. Tegenwoordig kun je het visum Tanzania digitaal aanvragen, bijvoorbeeld via een visumbureau als VisumBuitenland.nl. Je kunt dan je visumaanvraag in het Nederlands doen en betalen met iDeal. Voor het aanvragen van het e-visum Tanzania dien je in het bezit te zijn van een paspoort wat bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Ook moet het paspoort minimaal één lege pagina bevatten. Verder moet je kunnen aantonen dat je het land weer verlaat en moet je minimaal één overnachtingsadres in Tanzania geboekt hebben alvorens je het e-visum kunt aanvragen. Goed om te weten: met een toeristenvisum mag je 30 dagen binnen Tanzania reizen.

reisadvies Tanzania

De aanvraagprocedure voor je e-visum Tanzania

De aanvraagprocedure voor het e-visum Tanzania is een vrij lang proces. Hoewel het invullen van de documenten niet heel veel tijd in beslag nemen, duurt het gemiddeld zo’n vier weken voordat de ambassade van Tanzania een visum al dan niet goedkeurt. Begin de aanvraagprocedure dus op tijd!

Direct je visum online aanvragen >>

bezienswaardigheden in Tanzania Zanzibar

Wanneer e-visum Tanzania aanvragen?

Een single entry toeristenvisum is 30 dagen geldig en kan dus elektronisch aangevraagd worden. Goed om te weten is dat het aanvragen gemiddeld vier weken duurt. Het is dus slim om het tijdig aan te vragen. Een spoedaanvraag duurt zo’n 2 weken. Er kunnen geen garanties over de levertijd gegeven worden, dus het is zeker aan te raden zo’n 7 weken voor aanvang van de reis de aanvraag in te dienen. Op die manier weet je zeker dat je je paspoort en het visum op tijd terug hebt.

bezienswaardigheden in Tanzania Masai

Kosten Tanzania visum

Voor het single entry e-visum Tanzania betaal je bij VisumBuitenland € 89,95 per persoon. De prijs is inclusief belasting, servicekosten en consulaire kosten. Tegen een toeslag van € 17,50 kan een spoedvisum aangevraagd worden. Het fijne aan VisumBuitenland is dat de kosten met iDeal, bankcontact, creditcard en PayPal voldaan kunnen worden.

bezienswaardigheden in Tanzania Tarangire

Tanzania combineren met Kenia?

Combineer jij jouw reis naar Tanzania met Kenia? Hiervoor heb je een visum voor Kenia nodig. Deze kun je, net als het visum Tanzania, via VisumBuitenland aanvragen. Kosten hiervoor zijn € 74,95. Bedenk dat beide visa single entry visa zijn. Je kunt hiermee dus niet ‘zigzaggen’. Ga je van Tanzania naar Kenia, kun je daarna niet weer terug Tanzania in op hetzelfde visum. Hou hier rekening mee als je jouw vliegtickets boekt. Bijvoorbeeld op de heenweg naar Tanzania en terug vanuit Kenia. Ook als je Tanzania of Kenia met andere landen combineert is het goed om hier rekening mee te houden. Het eiland Zanzibar valt onder het Tanzania visum.

Je kunt beide visa ook via de lokale overheden aanvragen. Je betaalt dan iets minder, maar het proces is iets ingewikkelder en mogelijk ook trager.

Reistips voor Tanzania en Kenia

Op zoek naar de beste reistips voor Tanzania? Lees al onze Tanzania blogs. En combineer jij jouw reis met Kenia, ook hierover hebben we verschillende artikelen gelezen. Lees al onze Kenia tips.

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen