Dáárom verdient Lonely Planet the World een plek op je boekenplank


Toegegeven, toen ik het boek voor het eerst voorbij zag komen, was ik wat sceptisch. Hoe kun je nu de hele wereld samenvatten in één Lonely Planet? Dat kan alleen maar van alles net niks zijn. Niets is minder waar: de Lonely Planet the World is een superboek en op heel veel momenten en manieren in te zetten. In de Lonely Planet the World vind je van elk land ter wereld één of meerdere pagina’s, een kaartje en basic informatie. Jep, een heel dik boek dus. Maar wanneer gebruik je dit boek nu eigenlijk?

lonely-planet-world-5

1. Voor de oriënterende reisfase

Weet je nog helemaal niet waar je volgende reis heen zal gaan? Dan kun je in feite gewoon beginnen met bladeren in de Lonely Planet the World en van elk land een stukje lezen of foto’s kijken. Alle foto’s in het boek zijn mooi in full-colour afgedrukt en soms ook full-page. De landen staan op alfabetische volgorde, maar je kunt ook zoeken in het register op bijvoorbeeld ‘National parks’ of ‘Beaches’.

lonely-planet-world-foto

2. Voor de wereldreiziger

In de Lonely Planet the World vind je een aantal lange vooruitgestippelde reisroutes van een aantal maanden. En natuurlijk is het ook ideaal om je te kunnen voorbereiden zonder op de highlights van een land, zonder dat je alle losse Lonely Planets gelijk aanschaft.

lonely-planet-world4

3. Voor de thuisblijver

Gaat jouw broer, zus, vriend, vriendin, dochter of zoon op een lange reis? Met de Lonely Planet the World kun je hun reis een beetje volgen. Voorin én achterin het boek vind je een uitklapbare landkaart welke hier heel handig voor is. Wanneer de betreffende reiziger een nieuw land aandoet kun jij weer een beetje ‘mee reizen’.

lonely-planet-world-map

4. Om cadeau te geven

De Lonely Planet the World is natuurlijk ook ideaal om cadeau te doen. Aan een mede reisfanaat, óf natuurlijk aan het thuisfront wanneer je zelf een lange reis gaat maken. Over elk land vind je een aantal pagina’s met daarin de basic informatie. Een foto, een intro, de ‘Top Experiences’ en wat leuke weetjes.

lonely-planet-world2

5. Als je al je andere reisgidsen digitaal hebt

Ben je gestopt met de papieren reisgidsen? Dan is dit boek tóch een handige om er even snel bij te pakken met de reisvoorbereiding. Alleen al omdat er van elk land een kaartje in zit! Ook zijn de ‘Top Experiences’ slim, zo zie je in één oogopslag de populairste plekken van een land. Ook vind je er infoblokjes met handige dingen om te weten als inwonersaantallen en informatie over eten, drinken en de beste reistijd.

lonely-planet-world-top-experienceslonely-planet-world-info

6. Om bij weg te dromen

Hoe lekker is het om af en toe gewoon even weg te dromen? Dat kan zeker met dit boek. Gewoon bladeren en een beetje rondneuzen, omdat je ook op de bank thuis af en toe wel een beetje travelhappiness wilt! Zet hem op je boekenplank en je zult zien dat je hem regelmatig even pakt.

boekenplank-lonely-planets3

7. Onbekende landen ontdekken

Tussen de 221 landen die in deze Lonely Planet genoemd staan, zijn er vast een aantal te vinden waar jij nog nooit van hebt gehoord. Zo leer je nog eens wat en wie weet, is jouw volgende bestemming wel één van die onbekendere landen!

lonely-planet-world7

Enthousiast geworden? Bestel the Lonely planet The World hier

airbnb-banner-long

3 Comments

Add yours
  1. Valerie

    Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van Lonely Planet reisgidsen. Niet dat ze slecht zijn, maar het grote nadeel is dat ze slachtoffer zijn van hun eigen succes, waardoor iederéén de goede adresjes kent en waardoor je bijgevolg toch tussen de toeristen zit ipv de locals.
    Mijn reisbijbel is en blijft de Trotter reisgidsen. Die zitten boordevol adresjes waar locals eten, prachtige kleinschalige hotelletjes, … kortom in mijn ogen de échte gids om off the beaten track te reizen. Misschien één nadeel aan de Trotter boeken: het is alleen maar tekst en geen foto’s.

    • Annemarie

      Dat ben ik met je eens Valerie! Het leuke aan The World is dat hij juist heel goed ter inspiratie dient om bijvoorbeeld een reisroute te plannen, je in te lezen over beste reistijd en andere handige achtergrondinfo over een land of thuisblijvers een beeld te geven van je reisplannen. Het is dus meer een reisinspiratie boek dan een een specifieke reisgids over een bestemming.

+ Leave a Comment