Meteen naar de content

Review Lonely Planet the World: een must-have boek voor elke reiziger

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Reviews

De reisgidsen van Lonely Planet zijn iconisch, maar worden steeds minder vaak echt meegenomen op reis. Want, hoe nostalgisch dan ook, je moet nu eenmaal op de kilo's letten bij het inpakken van je bagage en dan valt de dikke Lonely Planet gids vaak toch af. En bovendien kun je ook de digitale versie meenemen of reisinspiratie opdoen op blogs, die vaak een stuk actueler zijn. Maar toch, wie heeft er niet nog een stapel Lonely Planets liggen, die je af en toe weg laten dromen naar gemaakte reizen? Gelukkig staan ze ook heel mooi op je boekenplank! En wil jij je collectie compleet maken, dan is er één 'hidden gem' onder de Lonely Planet reisgidsen die je echt moet hebben én die je ook daadwerkelijk gaat gebruiken, beloofd. En niet bij één reis, maar bij AL je reizen. Althans, bij de voorbereiding ervan dan. Want in de Lonely Planet the World vind je alle landen van de wereld! Toegegeven, toen ik het boek voor het eerst voorbij zag komen, was ik wat sceptisch. Hoe kun je nu de hele wereld samenvatten in één Lonely Planet? Dat kan alleen maar van alles net niks zijn. Maar niets is minder waar: de Lonely Planet the World is een superboek en op heel veel momenten en manieren in te zetten. In dit boek vind je 221 landen, 228 kaarten, 600 (prachtige) foto's en 1595 highlights van de hele wereld. Jep, een heel dik boek dus. Maar hoe ziet het boek eruit, wat staat er nog meer in en wanneer gebruik je dit boek eigenlijk?

Bestel de Lonely Planet the World voor € 21,99 op bol.com >>

lonely-planet-world-5

1. Lonely Planet the World voor reisinspiratie

Weet je nog helemaal niet waar je volgende reis heen zal gaan? Dan kun je in feite gewoon beginnen met bladeren in de Lonely Planet the World en van elk land een stukje lezen of foto’s kijken. Alle foto’s in het boek zijn mooi in full-colour afgedrukt en soms ook full-page. De landen staan op alfabetische volgorde, maar je kunt ook zoeken in het register op bijvoorbeeld ‘National parks’ of ‘Beaches’.

lonely-planet-world-foto

2. Uitgestippelde wereldreisroutes

In de Lonely Planet the World vind je een aantal uitgestippelde reisroutes van een aantal maanden. In deze reisroutes vind je de highlights van meerdere landen die je niet mag missen, in een handige volgorde voor je reis. Een mooi uitgangspunt dus om je wereldreisroute uit te stippelen!

Tip: ga jij op wereldreis en wil je meer tips voor de voorbereiding? Dan is dit e-book over het plannen van je wereldreis misschien ook iets voor jou!

lonely-planet-world4

3. Lonely Planet the World: ook handig voor de thuisblijver

Gaat jouw broer, zus, vriend, vriendin, dochter of zoon op een lange reis? Met de Lonely Planet the World kun je hun reis een beetje volgen. Voorin én achterin het boek vind je een uitklapbare landkaart welke hier heel handig voor is. Wanneer de betreffende reiziger een nieuw land aandoet kun jij weer een beetje ‘mee reizen’. De Lonely Planet the World is dus ook een leuk boek om cadeau te geven aan iemand (bijvoorbeeld je ouders) wanneer je zelf op wereldreis gaat.

lonely-planet-world-map

4. Geef deze reisgids met alle landen van de wereld cadeau

De Lonely Planet the World is natuurlijk ook ideaal om cadeau te doen. En niet alleen aan het thuisfront, wanneer je zelf een lange reis gaat maken. Ook voor mede-reisfanaten is het een perfect cadeau. Over elk land vind je een aantal pagina’s met daarin de basic informatie. Een foto, een intro, de ‘Top Experiences’ en wat leuke weetjes.

Bestel de Lonely Planet the World voor € 21,99 op bol.com >>

lonely-planet-world2

5. Lonely Planet the World naast je digitale reisgidsen

Ben je gestopt met de papieren reisgidsen? Dan is dit boek tóch een handige reisgids om er even snel bij te pakken met de reisvoorbereiding. Alleen al omdat er van elk land een kaartje in zit! Ja, Google Maps is makkelijk, maar deze kaartjes zijn echt zoveel handiger, omdat je ook direct de highlights van een land op de kaart ziet! Ook zijn de ‘Top Experiences’ slim, zo zie je in één oogopslag de populairste plekken van een land. Daarnaast zijn de infoblokjes per land heel handig, je vindt er o.a. informatie over eten, drinken en de beste reistijd van een land.

lonely-planet-world-top-experienceslonely-planet-world-info

6. Droom weg naar verre oorden

Hoe lekker is het om af en toe gewoon even weg te dromen? Dat kan zeker met de Lonely Planet the World. Gewoon bladeren en een beetje rondneuzen, omdat je ook op de bank thuis af en toe wel een beetje travelhappiness wilt! Zet hem op je boekenplank en je zult zien dat je hem regelmatig even pakt.

boekenplank-lonely-planets3

7. Ontdek onbekendere landen en nieuwe reisbestemmingen

The Lonely Planet the World is ook ideaal om off the beaten track reisbestemmingen te ontdekken. Tussen de 221 landen die in deze reisgids genoemd staan, zijn er vast een aantal te vinden waar jij nog nooit van hebt gehoord. Zo leer je nog eens wat en wie weet, is jouw volgende bestemming wel één van die onbekende landen!

Enthousiast geworden? Bestel de Lonely Planet the World voor € 21,99 op bol.com >>

lonely-planet-world7

3 reacties

 • Valerie 15 april 2016 - 10:56

  Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van Lonely Planet reisgidsen. Niet dat ze slecht zijn, maar het grote nadeel is dat ze slachtoffer zijn van hun eigen succes, waardoor iederéén de goede adresjes kent en waardoor je bijgevolg toch tussen de toeristen zit ipv de locals.
  Mijn reisbijbel is en blijft de Trotter reisgidsen. Die zitten boordevol adresjes waar locals eten, prachtige kleinschalige hotelletjes, … kortom in mijn ogen de échte gids om off the beaten track te reizen. Misschien één nadeel aan de Trotter boeken: het is alleen maar tekst en geen foto’s.

  • Annemarie 22 augustus 2016 - 20:56

   Dat ben ik met je eens Valerie! Het leuke aan The World is dat hij juist heel goed ter inspiratie dient om bijvoorbeeld een reisroute te plannen, je in te lezen over beste reistijd en andere handige achtergrondinfo over een land of thuisblijvers een beeld te geven van je reisplannen. Het is dus meer een reisinspiratie boek dan een een specifieke reisgids over een bestemming.

 • Judith 15 april 2016 - 15:50

  Ik ben meteen enthousiast geworden en heb dit boek besteld! Dat wordt morgen wachten bij de brievenbus :)

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen