Meteen naar de content

Rondreis Namibië 2 weken: self drive roadtrip met een 4×4

Omar van Beek

Door Omar

Namibië

Roadtrip

Rondreis

Safari Afrika

In het zuidwesten van het Afrikaanse continent is het woestijnachtige land Namibië te vinden. Deze voormalige Duitse kolonie is zeer dunbevolkt en je komt tijdens een rondreis Namibië dan ook weinig andere mensen tegen. De uitgestrekte landschappen, enorme zandduinen, traditioneel levende stammen en safariparken zijn slechts enkele redenen om een roadtrip door Namibië te maken. En hoe kun je dit nu beter doen dan met een 4×4? Een self drive Namibië is dan ook echt een aanrader! Zelf reisde ik 2 weken met een 4×4 door Namibië tijdens een individuele rondreis. In dit blog deel ik mijn route voor een roadtrip langs de mooiste bezienswaardigheden van Namibië.

Hulp bij het organiseren van een individuele rondreis Namibië? Bij Riksja Travel vind je een team van gepassioneerde, ervaren reisspecialisten die je kunnen helpen met je reisplannen. Ook kan je hier zelf je reis gemakkelijk samenstellen door middel van bouwstenen en bieden zij prachtige rondreizen aan.

Etosha National Park 2

Mijn route voor een rondreis Namibië van 2 weken

Onderstaande route is de reisroute die wij hebben gevolgd tijdens een rondreis Namibië van 2 weken. Deze route brengt je langs de mooist bezienswaardigheden van Namibië. 

 • Dag 1: aankomst in Windhoek 
 • Dag 2-3: Keetmanshoop – via Mariental (bezoek Quiver Tree Forest, Giants Playground en Fish River Canyon) 
 • Dag 4: Aus – via Kolmanskop
 • Dag 5-6: Sossusvlei en Deadvlei (hoogtepunt van je rondreis Namibië)
 • Dag 7-8: Swakopmund/ Walvisbaai
 • Dag 9: Spitzkoppe
 • Dag 10: Twyfelfontein
 • Dag 11-13: Etosha National Park
 • Dag 14: Waterberg Plateau – via Grootfontein
 • Dag 15: Windhoek en terugreis Nederland

Rondreis Namibië 3 weken

Heb je 3 weken de tijd voor je rondreis Namibië dan kun je jouw reis ook uitbreiden met een bezoek aan Botswana. Bekijk daarvoor ook eens deze rondreis van Riskja travel. Of kies voor deze avontuurlijke rondreis, waarbij je in 3 weken met een 4×4 met daktent door Namibië en Zuid-Afrika reist. 

Aanraders voor Namibië rondreizen

Start van je roadtrip Namibië: Windhoek

De hoofdstad van Namibië heeft een van de mooiste Nederlandse namen van de wereld wat mij betreft: Windhoek. De stad bevindt zich nagenoeg in het midden van het land. Met een inwonersaantal van net boven de 300.000 is het de grootste stad van het land. Het voelt echter meer aan als een groot dorp. Je ziet wel meteen de Duitse invloed terug in de gebouwen, de gerechten op de menu’s en de grote kerk. Het centrum is kleinschalig opgezet met een serie winkels en restaurants, zeker voor Afrikaanse begrippen is het een aardig centrum. Het is voor velen het start- en eindpunt van een rondreis Namibië. Dit vanwege de aanwezigheid van de internationale luchthaven. Meer dan een paar uur in de stad doorbrengen is voldoende. 

Hoteltip Windhoek: Olive Grove guesthouse – heerlijk landen na een lange vliegreis!
Camping tip: Urban camping Windhoek – ga voor deze leuke glamping als je goedkoop wilt overnachten.

Windhoek

Met 4×4 huurauto van Mariental naar Quiver Tree Forest

De aantrekkingskracht van Namibië is de uitgestrektheid van het land. Zodra je de stad achter je hebt gelaten begin je te beseffen hoe groot het land is. Het is dan ook superhandig (en leuk!) om Namibië per self drive met 4×4 te verkennen tijdens een roadtrip. Wanneer je met je huurauto in zuidelijke richting rijdt, wordt het landschap steeds meer dor en woestijnachtig. Onderweg rijd je door enkele dorpen, waaronder Mariental. Dit dorp heeft niet alleen een Duitse naam, ook de vakwerkhuizen geven weg dat de Duitsers hier een tijd lang de dienst uit hebben gemaakt.

Giants Playground

Keetmanshoop is een van de grotere dorpen in het zuiden waar je langs komt tijdens je seldrive rondreis door Namibië. In de buurt van het dorp zijn twee interessante bezienswaardigheden van Nambië: Quiver Tree Forest en Giants Playground. Beginnend met de Giants Playground, dit is een gebied met bijzondere rotsformaties. De naam is heel toepasselijk gekozen omdat het inderdaad lijkt alsof de rotsformaties zijn ontstaan door reuzen die de rotsen hebben gebruikt als een soort van lego stenen. Er loopt een wandelpad doorheen dat je kunt volgen

giants playground namibie bezienswaardigheden

Kokerboom in Quiver Tree Forest

Op een kleine 5 km afstand van Giants Playground ligt Quiver Tree Forest. De naam van het park komt van de Quiver Tree, wat ‘kokerboom’ betekent. De naam kokerboom heeft de boom te danken aan zijn holle takken. Het zijn allemaal uitstekende kokers, waarin de lokale Bosjesmannen (San) hun pijlen bewaren. Ook hier kun je een korte wandeling maken. Vanwege de afstand vanaf Windhoek kom je op je roadtrip in de namiddag aan. De ondergaande zon in combinatie met de kokerbomen en het omliggende landschap zorgen voor prachtige foto’s. Zo heb je gelijk aan het begin van je roadtrip door Namibië gelijk twee prachtige bezienswaardigheden te pakken op één dag. 

Quiver Tree Forest

Fish River Canyon: een van de grootste canyons ter wereld

Iets dat de meeste mensen niet weten, is dat een van de grootste canyons ter wereld zich in Namibië bevindt, de Fish River Canyon. De canyon is circa 160 km lang en op sommige punten tot wel 27 km breed. De canyon is vernoemd naar de Fish rivier die gedurende millenia tot op een diepte van 550 m de canyon heeft uitgesleten. De rivier stroomt niet het gehele jaar door, maar er is altijd iets van water aanwezig. In een woestijngebied als dit van cruciaal belang voor de flora en fauna. Er zijn een aantal uitzichtpunten die een beeld geven van de canyon. De omvang van het geheel besef je eigenlijk nooit helemaal. Hiervoor moet je naar beneden lopen. Je kunt tijdens je rondreis Namibië een trekking maken in het gebied. Dit is alleen mogelijk in onze zomermaanden. Dit in verband met extreme hitte (tot 50 graden) of hoge waterstand op andere momenten in het jaar. De volledige trekking van 88 km duurt circa vijf dagen.

Hoteltip Keetmanshoop: Quiver Inn Guesthouse – prettige accommodatie op een goede locatie t.o.v. de bezienswaardigheden in dit deel van Namibië.
Camping tip Keetmanshoop: Canyon Farmyard camping – basic, maar goede locatie t.o.v. van Fish River Canyon.

Fish RIver Canyon

Vervolg je rondreis Namibië door het Sperrgebiet

Via de dorpen Goageb en Aus vervolg je je roadtrip Nambibië in westelijke richting door het ‘Sperrgebiet’. Het Duitse woord voor verboden gebied slaat op een regio van 26.000 km2 (m.a.w. de helft van Nederland) dat, zoals de naam doet vermoeden, verboden toegang is. De reden van het verbod komt door de diamanten die hier sinds begin 1900 worden gevonden. Er werd een mijndorp gebouwd in het gebied, genaamd Kolmanskop, dat in haar hoogtijdagen door vele mijnwerkers werd bewoond. Het dorp werd in typische Duitse stijl gebouwd en voorzien van alle gemakken van bioscoop tot eigen kegelbaan!

Sperrgebiet

Spookstadje Kolmanskop

Toen de mijnbouw afnam en er een rijker diamantengebied verder naar het zuiden werd ontdekt, werd het Kolmanskop verlaten. Het is nu een spookstadje dat langzaam wordt ‘overgenomen’ door het zand. Dit zorgt voor prachtige plaatjes, waardoor het een van de populaire bezienswaardigheden in Namibië is geworden onder reizigers die de plek aan doen tijdens een roadtrip Namibië met 4×4. Je hebt er wel een vergunning voor nodig, omdat het zich in het Sperrgebiet bevindt, maar ik vond het zeker de moeit waard!

Iets verder ten westen leeft een kudde wilde paarden. Niemand weet exact waar ze vandaan komen, maar het verhaal gaat dat een aantal paarden van Duitse officiers is ontsnapt en dat dit de start is geweest. Overnachten kun je in Aus. Dit dorp ligt net buiten het verboden gebied.

Reistip: met deze bouwsteen van Riksja travel combineer je Fish River canyon en Aus, en kun je een bezoek aan Kolmanskop toevoegen aan je reisschema. De bouwsteen eindigt in de Sossusvlei. Hier kun je jouw reis uitbreiden met een bouwsteen voor de Sossusvlei en Deadvlei om daarna door t reizen naar Swakupmund

kolmanskop, namibie selfdrive 4x4

Sossusvlei en Deadvlei, de bekendste bezienswaardigheden van Namibië

De Kalahari woestijn is een van de grootste woestijnen ten zuiden van de evenaar en een zeer groot deel van deze woestijn bevindt zich in Namibië. Dit houdt in dat er overal zand is, waar je ook kijkt. Dit zorgt, in combinatie met de wind, voor torenhoge zandduinen. Een aantal van de bekendste van deze duinen zijn te vinden in het Namib-Naukluft Nationale park, specifieker de Sossusvlei en Deadvlei. Misschien wel de meest bekende bezienswaardigheden van Namibië. Dit zijn beide witte klei-valleien omringd door dieprode zandduinen, tot meer dan 200 meter hoog! Dit was absoluut een van mijn hoogtepunten van onze rondreis Namibië. 

Hoteltip: Sossusvlei lodge – luxe overnachting met schitterend uitzicht vanuit je bed. Of kies voor de prachtige We Kebi sarfari lodge.
Camping tip: Sossus Oasis campsite – reis je door Namibië on a budget? Kies dan voor een nachtje kamperen!

sossusvlei namibie rondreis

De dode bomen van de Deadvlei 

Eens in de zoveel tijd loopt de rivier de Tsauchab vol met water en krijgen de enkele bomen die in de vallei groeien het zwaar nodige water. Doordat de zandduinen door de wind verplaatsen werden de bomen in de Deadvlei afgesloten van deze zeldzame ‘overstromingen’. Vanwege het droge klimaat, zijn de bomen gestorven en zwartgeblakerd door de zon. Ze vergaan echter niet, waardoor je een bizar landschap krijgt. Stel je rode zandduinen tot 300 meter hoog voor, witte klei grond, zwarte 900 jaar oude bomen tegen een strak blauwe lucht en je hebt een idee van hoe de Deadvlei eruit ziet. Een meer fotogeniek gebied vind je niet snel! Alleen al daarom is een Namibië rondreis zo bijzonder! 

Meer lezen: Lees de tips van Riksja travel voor de Sossusvlei en Deadvlei.

rondreis namibie 2 weken, deadvlei

Tussenstop in Solitaire voor de beste Apfelstrüdel van de wereld

Van de Sossusvlei rijd je in noordelijke richting naar de tweede stad van het land, Swakopmund. Onderweg moet er gestopt worden in Solitaire. Een dorpje van niets, maar de ‘burgermeester’ heeft een eigen bakkerij waar je de beste Apfelstrüdel van de wereld kunt eten, tenminste dat claimen ze daar. Ik moet zeggen dat ze er niet ver vanaf zitten, maar misschien is het de setting die meehelpt.

Walvis Baai

Vanaf het dorp Walvis Baai gaat de weg langs de zee. Na een week alleen maar zand en woestijn te hebben gezien, zou je haast vergeten dat er zoveel water bestaat. Walvis Baai is een enigszins beschutte baai waar een groot aantal vogels leeft, waaronder flamingo’s. De meeste reizigers verblijven twee nachten in Swakopmund of Walvis Baai om wat bij te komen van de lange ritten van de roadtrip in het zuiden en de nog te komen ritten in het noorden van Namibië.

Hoteltip Walvis Baai: Desert dreams B&B – heerlijk appartement met eigen parkeergarage, keuken en zelfs een wasmachine.
Leuk om te doen: Excursie met 4×4 naar Sandwich Harbor of Catamaran tour.

Walvisbaai

Verken de bezienswaardigheden van Namibië in en rond Swakopmund

Als een van plaatsen in Namibië een Duits karakter heeft, dan is het wel Swakopmund. Gelegen aan de monding van de rivier de Swakop is het een populaire vakantiebestemming. Er is ruime keuze in hotels en er zijn verschillende excursies en activiteiten die vanuit de stad worden georganiseerd. Wat dacht je van door de zandduinen racen op een quad, diepzeevissen, een helikoptervlucht maken of skydiven? Verder zijn er ook een aantal leuke restaurants en bars. Ben je op zoek naar ‘Kaffee und Küchen’ ben je tevens op de juiste plek. Met een beetje geluk spreekt de serveerster je zelfs in het Duits aan. Kortom, een leuke stop tijdens je selfdrive rondreis Namibië.

Hoteltip Swakopmund: Be-still accommodation – rustig gelegen en fijne plek om bij te komen van je eerste week in Namibië.
Leuk om te doen: Quad rijden of fietsen met fatbike door de woestijn.
Meer lezen
: Lees de tips van Zinzi voor de bezienswaardigheden in Swakopmund.

Swakopmund

Kamperen bij de eenzame berg Spitzkoppe

Zoals eerder aangegeven is het landschap van Namibië zeer uitgestrekt. Iets wat je tijdens je selfdrive Namibië zeker ervaart! Er zit zeker glooiing in, maar echt hoge bergen vind je niet meteen. Een uitzondering hierop is het gebied rondom de Spitzkoppe. Dit is een eenzame berg, meer dan 1700 meter hoog, die opeens opdoemt in het landschap. Het is waarschijnlijk een oude vulkaan die in verbinding staat met nog twee andere lagere eenzame bergen in de regio: Brandberg en kleine Spitzkoppe. De hoofdreden om hier te stoppen en te overnachten is vanwege de prachtige kampeerplekken. Onder het genot van een drankje bij het kampvuur kijken naar de ondergaande zon die de berg langzaam rood kleurt vond ik een ervaring om niet te vergeten! Dit wil je dan ook niet missen tijdens je rondreis door Namibië!

Glamping tip: Achab self catering tent – middenin de natuur en perfecte uitvalsbasis om de omgeving van Spitzkoppe te verkennen.

spitzkoppe namibie bezienswaardigheden

Vervolg je rondreis Namibië via Twyfelfontein

Langzaam maar zeker kom je verder naar het noorden steeds dichter bij het Etosha safari park. Maar eerst is er de stop en overnachting in de omgeving van Twyfelfontein. De naam van het dorp komt van de nabijgelegen bron die toch minder betrouwbaar bleek te zijn dan verwacht. Er zijn hier twee bezienswaardigheden van Namibië die een bezoek waard zijn.

Petrified Forest

De eerste is het Petrified Forest. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het hier om een versteend bos. Niet zozeer een bos dat werkelijk versteend is, maar fossielen van bomen van meer dan 280 miljoen jaar oud. Door erosie zijn de fossielen bloot komen te liggen. Archeologen hebben zelfs twee nagenoeg volledige boomstammen gevonden van 45 meter lang. Op en naast de bomen groeien ook de Welwitischia planten. Deze planten worden ook wel levende fossielen genoemd, omdat ze tot 1500 jaar oud kunnen worden. Ik vond dit heel bijzonder om te zien!

Rotstekeningen uit de prehistorie

De tweede bezienswaardigheid om te bezoeken zijn rotstekeningen niet al te ver van Twyfelfontein af. Het gaat om maar liefste 2500 verschillende tekeningen uit de prehistorie. De scenes gaan vooral over de jacht, de dieren en mensen van een stam. Het bijzondere aan de tekeningen is dat ze gegraveerd zijn, in plaats van getekend op de rotsen, wat meestal het geval is. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit nog steeds erg goed is, maar maakt het ook lastiger om de tekeningen te dateren.

Hoteltip: Twyfelfontein Adventure camp – luxe overnachting in een schitterend landschap, een onvergetelijke ervaring!

Twijfelfontijn

Op safari in Etosha National Park, Namibië

Een van de andere hoogtepunten voor veel mensen tijdens hun roadtrip door Namibië is een bezoek aan het Etosha National Park. Dit omdat het een park is met een grote variatie aan flora en fauna, waaronder veel van de grote Afrikaanse zoogdieren als olifanten, neushoorns, leeuwen, giraffes en meer. En je kunt hier dus op safari! Een bezoek aan Etosha is minimaal twee overnachtingen waard. In het park zijn drie plaatsen waar je mag overnachten. Dit zijn Camps met beschermende omheining die het wild buiten de deur houden. Hoewel we zelf ’s avonds regelmatig (ongevaarlijke) jakhalzen over de camping zagen lopen. Is het je eerste safari? Lees dan ook onze tips voor je eerste safari in Afrika.

Een van de meest herkenbare delen van het park is de zoutpan aan de noordkant. De zoutpan is 120 bij 50 km. Een eigenlijk niet te bevatten formaat wanneer je er op staat, een oneindige horizon.

Hoteltip Etosha NP: Emanya lodge – Schitterende lodge bij Etosha national park.
Camping tip: Onguma Tamboti campsite – goede budget optie als je wilt kamperen

Selfdrive safari met je 4×4 huurauto

Wanneer je georganiseerd door Namibië reist, neemt je gids je mee door het park en weet vaak de mooiste plekjes te vinden. Reis je per huurauto dan kun je zelf door het park rijden op zoek naar het wild. Ook daarvoor is een 4×4 selfdrive Namibië ideaal! Olifanten, beide soorten neushoorns, giraffen, zebra’s, springbokken en impala’s zijn te zien in het park. Van de roofdieren zijn er leeuwen, cheeta’s, hyena’s, luipaarden en zelfs honingdassen te vinden.

Wel zelf rijden, maar niet alles zelf regelen? Ook dan is een bouwsteen van Riskja travel ideaal. Met deze bouwsteen verblijf je 4 dagen/ 3 nachten in het national park en ga je zelf met je huurauto op ontdekking.

Etosha National Park 3

Eindig je seldrive Namibië op het Waterberg Plateau

De laatste stop tijdens onze selfdrive Namibië, voordat we weer terug naar Windhoek reisden, was het Waterberg Plateau. Onderweg vanuit Etosha passeer je Grootfontein waar, met een gewicht van 66 ton, de grootste meteoriet van de wereld te vinden is.

Meteoriet

Waterberg Plateau National Park

Het Waterberg Plateau national park ligt in het noordoosten van het land. Opgericht in 1972 beschermt de hoogvlakte zeldzame dieren, zoals sabel antilopen en zwarte en witte neushoorns. Het plateau steekt tot 200 meter boven het omliggende gebied uit. Je kunt er prachtige wandelingen maken, waarbij je afwisselend over de hete vlakte loopt om vervolgens weer af te dalen in de smalle canyons gevuld met water en dieren. Een prima plek als laatste stop tijdens je roadtrip Namibië.

Hoteltip Waterberg Plateau: Waterberg Guerst Farm – overnacht in een bungalow met uitzicht op het Waterberg plateau.

Waterberg Plateau

Georganiseerd door Namibië reizen 

Er zijn diverse reisorganisaties die rondreizen door Namibië aanbieden. Wil je wel graag georganiseerd door Namibië reizen, maar wil je dit niet in een groep doen? Dan kunnen we Riksja travel aanraden. Deze reisorganisatie biedt zowel volledige (self drive) rondreizen van 2 of 3 weken als zogenaamde bouwstenen aan, waarmee je je eigen reis samen kunt stellen. Je reist dus wel individueel met een 4×4 huurauto door Namibië, maar hoeft hiervoor niet alles zelf uit te zoeken en te boeken. Ideaal dus als je een individuele rondreis door Namibië wilt maken, zonder al teveel tijd kwijt te zijn het uitzoeken en regelen van de reis. 

Bekijk hier het aanbod voor Namibië >>

Aanraders voor Namibië rondreizen

Auto huren voor een 4×4 Self drive Namibië 

Rondreizen door Namibië kan in wezen op twee manieren. De eerste manier is met een georganiseerde groepsreis met eigen gids in een voertuig. De tweede optie is om een auto te huren en per selfdrive Nambië te verkennen. Beide zijn prima en veilig, net wat de persoonlijke voorkeur heeft en bij het budget past.

Een auto huren voor je Selfdrive rondreis Namibië kan ter plekke, maar je kunt hem natuurlijk ook van tevoren regelen. De auto staat dan voor je klaar bij aankomst op het vliegveld in Windhoek. Wel zo makkelijk! Een aanrader voor het huren van je 4×4 auto is Sunnycars. Hier huur je all-inclusive, dus ook je verzekering zit bij de prijs inbegrepen. Zo weet je zeker dat je niet voor extra, onverwachte kosten komt te staan. Liever de allergoedkoopste? Kijk dan eens bij Easyterra, deze site biedt laagste-prijsgarantie.

Boek een huurauto >>

Tips voor het huren van een auto voor je rondreis Namibië 

Bij het huren van een auto in Namibië, zijn een paar tips waar je op moet letten:

1. Huur een auto die hoger op de wielen staat

Veel van wegen in Namibië bestaan uit gravel en hoewel goed onderhouden kunnen ze wel hobbelig zijn. Een hogere auto heeft vaak betere vering en dus minder last van de hobbels. Daarbij komt dat hogere auto’s minder last hebben van opspattende stenen die tegen de ruiten aankomen en deze vervolgens beschadigen.

2. Let goed op of de verzekering bij de autohuur schade aan de banden, onderkant en ruiten dekt

In het verlengde van de vorige tip, gravelwegen bestaan uit stenen die gemakkelijk op kunnen spatten en je ruiten kunnen beschadigen. Standaard of zelfs bij meer volledige verzekeringspakketten is glas en banden niet meeverzekerd. Zoek dit goed uit, zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan. Huur je een auto bij Sunnycars, dan zit dit allemaal bij de prijs in. Via andere sites, zoals Easyterra, kan het zijn dat je dit extra moet afsluiten.

3. Denk erover na of je een satelliettelefoon mee wilt nemen/huren

Zoals een aantal keren naar voren kwam, is Namibië erg uitgestrekt. Dit houdt in dat je tijdens een self drive Namibië grote afstanden aflegt door een woestijngebied, waarbij je dagelijks maar weinig andere mensen tegenkomt. Krijg je om wat voor reden dan ook pech met de auto en kun je het zelf niet oplossen, moet je iemand kunnen bellen. Mobiel bereik is minimaal buiten de steden en een satelliet telefoon is dan de enige vorm van communicatie. Iedere autoverhuurmaatschappij in Namibië biedt huur van een dergelijk telefoon aan. Dit is voor je veiligheid dus wel aan te raden.

Sossusvlei 3

Checklist voor je rondreis Namibië

 • Niks vergeten? Vind al je reisbenodigdheden in onze travelshop
 • Plan meteen je reis: vergelijk de beste deals voor vliegtickets
 • Selfdrive? Vergelijk alvast de prijs van je huurauto
 • Met de auto naar het vliegveld? Vind voordelig een parkeerplaats dichtbij de vertrekhal.
 • Begin gelijk met je reisvoorbereiding: Haal een reisgids Namibië in huis
 • Better safe than sorry, zorg voor een goede reisverzekering
 • Ontdek het beste van Namibië. Vindde leukste tours en boek je toegangsbewijzen alvast online
 • Air miles sparen met je creditcard? Kies voor een AMEX creditcard
 • Opgehaald worden van het vliegveld? Boek een taxi en word naar je accommodatie gebracht.

Overnachten in Namibië 

Er is volop keuze aan accommodaties in Namibië. Dit is van eenvoudige campings tot zeer luxe lodges op exclusieve locaties. De accommodaties beperken zich wel tot specifieke locaties en rondom de bezienswaardigheden van Namibië. Bedenk dus van tevoren goed in wat voor type of niveau accommodatie je wilt verblijven. Dit heeft namelijk invloed op de mogelijke reisroute die je kunt nemen. Vooruit boeken van je accommodatie is dus aan te raden. Ook kun je ervoor kiezen om een tent en kampeerspullen mee te nemen tijdens je rondreis Namibië, zodat je ook kunt gaan kamperen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten en zo maak je jouw rondreis Namibië wat goedkoper.

Vind accommodaties voor jouw roadtrip >>

Combinatie rondreis Namibië en Zuid-Afrika of Botswana

Er zijn een aantal vluchten vanuit Europa naar Windhoek. De meeste daarvan hebben echter een overstap in Kaapstad. Veel reizigers combineren een roadtrip Namibië dan ook met een paar dagen Kaapstad en/of de Tuinenroute Zuid-Afrika. Ben jij ook van plan om deze rondreis Namibië met een bezoek aan Zuid-Afrika te combineren? Lees dan ook onze Zuid-Afrika blogs. Ook kun je Namibië goed combineren met Botswana.

Meer inspiratie voor je rondreis Namibië? Lees hier al onze Namibië blogs.

1 reacties

 • mirella 8 december 2018 - 18:24

  Prachtige route! Is het veilig om zelf door Namibië te reizen?
  Hoeveel dagen heb ik nodig voor deze route door Namibië?
  En is het eenvoudig om een 4×4 te huren met tent op het dak?

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen