Meteen naar de content

Met de boot naar Battambang, Cambodja: de highlights van Battambang op een rij!

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Cambodja

Zuidoost-Azië

Battambang, Cambodja is minder toeristisch dan het welbekende Siem Reap en al is het de twee na grootste stad van Cambodja, het is er heel rustig. In Battambang zie je duidelijk de Franse invloeden terug. Je kunt er ‘s avonds genieten van heerlijk street food en het platteland verkennen per fiets of scooter, net als in Siem Reap. Toch is het de moeite waard om zowel Siem Reap als Battambang te bezoeken tijdens je reis door Cambodja. Al is het alleen maar om die prachtige boottocht van Siem Reap naar Battambang (of andersom) niet te missen!

battambang-cambodja

Met de boot van Siem Reap naar Battambang

Waarschijnlijk is het dé reden dat je in Battambang bent beland: de boottocht van Siem Reap naar Battambang is supermooi. Het is een hele belevenis om urenlang op een houten bankje in een kleine boot te zitten en te kijken naar het drukke leven langs de rivier in de floating villages. Een comfortabele zit is het zeker niet, maar als het water zo hoog staat dat je de boottocht kunt maken is het zeker een hele belevenis! Je ziet namelijk veel meer dan excursies naar de floating villages en krijg daarmee een stuk meer mee van het echte lokale leven in Cambodja. Je blijft om je heen kijken!

wat-te-doen-in-battambang

Fietsen over het platteland van Battambang

Battambang is een gezellige stad te midden van rijstvelden. Het is leuk om het platteland, met zijn kleine dorpjes en rijstvelden, per fiets (of scooter) te verkennen. Er zijn meerdere fietsverhuurbedrijven in de stad waar je een fiets kunt huren en ook veel hotels bieden gratis leenfietsen aan.

De Phnom Banan Tempel

Verken je het platteland per scooter en heb je nog niet genoeg Angkor tempels gezien? Bezoek dan de de Phnom Banan Tempel, gelegen op zo’n 20 km van Battambang. Het is even een klimmetje omhoog (meer dan 300 tredes), maar het is het waard. En als je weer beneden bent, kun je uitrusten in één van de hangmatten en uitkijkend over het meertje genieten van een koud drankje.

bezienswaardigheden-battambang-tempel

Een ritje maken met de bamboetrein in Battambang

Eén van de andere bezienswaardigheden in Battambang is de bamboetrein, waar je voor $5 een ritje maakt in een open karretje op een spoorlijn. Per groepje boek je één karretje met bestuurder, je kunt met z’n tweeën op het ‘treintje’, maar ook met een hele familie. Als er een tegenligger aankomt, moet iedereen afstappen en tilt je bestuurder de kar van het spoor, zodat de ander er langs kan. De bamboetrein gaat heen en terug over hetzelfde spoor en rijdt best hard, een heerlijk verfrissende rit dus ook op warme dagen. Smeer je wel goed in met zonnebrand, want je maakt de rit door het platteland in de volle zon!

bamboetrein-battambang-bezienswaardigheden-cambodja

De local community van Battambang ondersteunen

In Battambang vind je een aantal restaurants, waarbij je, door er te eten, een goed doel steunt. Zo kun je bij The Lonely Tree Café, dat o.a. mensen met een lichamelijke handicap in dienst neemt, koffie drinken of eten. Bij het leuke restaurantje Jaan Bai geniet je voor een goede prijs van een lekkere maaltijd én ondersteun je daarmee diverse goede doelen. Ook kunnen jongeren bij Jaan Bai alles leren over werken in de horeca.

wat-te-doen-battambang

Door ons geselecteerde accommodaties in Battambang, Cambodja

Op zoek naar vleermuizen in de Bat Cave bij Battambang, Cambodja

Een excursie die je niet mag missen is naar de vleermuizengrot, die ligt op een half uurtje afstand per tuk tuk. Rond zonsondergang vliegen hier naar schatting miljoenen vleermuizen uit: een spectaculair gezicht, zelfs voor wie geen fan is van deze kleine zoogdieren. Ook kun je hier een 100 meter hoge berg beklimmen voor een prachtig uitzicht over het laagland, de tempel Wat Sampeou op de top bezoeken en het monument bij de grot waar de Rode Khmer duizenden mensen executeerden. Zoals op veel plekken in Cambodja, zie je ook hier de littekens van het trieste verleden van het land.

vakantie Cambodja

Bijzondere vruchten op de markt

Heb jij wel eens van mangosteen gehoord? Dit is één van de heerlijke vruchten die je kunt proeven in Cambodja. De mangosteen lijkt in eerste instantie op de binnenkant van een knoflookteen, maar smaakt heerlijk fris! Op de markt in Battambang, Cambodja, kun je allerlei soorten fruit kopen die we in Nederland niet hebben, proef bijvoorbeeld ook eens rambutan of langsat!

fruit-battambang-cambodja

Checklist voor je reis naar Battambang, Cambodja

  • Niks vergeten? Vind al je reisbenodigdheden in onze travelshop
  • Plan meteen je reis: vergelijk de beste deals voor vliegtickets
  • Visum nodig? Regel je visum eenvoudig online
  • Inentingen nodig? Je kunt je ook thuis laten vaccineren
  • Begin gelijk met je reisvoorbereiding: Koop een reisgids Cambodja (e-book)
  • Better safe than sorry, zorg voor een goede reisverzekering
  • Air miles sparen met je creditcard? Kies voor een AMEX creditcard

De circusschool in Battambang, Cambodja

Wil je nog meer goede projecten ondersteunen én een leuk avondje uit? Koop dan een kaartje voor een voorstelling van de circusschool (Phare Ponleu Selpak) in Battambang, waarbij jongeren een kans krijgen om hun talent te ontwikkelen, een vak te leren en geld te verdienen. In de voorstelling van maximaal een uur kun je zien wat de leerlingen op deze school allemaal leren. Acrobatiek gecombineerd met humor maakt dat je zeker vrolijk de tent weer uitloopt. Een kaartje koop je bij je ho(s)tel of een reisbureau in het centrum.

circus-battambang-cambodja-bezienswaardigheden

Visum Cambodja

Voor Cambodja heb je een visum nodig. Hierbij volstaat voor Cambodja een e-visum die je online tot wel 72 uur van tevoren kunt regelen, bijvoorbeeld via e-visums.nl. Het e-visum voor Cambodja is 90 dagen geldig waarvan je maximaal 30 dagen aaneengesloten in Cambodja mag verblijven. De kosten voor het e-visum Cambodja via e-visums.nl zijn € 54,95.

Direct visum Cambodja aanvragen

Verder reizen door Cambodja en Zuidoost-Azië

Ga jij na Battambang verder door Cambodja reizen? Lees dan ook onze tips voor hoofdstad Phnom Penh en Siem Reap of bekijk onze reisroute voor een vakantie Cambodja. Vanuit Cambodja kun je bovendien goed verder reizen door ThailandLaos en Vietnam. Bekijk hier al onze artikelen over Zuidoost-Azië.

cambodja-reisinfo

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen