Meteen naar de content

15 bijzondere plekken op aarde die je echt gezien móet hebben

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Bucketlist

Wereldreis

Is jouw bucketlist ook eindeloos lang? Er zijn echt zóveel mooie of bijzondere plekken op de wereld die je graag met eigen ogen wilt zien! Maar van sommige mooie plekken weten we gewoon bijna zeker dat ze ook op jouw bucketlist staan! Hoeveel van de volgende bijzondere plekken kun jij al afstrepen?

1. De Eiffeltoren, Frankrijk

Grote kans dat deze beroemde toren al afgestreept is van je lijstje? Niet? Ga dan eens heel snel richting Parijs, want dit iconische beeld van Frankrijk mag je natuurlijk niet missen!

eiffeltoren-parijs

2. Niagara falls, USA & Canada

Je beseft vaak pas hoe ontzettend sterk water is, als je aan de voet van een flinke waterval staat. En een flinke waterval, zo kun je de Niagara falls wel noemen. Deze watervallen liggen op de grens tussen Amerika en Canada.

niagara-falls-canada
Fotocredits Ivanx

3. Taj Mahal, India

De Taj Mahal bestaat uit een tuinencomplex en een aantal moskeeën. Door de grootte van het complex is het erg indrukwekkend.

WP_000493

4. Colosseum, Italië

Eén van de indrukwekkendse bouwwerken uit de Romeinse tijd staat in Rome: het Colosseum. Dit amfitheater heeft een omvang van ruim 520 meter!

colosseum

5. Machu Pichu, Peru

De goed bewaarde ruïnes van de, middenin het Andesgebergte gelegen, Inca stad Machu Pichu zijn niet voor niks aangemerkt als Unesco World heritage. Dit vanwege de schitterende ligging en de omvang van de eeuwenoude stad die nooit ontdekt werd door de Spanjaarden en daardoor zo mooi bewaard is gebleven.

Machu Picchu Peru

6. Copacabana beach, Brazilië

Ook al is het misschien niet het mooiste strand van Brazilië, toch zeker wel het beroemdste en daarom bevindt dit strand zich op de bucketlists van vele reizigers!

copacabana-beach-brazilie

7. Grand canyon, USA

De Grand Canyon vind je in de Amerikaanse staat Arizona. De kloof van bijna 2 miljoen jaar oud is ongeveer 435 km lang en tussen de 15 en 29 breed. Over de kloof is het uitzicht verbluffend.

grand-canyon
Fotocredits: Daniëlle Rosa Bian

8. Kilimanjaro, Tanzania

Het beklimmen van de Kilimanjaro is een once-in-a-lifetime experience. De kick die je krijgt bij het beklimmen is onvergetelijk en het gevoel van euforie als je op de top staat, met Afrika aan je voeten, is met niets te vergelijken!

kamperen kilimanjaro

9. Vrijheidsbeeld, USA

The city that never sleeps staat vast op je bucketlist. En het meest beroemde beeld in New York kun je dan natuurlijk niet overslaan!

New York vrijheidsbeeld

10. De piramides van Gizeh, Egypte

De piramiden van Gizeh in Egypte zijn één van de oudste bouwwerken ooit. De drie reusachtige piramiden zijn zeker indrukwekkend om te bezoeken!

Egypte piramides

11. De Chinese muur, China

Zesduizend kilometer: zolang is de Chinese muur. Je kunt hem dus op diverse plekken bezoeken, maar de meeste mensen beklimmen de muur vanaf Beijing.

chinese-muur
Fotocredits: Nagyman

12. De verborgen stad Petra, Jordanië

De stad Petra in Jordanië werd pas in 1812 ontdekt en ligt midden in de woestijn. Petra wordt daarom ook wel ‘De verborgen stad’ genoemd. De meeste gebouwen in deze stad zijn uit rotsen gehouwen, dit maakt het een extra bijzondere plek.

petra-jordanie
Fotocredits: Jus Wilcox

13. De toren van Pisa, Italië

Toeristisch? JAAA! Maar toch, kan deze scheve toren niet op je lijstje ontbreken. En ach, Toscane is sowieso geen vervelende omgeving om rond te rijden, dus als je toch in de buurt bent….

toren-pisa

14. Victoria Bay, Hong Kong

Hoogbouw, hoogbouw en nog eens hoogbouw, dat is het beeld van centrum Hong Kong. Maar dat zelfs hoogbouw zijn charmes heeft, kun je zien als je ‘s avonds de verlichte gebouwen ziet rondom Victoria Bay, de grootste haven van China.

hongkong-victoriabay

15. Halong Bay, Vietnam

Het sproojesachtige Halong Bay in Vietnam. In het noorden, vlakbij de grens met China vind je deze bijzondere plek. Een baai die gekenmerkt wordt door kalkstenen eilanden die spectaculair uit de oceaan omhoog rijzen.

Halong Bay afternoon

1 reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen