Meteen naar de content

New England: het onbekendere deel van Noord-Oost Amerika

gastblogger ikwimeerreizen

Door Gastblogger

Amerika

Roadtrip

New England is voor veel mensen nog een ontdekt gebied. Dit gedeelte van Amerika doet het meest Europees aan, maar is tegelijkertijd ook echt heel Amerikaans. We vroegen Amerika fanaten Karina en Wilfred een gastblog te schrijven over dit minder bekende gedeelte van de USA. “Wij hebben voor dit gedeelte van Amerika gekozen vanwege Indian Summer. In die periode (eind september, begin oktober) begint de herfst. Daardoor kleuren alle bomen en struiken knal rood, oranje, geel… Prachtig! We nemen je mee langs onze highlights van deze New England rondreis.”

Cabot trail

New England, een gevarieerd gebied

New England is een regio in het Noordoosten van de Verenigde Staten dat bestaat uit 6 staten: Massachussets, New Hampshire, Maine, Vermont, Connecticut en Rhode Island. Het gebied werd in de zeventiende eeuw gekolonialiseerd door een groep puriteinen uit Engeland. Zij wilden een nieuw Jeruzalem stichten en het geloof verspreiden. Bewoners van New England worden aangeduid met Yankee. Het grappige is dat elke staat toch weer zijn eigen kenmerken heeft en de ene staat toch leuker en vriendelijker aan doet dan de andere. In New England vind je een gevarieerd landschap, van glooiende heuvels en dichte naaldbossen tot ruige bergen en een mooie kust.

Onderweg amerika

Begin je rondreis New England in de officieuze hoofdstad Boston

Onze 3-weekse reis begint met drie nachten in Bosten. Een leuke, gezellige stad die goed te belopen is. Wij hadden van tevoren al voor twee dagen een kaartje gekocht voor een Hop-on / Hop-off trolley bus. Een ideale manier om de stad helemaal te verkennen. Maak eerst een heel rondje met de bus zodat je alle plekjes al kunt zien. Daarna kun je uitstappen waar je wilt. Bezoek in Boston ook Quincy Market. Dit is eigenlijk een enorme overdekte markt vol met verschillende eettentjes. Heel leuk om te kijken en lekker om wat te eten! Een andere leuke manier om de stad te verkennen is per fiets. Je kunt een leuke fietstour maken met gids. Het verkeer in Boston is grotendeels onder de grond verdwenen, waardoor fietsen er ideaal is. Rijd langs de prachtige kade, de mooie eilanden in de baai en de Charles River.

Door ons geselecteerde accommodaties

Rijd langs de kust via Rockport en Acadia National Park naar Bar Harbor

Vanuit Boston rijden we eerst langs de kust omhoog, richting Acadia National Park. De route gaat over een schiereilandje langs Gloucester (bekend van de film The Perfect Storm) en het hele leuke plaatsje Rockport. Rockport bestaat uit een smal straatje met allemaal kleine winkeltjes en restaurantjes. Leuk om even een stop te maken! Daarna rijden we door naar Acadia National Park. Het park is mooi, maar eerlijk gezegd hebben wij wel eens mooiere parken gezien. Onze slaapplaats Bar Harbor is een erg leuk plaatsje aan de haven. Je kunt aan het water heerlijk eten bij gezellige restaurants.

Hopewell Rocks

Maak een uitstapje naar Nova Scotia in Canada

Wij hebben ervoor gekozen om onze rit uit te breiden met een stukje Canada, namelijk Nova Scotia. Onderweg vonden we een super mooie overnachtingsplek in Hopewell Rocks: prachtig wakker worden met uitzicht over het water en de opkomende zon. De volgende stop is Halifax op Nova Scotia. Een leuke stad om een paar dagen te relaxen aan de haven. Je kunt er lekker eten en drinken aan het water,  shoppen in een grote overdekte markt en lekkere biertjes drinken bij Garrison Craft Brewer.  Hier kun je voor twee dollar een glaasje bier bestellen. Leuk om allerlei verschillende soorten te proeven! Op het noorden van het eiland ligt je Cape Breton. Hier kun je een prachtige rondrit maken, de Cabottrail, deze is zeker de moeite waard.

 

 

 

Chambers

Vervolg je New England rondreis naar White & Green Mountains

We rijden Amerika weer in en vervolgen onze reis eerst door de White Mountains over de Kancamagus highway. Een mooie route langs alle hoogtepunten. Aan het eind van de dag belanden we bij een super leuke lokale brouwerij Woodstock Inn. We vervolgen onze weg door de Green Mountains en gaan verder naar beneden richting de kust in Rhode Island. Hier langs de kust kom je door allemaal leuke kustplaatsjes. Sommige ‘rich and famous’ plaatsjes en andere juist gezellige vissersplaatsjes. Een leuke afwisseling. Daarna komen we aan in Newport. Het centrum ligt aan de haven waar je allemaal prachtige pandjes, restaurants en winkels vindt. Ook lekker om even weer een paar dagen op één plek te blijven. De volgende dag staat de Cliff Walk op het programma: een wandeling van 5,5 kilometer langs de kliffen. Een bijzonder mooie wandeling, dus zeker een aanrader.

newportCliff trail

Spot walvissen in Cape Cod

Onze reis eindigen we met een paar dagen op Cape Cod. Dit is het vakantieoord van de Amerikanen zelf. Daardoor is het toeristisch, maar omdat het nu geen hoogseizoen meer is, is het prima te doen. We maken hier een walvistocht en zien heel veel walvissen, prachtig! Verder rijden we langs de kust, zien veel zeehonden, gaan langs leuke plaatsjes en relaxen hier nog wat. Daarna moeten we ons helaas al weer klaar maken voor de terugreis.

walvis

Drink lokale biertjes bij Craft Beer Breweries

Als je net als wij van lekkere speciaalbiertjes houdt, dan zit je in New England goed! In bijna elke stad vind je Craft Breweries die hun eigen lokale bier maken. Leuk om ook eens een tour te doen door een brouwerij en natuurlijk wat verschillende biertjes te proeven! Wat wij (onder andere) een hele leuke vonden was het al eerder genoemde The Woodstock Inn. Dit is een brouwerij, met bar en restaurant waar je ook kunt overnachten in ook nog eens een hele mooie kamer. Dus na de proeverij kun je zo je bed in rollen….

Boekjes biertjes

Beste tijd voor een New England rondreis en meer inspiratie

De beste periode om naar New England, USA te gaan is tijdens het vakantieseizoen van de Amerikanen. Dat zijn de zomermaanden en de herfst. Als je later dan oktober gaat, zijn veel restaurants, winkels, hotels en campings ‘closed for the season’. En dat is natuurlijk jammer! Boven is de Indian Summer, in de herfst.  een prachtige periode omdat alle bomen dan heel mooi verkleuren.
New England ligt tegen New York aan, dus mocht je je reis combineren met een bezoek aan deze gave stad, lees dan ook welke bezienswaardigheden in New York je niet mag overslaan. Lees de reisroutes voor een rondreis langs de westkust en het zuidwesten van Amerika , de reisroute noordwest Amerika of alles over roadtrippen in West Canada.

1 reactie

  • Tine 14 juli 2015 - 13:58

    leuke trip. Ben wel benieuwd wat de route precies geweest is vanaf the Green mountains. Daar zit ik zelf namelijk nog wat mee voor onze reis

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen