Meteen naar de content

Gouden bergen in Golden Gate Highlands National Park, Zuid Afrika

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Nationale Parken Zuid-Afrika

Safari Afrika

Wandelvakantie

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is met zijn verschillende nationale parken een prachtig land voor natuurliefhebbers. Golden Gate National Park in Vrijstaat is daarop zeker geen uitzondering. Zijn naam heeft het park te danken aan de zandstenen kliffen, die in het avondlicht een goudgele gloed krijgen. Je kunt er hikes maken met onderweg verbluffende panoramische uitzichtpunten, maar ook met je eigen huurauto verschillende loops rijden om wildlife te spotten. En het bijzondere aan dit nationale park is dat het nog redelijk onontdekt is, je hebt zelfs kans dat je niemand tegenkomt tijdens het hiken!

Wil je Golden Gate Highlands NP bezoeken als onderdeel van je rondreis? Tijdens deze reis van Johannesburg naar Kaapstad bezoek je ook Golden Gate NP!

Golden Gate Brandwag Buttress Trail

Hiking routes in Golden Gate National Park

Het startpunt van alle hiking routes in Golden Gate Highlands National Park vind je bij ‘Glen Reenen Restcamp’, een prachtig gelegen camping, hotel, tankstation en parkeerplaats. Hier koop je ook je permit, welke je toegang geeft tot het nationale park. Vanaf deze plek kun je kiezen uit zes goed aangegeven routes, waarvan er vijf in maximaal een halve dag kunnen worden afgelegd. Ook is er een meerdaagse route van 33 km, de Rhebuck hike.

hikes golden gate national park

Brandwag Buttress Trail

De mooiste route van deze korte hikes is misschien wel de Brandwag Buttress Trail. Deze hike van ongeveer een uur brengt je dan misschien niet helemaal naar de top van het gebergte, maar biedt wel een uur lang prachtige vergezichten. Je kunt dus gerust twee uur uittrekken voor de wandeling, zodat je onderweg rustig kunt genieten van al het moois om je heen.

Via een goed aangegeven route kom je uiteindelijk bij een stijle trap. Je kunt omhoog klimmen door je vast te houden aan een ijzeren ketting. En dan kun je, eenmaal boven, genieten van het uitzicht.

Brandwag Buttress Trail
golden gates hike zuid-afrika
uitzicht Brandwag Buttress Trail

Checklist voor je reis naar Zuid-Afrika

Wildlife spotten op de loops van Golden Gate National Park

Met je park permit heb je ook toegang tot de twee ‘loops’ in Golden Gate National Park. Deze loops kun je gewoon rijden met je eigen huurauto en langs deze routes kun je verschillende dieren spotten. Toen wij er waren, kwamen we maar enkele andere auto’s tegen. En dat voelt zo bijzonder! Je hebt echt het idee dat je de dieren zelf ontdekt. Je kunt ook gewoon met je raampje open rijden.

Rijd de Blesbok loop

De Blesbok loop is een bijna zeven kilometer lange eenrichtingsloop die je leidt door een groen landschap. Je kunt hier, zoals de naam al verklapt, blesbokken spotten, maar ook bijvoorbeeld zebra’s, zo naast je auto!


rondreis-zuid-afrika

Drakensbergen viewpoint

De vier kilometer lange Oribi loop is in zijn geheel bijzonder mooi. Met als absoluut hoogtepunt van de route: het uitzicht over de Drakensbergen. De Drakensbergen vormen de grens tussen Lesotho, een onafhankelijk land middenin Zuid-Afrika, en Zuid-Afrika zelf. Je voelt je even heel klein in de grootheid van de natuur naast de 3482 hoge bergen.

Drakensberg Zuid-Afrika
Drakensberg Zuid-Afrika

Accommodaties in de omgeving van Golden Gate National Park, Zuid-Afrika

De provincie Vrijstaat

Niet alleen het Golden Gate National Park is prachtig, eigenlijk is de hele omgeving van deze regio heel erg de moeite waard. De onontdekte Zuid-Afrikaanse provincie Vrijstaat, met als hoofdstad Bloemfontein, heeft samen met de aangrenzende provincie Noordwest zoveel te bieden! Bekijk ook onze inspiratievideo:

Auto huren in Zuid-Afrika 

Ga jij een rondreis door Zuid-Afrika maken? Dan zie je met een auto net even meer en kun je jouw tijd optimaal benutten om zoveel mogelijk bezienswaardigheden te bekijken. Wil jij een auto huren? Dan raden we Sunnycars aan. Via deze organisatie boek je niet alleen eenvoudig je huurauto online zodat deze voor je klaarstaat bij aankomst, je komt ook niet voor onverwachte kosten te staan. Het tarief is namelijk een all-in tarief, waarbij verzekering en andere kosten al bij de prijs inbegrepen zijn. Zo kun jij zorgeloos van je vakantie genieten! 

Vind hier je huurauto >>

auto-huren-zuid-afrika

Bezoek het Golden Gate Highlands National Park tijdens een rondreis door Zuid-Afrika

Wil jij het Golden Gate National Park bezoeken tijdens een rondreis door Zuid-Afrika en wil je dit graag boeken bij een reisorganisatie? Reisorganisatie Riksja Travel heeft dit park onderdeel gemaakt van een waanzinnige reisroute van 27 dagen door Zuid-Afrika! Je bezoekt tijdens deze reis niet alleen Golden Gate Highlands National Park, maar ook Pilanesberg NP, Lesotho, het Addo Olifanten Park en Kaapstad. Wil je minder lang op reis of een andere route volgen? Riksja Travel biedt het Golden Gate National Park ook aan als losse bouwsteen. Door bouwstenen te combineren, stel je zelf je eigen reisroute door Zuid-Afrika samen. 

Meer informatie & boeken >>

leeuw pilanesberg zuid-afrika

Meer inspiratie voor Zuid-Afrika

Met onze artikelen inspireren we je graag. We schreven wat je van eten in Zuid-Afrika mag verwachten, geven tips voor de leukste hotels in Kaapstad en schreven over de mooiste bezienswaardigheden in Kaapstad. Op zoek naar de big five? Je kunt toffe safari’s maken om de big five te spotten in bijvoorbeeld Pilanesberg National Park en in Hluhluwe Kwazulu Natal. Ben je op zoek naar een reisroute voor Zuid-Afrika, vergeet dan vooral niet de mooie tuinenroute in Zuid-Afrika!

pilanesberg national park

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen