Reisroute: Maui, het grootste eiland van Hawaii in één week!


Ben je er nog nooit geweest, dan klinkt het als het paradijs. Ben je er al wel geweest, dan weet je dat geen woord van deze beschrijving gelogen is. Maui, het op één na grootste eiland van Hawaii, is een te gekke combinatie van tropische stranden, prachtige autoroutes en ruige wandelpaden.

Kustlijn-Hana Heleakala-National-Park Zonsopkomst-Maui

Road to Hana

Reis je naar Maui, dan kom je hoogstwaarschijnlijk met het vliegtuig. Een auto huren is dus een logische stap, zeker wanneer je ziet wat voor waanzinnige autoroutes je op dit eiland hebt. Route 360 is een scenic route die vanaf Paia via de noordkust van het eiland loopt naar het stadje Hana, in het oosten van Maui. De kronkelige weg loopt langs ruwe kustlijnen, door tropische regenwouden en over ontelbare smalle bruggetjes. Overal om je heen zie je watervallen, meertjes, bamboebossen en rotsformaties. De Road to Hana staat bekend als één van de mooiste autoroutes van Noord Amerika en is een must tijdens je verblijf.

Bamboo-Forest Waterval-Maui Weg-naar-Hana-waterval

Stranden van Maui

Plan je een vakantie in Maui, dan kom je voor een groot deel voor het lekkere weer, en dus om lekker aan het strand te liggen. Maui heeft waanzinnige zandstranden, vooral aan de noord- en westkust, met heerlijk warm zeewater en prachtige snorkel-plekjes. Doordat de Hawaii eilanden uiterst spits uit de zee herrijzen is het bovendien het surf-walhalla van de wereld. Woeste golven, op sommige plekken metershoog, garanderen hier een uitdaging voor zelfs de meest gevorderde klanksurfer.

Stranden-Maui Road-to-Hana Maui

Haleakala National Park

Maar, zonder de mooie autowegen en de stranden tekort te willen doen, draait het op Maui eigenlijk maar om één ding. De Hawaii eilanden behoren – en dat vergeten mensen wel eens – tot het meest actieve vulkanisch gebied ter wereld en net als op The Big Island bestaat het oppervlak van Maui vooral uit vulkanen. Anderhalve vulkaan om precies te zijn, want van de West Maui Vulkaan zijn alleen de overblijfselen nog zichtbaar. De reus aan de andere kant van het eiland heet Haleakala en is een wonder der natuur. Ruim 3000 meter hoog, een imposante krater (met daarin kleine “vulkaantjes” van latere uitbarstingen), met regenwouden en bamboebossen bedekte flanken: Haleakala National Park is een verblijf meer dan waard. Beklim in het donker de vulkaan om van een zonsopkomst boven de wolken te genieten (er gaat ook een autoweg naar boven hoor…), kampeer in de bossen die de top omringen en hike naar beneden de krater in. Het zal een ervaring zijn om nooit te vergeten.

Heleakala-Maui Hiken-Maui Zonsondergang-Maui

Hawaii, Honolulu & Waikiki

Kijk, Maui ligt ver weg. Je zal er minimaal twee keer lang voor in het vliegtuig moeten zitten, maar het is die moeite zeker waard. Op Maui kun je door de diversiteit gemakkelijk een week doorbrengen, maar heb je langer de tijd, dan is het een idee om Maui te combineren met de rest van Hawaii. Oahu is het hoofdeiland, met daarop de hoofdstad Honolulu (surfen op Waikiki Beach of naar de imposante Arizona Memorial in Pearl Harbor) en in Hawaii Vulcano’s National Park op The Big Island vind je de actiefste vulkaan ter wereld, waaruit 24/7 lava stroomt. Waanzinnig indrukwekkend, zeker in combinatie met het beklimmen van Mauna Loa en het wandelen door Waipio Valley. Geen moment zal je je vervelen op Hawaii, dus zoek die bloemenkrans maar op!

Seven-Pools-Maui Bamboe-bos-MauiSunrise-Maui

3 Comments

Add yours

+ Leave a Comment