De andere kant van Ibiza


We kennen Ibiza allemaal als het party eiland; hippe clubs, trendy beach bars, strandfeesten en cocktails. Je kunt in één jaar tijd, vijf jaar ouder worden op Ibiza. Maar het eiland kent ook een hele andere kant. ‘The place to be’ heeft veel mooie verscholen stranden, hippie markten en het is maar 30 minuten per boot naar Formentera. Kortom, een prima bestemming voor iemand die wil reizen in verschillende versnellingen!

Ibiza-strand

Oh oh, we’re going to Ibiza!

Het Spaanse eiland Ibiza (in de volksmond Eivissa), wat tot de Balearen behoort, is zo’n 541 km² met Atalaya als het hoogste punt, namelijk 475 meter. Wanneer je het eiland met een huurauto verkent zie je overal witte huizen, pijnbomen, olijfbomen, amandelbomen en vijgenbomen. Langs de kust vind je de prachtigste stranden, verscholen achter hoge kliffen. De populairste maanden om Ibiza te bezoeken is half juni tot half september. De zon kleurt je goudbruin, de terrassen en stranden zijn goed gevuld en het uitgaansleven draait op volle toeren. Wil je de massa ontlopen dan is het juist aan te raden om in het voor- of naseizoen Ibiza te bezoeken. Niet te warm, niet te druk en niet te duur.

Ibiza-OlijfbomenIbiza-Cala-Tarida

Verscholen stranden

De mooiste stranden op Ibiza liggen verscholen overal rondom het eiland. Welgeteld kent het eiland zo’n 50 stranden verspreid over zo’n 210 kilometer lange kustlijn. Met een auto kun je het eiland gemakkelijk verkennen en overal stops maken om strandjes te ontdekken. Vaak moet je er wel wat moeite voor doen. De stranden zijn meestal bereikbaar d.m.v. steile trappen of hellingen doordat ze verscholen liggen achter hoge kliffen. De uitzichten zijn grandioos en het water helder blauw.

Ibiza-Verscholen-strandjeIbiza-vogels

Formentera

Vanaf Ibiza stad pak je de boot naar het kleine zusje Formentera. De overtocht duurt ongeveer een half uur. Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. In tegenstelling tot Ibiza, kun je het eiland Formentera per fiets verkennen. Het eiland is circa 19 kilometer lang en het hoogste punt is zo’n 192 meter hoog. De stranden zijn van Caribisch niveau; wit poederzand en helder blauw water.

Formentera-strand Formentera-fietsen Formentera-Zee

Hippie markt Las Dalias

Ibiza-Las-Dalias

Sant Carles ligt in het noordoosten van Ibiza en staat bekend om de hippiemarkt Las Dalias. Er hangt een relaxte sfeer op de markt. De shoppers kunnen zich helemaal uitleven, maar dat is niet de enige reden om de hippiemarkt te bezoeken. In het midden staat een DJ opzwepende plaatjes te draaien en ook andere muzikanten kom je overal tegen. Er zijn bars, terrasjes en overal kun je heerlijk eten en drinken. De eerste editie van de hippie markt was op Valentijnsdag in 1985. Er waren toen welgeteld vijf kraampjes. Nu ruim 30 jaar verder is het uitgegroeid tot één van de populairste markten op Ibiza met in de zomer maanden ruim 20.000 bezoekers. Las Dalias is alleen op zaterdag geopend en gaat in de zomer door tot ongeveer 20:00.

Ibiza-Las-Dalias- Ibiza-Las-Dalias-markt

+ There are no comments

Add yours