Een geslaagde korte roadtrip plan je zo!


Het gevoel van vrijheid, de wereld aan je voeten, gaan en staan waar je wilt….. roadtrippen is heerlijk. Je komt langs de meest onverwachtse plekken waar het OV je niet brengt en je bent niet gebonden aan gezette tijden. Maar hoe zorg je er nu voor dat je ook nog daadwerkelijk iets ziet en niet alleen maar uren in een auto zit?

1. Maak een keuze: budgetticket + huurauto, of met je eigen auto op stap!

Een budgetvliegticket + een huurauto is een gouden combinatie. De huurauto geeft je niet alleen alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, zonder zorgvuldig te hoeven plannen, ook zorgt de huurauto ervoor dat je de korte tijd die je hebt optimaal kunt benutten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon met je eigen auto op stap te gaan, er zijn genoeg weekendtrips vanuit Nederland te bedenken!

Laat je verrassen: een roadtrip voor avonturiers

Soms heb je echt geen idee waar je heen moet op roadtrip en – laten we eerlijk zijn – soms heb je gewoon geen zin om het allemaal uit te zoeken. Herken jij jezelf hierin? Laat je dan eens verrassen en boek een trip zonder dat je vooraf de exacte eindbestemming weet! Bij Vakantieadres Onbekend boek je zo’n verrassingsavontuur met eigen auto. Ervaar wat het met je doet als je een bestemming pas ter plaatse ontdekt. Nieuwsgierigheid en spontaniteit komen naar boven en je staat open voor alles wat op je pad komt. Overnachten doe je in een uniek verblijf (zoals in een boomhut, yurt, lodges, kerk, vuurtoren, woonboot, grothuisjes en nog eindeloos meer) op een onbekende bestemming ergens in Europa. Je kunt kiezen voor een korte, of een langere roadtrip en kiest zelf het thema (bv. natuur, aan zee, citytrip). Hoe relaxed is het dat je zelf niet urenlang hoeft te zoeken naar een leuke bestemming die nog vrij is? Geen keuzestress maar wel het plezier en het verrassingseffect!

roadtrip-maken

2. Kies een (flexibel) eindpunt

Zonder plan roadtrippen lijkt natuurlijk heerlijk, maar het zorgt er ook voor dat je onderweg meer keuzes moet maken. Het is toch wel fijn als je enigszins bepaald hebt waar je heen wilt. Natuurlijk kun je altijd van dit plan afwijken, maar het maakt dat je in grote lijnen toch een route kunt volgen. En dat maakt dat je niet bij elk kruispunt hoeft te kiezen of je links of rechts wilt. En als blijkt dat je einddoel toch iets te ver weg is gekozen, dan stel je je doel toch bij?

roadtrip-uitzichtweg

3. Kilometers maken is geen doel op zich

Omdat je toch een auto hebt, is een grote valkuil om veel kilometers te willen maken. Maar je roadtrip wordt niet persé beter of leuker van heel veel kilometers rijden. Beter kun je ervoor zorgen dat je voldoende de tijd neemt om de omgeving waar je rijdt goed te verkennen. Als je teveel kilometers rijdt, heb je daar geen tijd voor.

roadtrip-uitzicht

4. Weg van de snelweg

De snelweg is – zoals de naam al zegt – wel de snelste weg om van A naar B te reizen, maar daarmee vaak niet de leukste. Je navigatiesysteem beschikt vaak over de optie ‘vermijd snelwegen', gebruik deze optie af en toe! Het brengt je vaak op onverwachts mooie plekken. Bijkomend voordeel: omdat je niet zo hard rijdt, kan het raampje ook nog eens open!

roadtrip-zonnebloemen

5. Maak regelmatig stops

Het is zo gemakkelijk: door blijven rijden. Maar probeer daar niet aan toe te geven en regelmatig stops in te plannen. Soms staan er uitzichtpunten aangegeven op bordjes onderweg, dat zijn perfecte punten om een luchtje te scheppen, wat te drinken of mooie (panorama)foto's te maken.

uitzichtspunt

6. Doe boodschappen onderweg

Een lokale supermarkt bezoeken maakt je roadtrip ook leuker. Het geeft je een gelegenheid om te stoppen én een kijkje in het dagelijks leven van de locals. Door snacks voor onderweg te kopen die je nog niet kent, heb je ook tijdens stops een leuke proeverij van plaatselijk eten.

7. Zoek bezienswaardigheden op de route

Een mooi kasteel, een park, een leuk stadje… de huurauto geeft je vrijheid: benut deze! De bijrijder kan heel goed terwijl je onderweg bent een leuke bezienswaardigheid op de route zoeken. Zo zie je niet alleen de punten waar je naar onderweg bent, maar ook veel tussendoor!

kasteel

8. Sla eens spontaan af

Bezoek spontaan een willekeurig dorpje of stadje dat je op de kaart of op een bordje tegenkomt. Vaak zijn juist deze plaatsjes heel leuk om een rondje te wandelen! En omdat ze ‘niet in de boekjes' staan, is de lokale bevolking meestal ook minder gewend aan toeristen, waarschijnlijk ben je meer dan welkom en zijn ze trots dat je hun dorpje/stadje aandoet!

stadje

9. Neem een kaart mee

Nee, in deze tijd van navigatie en mobiele telefoons heb je hem niet persé nodig, maar het is wel fijn als je ook later nog terug kunt vertellen waar je geweest bent. Een kaart geeft je goed overzicht. Ook is het handig dat je totale route kunt overzien.

roadtrip-kaart

10. Zorg voor voldoende drinken

Een beetje een inkopper, maar toch is het wel iets waar je aan moet denken: zorg dat je voldoende drinken (en eten) bij je hebt. Het is namelijk fijn als je zelf je stoppunten kunt bepalen en je niet op zoek hoeft als je al hongerig en dorstig bent.

Checklist voor je roadtrip

Niks vergeten? Vind al je reisbenodigdheden in onze travelshop
Ga je roadtrippen? Vergelijk alvast de prijs van je huurauto
Begin gelijk met je reisvoorbereiding: Haal een reisgids in huis
Better safe than sorry, zorg voor een goede autoverzekering
Ontdek het beste van jouw bestemming. Vind de leukste tours en boek je toegangsbewijzen alvast online

Autovignetten, Milieustickers en tolvignetten

Voordat je aan een roadtrip in Europa begint is het goed om te checken of je autovignetten, milieustickers of tolvignetten nodig hebt. Deze heb je nodig wanneer je met eigen auto over wegen in Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije, Slowakije en Roemenië rijdt. En voor Duitse steden en steeds meer Franse steden heb je een milieusticker nodig. Wil je weten wat jij nodig hebt? Lees onze volledige uitleg over autovignetten en milieustickers >

Categories

+ There are no comments

Add yours