Meteen naar de content

10 tips voor een onvergetelijke stopover in Dubai

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

Dubai

Wereldsteden

Als je met Emirates vliegt naar je vakantiebestemming, kun je er niet omheen: je moet overstappen in Dubai. Maar waarom maak je er niet een stopover van? Of misschien zelfs wel dé vakantiebestemming. Wij geven 10 tips om er een topverblijf van te maken!

1. Koop vooraf je tickets voor de Burj Khalifa

De Burj Khalifa is de hoogste toren van de wereld, en geeft een prachtig uitzicht over Dubai. Een supersnelle lift brengt je in één minuut van de begane grond naar de 124e verdieping. Ben je van plan deze toren op te gaan, koop dan enkele weken van tevoren je ticket, dan zijn de beste tijden (rond zonsondergang: van 17.00 t/m 18.00 uur) nog beschikbaar. Daarnaast is een ticket online goedkoper dan aan de balie: online kosten de tickets tussen de €26,- en €32,-. Ter plekke is dat rond de €65,-.

burj khalifa dubai

2. Het weekend volgens de Islamitische kalender

Hou er rekening mee dat het weekend in Dubai de islamitische kalender aanhoudt en dus op andere dagen valt dan het Nederlandse weekend: vrijdag en zaterdag zijn de rustdagen in plaats van zaterdag en zondag. Op vrijdag kan het dus zijn dat kleinere winkelcentra en musea gesloten zijn of aangepaste openingstijden aanhouden.

3. Breng een bezoek aan het kamelen museum

In Dubai vind je een ‘oud’ centrum, waar een museumdistrict is gecreëerd. Hier vind je interessante museums zoals bijvoorbeeld het Dubai Museum, over de historie van Dubai (toegang €0,60).  Maar sla vooral het kamelenmuseum niet over! Dit kleine museum wordt gebruikt om uitleg te geven over hoe bijvoorbeeld kamelen getraind worden voor een kamelenrace, of waarvoor kamelen vroeger ingezet werden. Bovendien is het museum gratis. Overigens is voor paardenlovers één deur verder eenzelfde soort museum te vinden. Zoek wel even van tevoren de openingstijden op: het lijkt erop dat dit museum alleen ’s ochtends open is.

kamelenmuseum dubai

4. Kies voor de rustige stranden

Vermijd drukke stranden als Dubai Marina. Zoek in plaats daarvan de rustigere stranden aan de andere kant van de stad op. Je moet hiervoor wel een taxi nemen. Bijvoorbeeld naar het heerlijk rustige strand Al Mamzar beach waar je alle ruimte hebt. Wil je vermaakt worden met bijvoorbeeld waterscooterverhuur, kies dan wel één van de overvolle stranden uit, want dit vind je op Al Mamzar beach niet. Elke maandag is hier overigens Ladies Only dag, dus sorry mannen, dan mogen jullie er niet op! Let op: een taxi terug krijgen kan hier lastig zijn, dus neem het telefoonnummer van het taxibedrijf mee:(+971 4) 2080808 van Dubai Taxi Corporation. Als je van surfen houdt is Umm Suqeim Open Beach (ook wel bekend als Sunset Beach) een aanrader, één van de laatste stranden waar je nog goed kunt surfen in Dubai.

5. Maak een boottocht langs de kustlijn van Dubai

Neem de toeristenferry van Dubai Creek naar Dubai Marina (of andersom). Tijdens deze tocht van ongeveer een uur vaar je langs de kustlijn van Dubai, dus langs de palmeilanden. De ferry is modern en heeft airco aan boord. Je kunt zo de skyline van Dubai heel mooi zien, en dat voor maar een tientje.

De ferry gelegen in Dubai Marina.

6. Hou rekening met de seizoenen

Hou er rekening mee dat Dubai in de zomer minder attracties heeft dan in de winter. De seizoenen lopen in Dubai gelijk aan die van Nederland, alleen is in de winter de temperatuur nog steeds rond de 25 graden.  In de zomer is het in Dubai elke dag rond de 45 graden, en daarom zijn grote attracties zoals de Global Village gesloten. Ook de kamelen- en paardenraces, die je bij kunt wonen, worden dan helaas niet gehouden.

7. Bezoek de grote shoppingmalls

Bezoek de Dubai Mall en de Mall of the Emirates (de eerste kan gecombineerd worden met de Burj Khalifa, de toegang van deze laatste gaat via deze Mall). Dit is één van de toeristische trekpleisters, maar is dan ook echt de moeite waard. In deze enorme malls vind je het excentrieke imago van Dubai terug: een aquarium, ski-hal inclusief pinguïns, twee watervallen en niet te vergeten veel goud en merkkleding.

Aquarium in de Dubai Mall.

8. Neem een watertaxi

Neem een watertaxi (abra genoemd) bij de Dubai Creek. Deze taxi’s kosten ongeveer €0,20 en geven je een leuke oversteek van de ene naar de andere kant van de rivier.

9. Probeer de kamelenburger

Voor de foodies: probeer kamelenvlees. In het museum district kun jij bij het Local House Restaurant kamelensteak of een kamelenburger verkrijgen. En het is nog lekker ook! Overigens is bijvoorbeeld kamelenmelk gewoon in de supermarkt te koop.

Kamelenburger, geserveerd als een echte burger met friet en sla.

10. Maak gebruik van het openbaar vervoer

Verplaats je via het openbaar vervoer. Taxi’s mogen dan goedkoop zijn, het openbaar vervoer is nog goedkoper en zo zie je nog wat van de stad! De metro loopt grotendeels boven de grond en geeft een mooi uitzicht. Nadeel, het netwerk beslaat lang niet heel Dubai. De bussen zijn vaak dubbeldekkers en daardoor is het leuk om er mee te toeren, hier kun je je reis van tevoren plannen. Let op: er zijn ook officiële hop-on hop-off bussen, maar hier kost een dagkaart €50,-. De gewone bussen kosten een schijntje hiervan. Er is de mogelijkheid om een dagkaart voor bus en metro te kopen voor ongeveer €3,-. Deze is te verkrijgen op metrostations. In de bus zelf zijn geen kaartjes te verkrijgen.

Speciale plaatsen voor vrouwen

Nog een tip voor het openbaar vervoer: in zowel bus als metro zijn er speciale vrouwenplaatsen. Als vrouw is dit handig omdat deze coupe’s vaak rustiger zijn en starende mannen hier niet mogen komen. Als man handig om te weten omdat het echt niet gewaardeerd wordt als je hier gaat staan. In de metro kunnen zowel mannen als vrouwen een speciaal ‘Gold Class Ticket’ kopen. Deze is, ondanks de naam, niet verschrikkelijk duur: voor de verste reis betaal je maar €2,75. Dit ticket geeft je toegang tot een speciale wagon waar ruimere stoelen zijn en minder mensen (omdat je dus meer betaalt).

De metrohalte in Dubai.

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen