Meteen naar de content

Xian, China: Het terracottaleger en andere Xian bezienswaardigheden die je niet mag missen!

gastblogger-debra-verduin

Door Debra

China

Cultuur en Unesco

Xian, China, kennen veel reizigers als de stad van het terracottaleger. Door dit terracottaleger is het zelfs één van de meest bezochte steden in China. Maar het is ook zeker de moeite waard om naast het terracottaleger wat meer Xian bezienswaardigheden te bezoeken! Voor Chinese begrippen is Xian een kleine stad, hoewel het toch 4 miljoen inwoners kent. Het is een stad vol historie en een prachtige stadsmuur. Maar wat is er allemaal te doen in Xian? De Xian bezienswaardigheden op een rij!

China_Xian

Met stip op 1 van de lijst met Xian bezienswaardigheden: het terracottaleger

Als je naar Xian gaat moet je het Terracottaleger bezoeken, dit staat met stip op 1 van de lijst met Xian bezienswaardigheden. Hoewel het hier altijd vol staat met toeristen is het zeker de moeite waard. Het is één van de belangrijkste archeologische vondsten (1974) ter wereld en het terracottaleger van Xian staat op de wereld erfgoedlijst van Unesco. Keizer Qin Shi Huangdi gaf opdracht tot het bouwen van de ruim 9000 figuren. Alle in levensgroot formaat (tussen de 1,60m en 1,80m) en allemaal uniek. Iedere soldaat van het terracottaleger van Xian heeft een andere positie, kleding, gezichtsuitdrukking of wapen. Tevens staan er tal van paarden. Boven de kuilen waar het terracottaleger in Xian gevonden is, staan nu hallen om het leger te beschermen.

Boek hier een tour naar het terracottaleger >

China_Xian_Terracottaleger_ZaalChina_Xian_Terracottaleger

Stadsmuur van Xian

Eén van de andere Xian bezienswaardigheden is de stadsmuur, die loopt rondom het oude centrum van Xian. Deze stamt uit de Ming-dynastie periode. Het is één van de best bewaarde stadsmuren in China. De muur is 12 meter hoog en de omtrek is bijna 14 kilometer. Het is mogelijk over de muur te wandelen of een fiets te huren. Vanaf de muur heb je een prachtig uitzicht over de binnenstad van Xian. Hoe verder je bij de poorten vandaan bent, hoe minder mensen er lopen. Op de ene plek zie je flatgebouwen en bij de volgende hoek over gouden daken van tempels. Houd er rekening mee dat het erg warm kan zijn op een zonnige dag, vergeet dus niet water en zonnebrand mee te nemen.

Hoe kom je bij de stadsmuur van Xian, China?

De muur heeft vier ingangen. De zuidelijke ingang is het meest populair (en drukste). Je moet een entreekaartje kopen om op de muur te komen. Als je een fiets wilt huren, betaal je hier apart voor. Vergeet hiervoor niet contant geld mee te nemen.

China_Xian_stadsmuur

Drum en Bell toren in Xian

Bijna elke Chinese stad heeft een Drum en Bell toren, zo ook Xian. In Xian staan ze midden in het oude centrum. Ze stammen uit de Ming-dynastie periode. De Bell toren luidde bij zonsopgang en de Drum toren bij zonsondergang. Je kunt de torens beklimmen en er worden muziekshows gegeven. Achter de Drum toren ligt het Moslim Kwartier.

Hoe kom je bij de Drum en Bell toren in Xian, China?

Er is een metrohalte genaamd Bell tower. Houd er rekening mee dat je entree moet betalen om in de torens te gaan en eventueel een muziekshow bij te wonen. De torens liggen tegenover elkaar en zijn een goed herkenningspunt in de stad.

China_Xian_Bell_tower

Het Moslimkwartier

Achter de Drum toren ligt een gezellig wijkje waar de Hui wonen, de Chinese moslims. Het is misschien even een zoektocht, maar in één van de straatjes van deze wijk in Xian vind je de ingang naar de grootste moskee van Xian. De wijk is vooral ’s avonds erg leuk. Overal staan marktkraampjes met lekkernijen en souvenirs. Kleine slagerijen, tofu aan een stokje, vers brood, gedroogd fruit: alles is hier te vinden! Kijk vooral even bij de kraampjes met de langste rijen want hier vind je vaak iets speciaals!

China_Xian_Moslimkwartier_markt

Checklist voor je reis naar Xian, China

  • Niks vergeten? Vind al je reisbenodigdheden in onze travelshop
  • Plan meteen je reis: vergelijk de beste deals voor vliegtickets
  • Visum nodig? Regel je visum eenvoudig online
  • Ga je roadtrippen? Vergelijk alvast de prijs van je huurauto
  • Inentingen nodig? Je kunt je ook thuis laten vaccineren
  • Begin gelijk met je reisvoorbereiding: Haal een reisgids China in huis
  • Better safe than sorry, zorg voor een goede reisverzekering
  • Ontdek Xian op z'n best. Vind de leukste tours en boek je toegangsbewijzen alvast online
  • Air miles sparen met je creditcard? Kies voor een AMEX creditcard

Big Goose Pagoda

Vanaf de zuidelijke ingang van de stadswal in Xian, kun je een directe bus nemen naar de Big Goose Pagoda, deze pagode ligt middenin het moderne centrum. Naast de Big Goose Pagoda vind je er ook een kleinere variant, de Small Goose Pagoda. Doordat deze pagodes middenin het moderne centrum van Xian, China, liggen, is het contrast met de omgeving groot. Het zijn Boeddhistische tempels waar monniken nog steeds wonen, werken en bidden. Beide tempels stammen uit de Tang dynastie periode en zijn meer dan 1000 jaar oud.

China_Xian_park

Praktische Informatie voor je bezoek aan Xian bezienswaardigheden

Visum Xian, China

Voor Xian heb je een visum China nodig. De visumaanvraag voor China is vrij complex. Maar je kunt het visum voor China tegenwoordig ook goed online regelen via bijvoorbeeld e-visums.nl. Zij helpen je dan met je aanvraag en controleren deze ook voor hij ingediend wordt. Zo weet je zeker dat je aanvraag goed gaat. Doe dit tijdig, uiterlijk 2 weken van tevoren! Het visum voor China kost bij e-visums € 136,95 en is 90 dagen geldig. Binnen die periode kun je maximaal 21 dagen achter elkaar in China verblijven en je kunt maar 1 keer het land in reizen.

Vraag je China visum aan >>

Valuta China

In China betalen ze met de Chinese Yuan. Je kunt hier gewoon gebruik maken van je bankpassen en creditcards.

Accommodaties in Xian, China

In Xian zijn veel hostels en hotels te vinden. Zelf verbleef ik in Shuyuan Youth Hostel vlakbij de zuidelijke ingang van de stadsmuur, een centrale plek.

Door ons geselecteerde accommodaties in Xian, China

Vervoer in en naar Xian

In Xian is er een prima metronetwerk waarmee je bijna de hele stad kunt verkennen. Dit is de snelste en goedkoopste manier om je te verplaatsen. Ook de bus is een optie, doe navraag in je accommodatie waarvandaan de bus precies vertrekt. Kijk van tevoren goed waar je heen moet en schrijf de naam op een briefje, zodat de chauffeur kan aangeven waar je uit de bus moet stappen. Je kunt natuurlijk ook met offline Google Maps (of Maps.me) in de gaten houden of je al op je plek van bestemming bent.

Midden in de stad ligt het treinstation van Xian, maar let op. Buiten Xian ligt een tweede treinstation dat een stuk lastiger bereikbaar is. Let dus op vanwaar je trein precies vertrekt zodat je niet op het verkeerde station staat.

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen