Meteen naar de content

Betoverende karstbergen in Yangshuo, China

Mirjam Denneman, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Mirjam

China

Volgens veel Chinezen is dit één van de mooiste gebieden in China: de karstbergen van Yangshuo. En dat is begrijpelijk als je er geweest bent, eigenlijk de hele omgeving van Yangshuo heeft iets betoverends en is zeer fotogeniek. Je treft hier, ondanks de vele toeristen, nog een stukje authentiek China aan. De omgeving biedt veel ruimte voor diverse activiteiten, waardoor je de karstbergen telkens vanuit een ander perspectief ziet.

Bamboevlotvaren in Yangshuo

Het mooiste zicht op de karstbergen heb je vanaf het water. Terwijl je bamboevlot door de roeier over de rivier geleid wordt, zie je steeds weer een ander fotogenieke berg. Het water is glashelder en af en toe een mini-stroomversnelling daargelaten, glijdt je vlot met de stroom mee moeiteloos door de kabbelende rivier. Het is een rustige tocht waarbij je volop kunt genieten van de omgeving en de prachtige, soms bijzonder gevormde karstbergen.

karstbergen-china-IMG_8698

yangshuo-bamboevlotP1050356

Fietsen naar Moonhill

Onderdeel van de bouwsteen die wij deden via Chinaonline, is ook een fietstocht met een Chinese gids. Je fietst over het platteland, waarbij je meer ziet van het ‘echte’ China.

karstbergen-china-IMG_1947

Onderweg kun je verse aardbeien kopen bij een van de vele boeren die deze langs de weg, direct van het land, verkopen.

karstbergen-china-IMG_8681

Halverwege de tocht stop je bij Moonhill, vanwaar je een klim maakt naar de top van de berg. Vanaf het uizichtspunt kun je zowel Moonhill zien als het landschap van Yangshuo, waarbij de karstbergen in verschillende tinten groen veel diepte aan het uizicht geven.

karstbergen-china-P1050384

karstbergen-china-Schermafdruk 2015-03-29 17.35.38

Huur een elektrische scooter in Yangshuo

Op een elektrische scooter, welke je overal in Yangshuo kunt huren, zoef je geruisloos de stad uit. Je rijdt over het platteland langs verschillende kleine dorpjes en langs akkers waar boeren hun land aan het bewerken zijn. Onderweg groeten kinderen die uit school komen je met een vrolijk ‘hello’ en zoef je langs waterbuffels die grazen op het land.

karstbergen-china-P1050393

Bij dit soort tochtjes is de app Maps.me ideaal. Sla de locatie van je hotel hierin op en vind altijd weer de weg terug. Zorg wel dat je de offline kaart van China downloadt voor je het land binnenkomt, eenmaal in China is dit niet meer mogelijk.

karstbergen-china-IMG_1969

Beklim een berg

Rondom Yangshuo zijn er verschillende leuke, korte hikes te vinden. Vaak kan je hotel je hier voldoende informatie over geven. De paden zijn lang niet altijd afgebakend en vaak ben je de enige op de berg, maar dit maakt het wandelen in deze omgeving juist zo bijzonder.

karstbergen-china-IMG_8737

Hike langs de Li Jiang rivier

De hike van XingPing naar Yangdi is ongeveer een dag wandelen, waarbij je helemaal langs de Li Jiangrivier loopt. Een mooie tocht met afwisselend landschap, variërend van kleine dorpjes waar je tussen de kippen loopt tot wandelpaadjes door sinaasappelboomgaarden.

karstbergen-china-IMG_8836

Tijdens deze hike moet je driemaal de rivier oversteken met een pontje, iets wat de tocht ook afwisselend maakt. Op de route bevindt zich het beroemde uitzichtpunt welke afgebeeld staat op het 20 Yuen biljet. Het feit dat deze plek hiervoor is uitgekozen, zegt wel iets over het uitzicht.

karstbergen-china-20yen

Als je een routekaartje hebt (vraag hiernaar in je hotel), kun je ook de namen zien welke de Chinezen hebben gegeven aan de verschillende bergen. Alhoewel een beetje fantasie wel nodig is om de vormen te herkennen, is het een leuk spelletje tijdens het wandelen om te zien of jij ziet welke berg ‘Chicken Cage Hill’, ‘Fish Tail Peak’ of ‘Camel Crossing The River’ heet.

karstbergen-china-IMG_1978

Als je in Xing Ping bent, bezoek dan ook nog even de markt(hal) als je durft. Je ziet hier gegarandeerd dingen die je thuis nooit op een markt zou zien. Let op: niet geschikt voor mensen met een zwakke maag.

Stuur een ansichtkaart naar de toekomst

Tenslotte, Yangshuo zelf is ook de moeite waard even te bezoeken. Het is een toeristische, maar wel relaxte plek om je een paar uurtjes te vermaken. Je vindt er veel juicebars waar je verse mangojuice kunt drinken en nog een paar andere unieke winkeltjes. Origineel is bijvoorbeeld de winkel waar je een ansichtkaart naar de toekomst kunt sturen. Als je je ansichtkaart in het bijbehorende vakje van je gewenste datum stopt, zorgt de winkel ervoor dat deze op die datum bezorgd wordt. Ook leuk om even een kaartje naar jezelf te sturen over een jaar!

karstbergen-china-IMG_8609

karstbergen-china-IMG_8613

Bekijk ook de filmbeelden van Yangshuo!

Van bovenstaande reis maakten we ook een video, check:

Over deze bouwsteen

Wij maakten bovenstaande trip via de bouwsteen van Chinaonline. Hier kun je diverse bouwstenen in China boeken, waarbij je wel individueel reist, maar vervoer, hotel etc wel voor je geregeld wordt. En dit kan best heel handig zijn in een land als China waar niemand Engels spreekt. Ook scheelt het je een hoop geregel, deze tijd kun je dan weer aan vakantievieren besteden!

Visum voor China aanvragen

Voor China heb je een visum nodig. Dit kan via de ambassade in Nederland, maar sinds kort kun je als enige via e-visums.nl ook een e-visum voor China aanvragen! Het aanvragen duurt 10 minuten en je ontvangt je visum vervolgens twee weken vooraf per post en een digitale kopie in je mailbox. Vraag het visum uiterlijk 10 dagen voor vertrek aan bij e-visums.nl. Het e-visum voor China is 21 dagen geldig.

Vraag je e-visum voor China hier aan >>

1 reactie

  • Reisbloggers | Jeffrey 16 april 2015 - 01:06

    Geweldige omgeving om te wandelen en te fietsen. Zou er graag weer naar terug willen. Als je echt van de rust en natuur wilt genieten, dan kun je beter toch net buiten Yangshuo verblijven.

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen