Meteen naar de content

Hiken in Torres del Paine nationaal park, Chili & Patagonië

gastblogger-debra-verduin

Door Debra

Bucketlist

Chili

Natuur en Wildlife

Patagonië

Wandelvakantie

Vind jij het heerlijk om te wandelen en eventueel een meerdaagse hike te doen? Overweeg dan Circuit W te hiken in Torres del Paine. Je vindt deze route in het mooie Patagonië, waar ik al eerder over schreef. Tijdens deze hike krijg jij alle hoogtepunten te zien van dit nationaal park in het zuiden van Chili. Je loopt langs gletsjers, helderblauwe meren en hebt prachtige uitzichten met als hoogtepunt de Mirador las Torres.

Chili_Patagonia_TorresdelPaine_lake

Circuit W

Circuit W is één van de populairste wandelingen in Patagonië. De tocht duur minimaal vier dagen/ drie nachten, maar de meeste mensen doen er vijf dagen over. Je loopt de wandeling in een W-vorm waarbij je drie valleien doorkruist. De hike is een kleine 80 km lang. Het is geen moeilijke tocht, als je een goede conditie hebt dan is het prima om deze hike te doen. Houd er wel rekening mee dat er een aantal stukken zijn waar je moet klauteren over granieten rotsen. De route is goed gemarkeerd dus in principe heb je geen gids nodig.

Chili_Patagonia_TorresdelPaine_Torres Chili_Patagonia_TorresdelPaine_snow

Circuit O

Heb jij meer tijd beschikbaar en ben jij een die-hard wandelaar? Overweeg dan circuit O te lopen. Je komt op meer afgelegen plekken en legt ongeveer 130 kilometer per voet af.

Chili_Patagonia_TorresdelPaine

Beste seizoen voor een hike in Torres del Paine

Het beste seizoen om deze trekking te lopen is in de zomer van oktober tot ongeveer half april. Buiten het seizoen kan het gevaarlijk zijn door kou, sneeuw en ijs. Tevens zijn dan de refugio’s gesloten.

Chili_Patagonia_TorresdelPaine_horses

Reserveer je slaapplaats

Je kunt kiezen of je in een refugio wilt verblijven of wilt kamperen. De refugio is een soort park hostel met zalen met bunkbedden. Je kunt hier eten en warm douchen. Deze slaapplaatsen moet je wel ver van tevoren reserveren (minimaal 6 maanden) anders zijn ze vaak volgeboekt.

Als je wilt kamperen is het ook handig dit van tevoren vast te leggen. De refugio’s bieden soms ook kant en klare tenten aan maar ook deze moet je ver van tevoren reserveren. Vind jij het geen probleem om met bepakking te lopen? Neem dan je eigen spullen mee. Hoewel je de campings ook moet reserveren kan dit veel korter van tevoren. En in het laagseizoen is er bijna altijd wel plaats.

Chili_Patagonia_TorresdelPaine_bepakking

Eten tijdens het hiken in Torres del Paine

In de refugio’s wordt maaltijdservice aangeboden. Vaak hoe verder je bij de ingang van het park af bent, hoe slechter het eten. Neem dus in ieder geval zelf ook wat eten en snacks mee vanuit Puerto Natales. Tevens is alles wat je in het park koopt minstens twee keer zo duur! En als je besluit zelf te kamperen ook alle equipment om te koken.

Chili_Patagonia_TorresdelPaine_nature

Vervoer en entree

Puerto Natales is een goede uitvalsbasis. Vanaf hier rijden er bussen naar de entree van het park. Probeer een vroege bus te pakken vanaf Puerto Natalis, want bij de entree van het park moet je nog wat papierwerk invullen en een veiligheidsvideo kijken. Hierna neem je de bus naar de oost ingang of west ingang.

Chili_Patagonia_Torresdelpaine_mapChili_Patagonia_TorresdelPaine

Georganiseerde trekking door Torres del Paine boeken

Wil je een trekking lopen door Torres del Paine, maar wil je niet alles zelf regelen? Kijk dan eens bij Bookatrekking.com. Via deze site kun je de verschillende trekkingen door Torres del Paine en de rest van Patagonië met elkaar vergelijken en voor je laten regelen. Je kunt reviews lezen, advies vragen aan de trekking experts en eenvoudig online boeken. Je kunt de trekking individueel lopen, maar alle slaapplaatsen, park fees en eventueel bagagevervoer worden voor je geregeld. Zo kun je zorgeloos de mooiste trekkingen lopen in Patagonië en gewoon keihard genieten van de indrukwekkende landschappen!

Bekijk het volledige aanbod trekkingen >>

Hulp bij het plannen van een rondreis Chili

Enthousiast geworden over reizen naar Chili? Reizen door Chili vraagt wat inspanning. Zoek je daarom wat hulp bij het samenstellen en regelen van je reis? Een aanrader voor een reisorganisatie die je hierbij kan helpen is Local hero travel. Je boekt via deze Nederlandse reisorganisatie rechtstreeks bij een lokale reisspecialist ter plaatse. Je kunt een reis op maat laten maken of één van de drie pakketten kiezen: budget, veel gekozen of een roadtrip met 4WD.

Bekijk het volledige aanbod Chili reizen van Local hero travel >>

4 reacties

  • Yorick 22 januari 2018 - 21:16

    Hi! Leuk deze blogs!.
    Waar kan je de campings reserveren?

  • Belqis 16 februari 2020 - 00:51

    Hoi Debra! Leuke en informatieve blog, bedankt :)
    Ik wil graag medio maart de W trek doen met refugios. Ik las net dat je dit allemaal ter plekke hebt geboekt, ik neig om dit ook te doen…omdat ik nog niet mijn exacte data weet. Raad je dit aan? Ik lees namelijk overal dat het heel snel volgeboekt zit.

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen