Meteen naar de content
zinzi zegers, gastblogger ik wil meer reizen

Marokko

Maak kennis met Zinzi

Zinzi Zegers, reisblogger ikwilmeerreizen.nl

Zinzi Zegers voelt zich op haar best wanneer ze reizend de wereld verkent. Voor haar studie Culturele Antropologie vertrok ze ooit naar Oeganda, maar wat vier maanden op een universiteitscampus had moeten worden, werd ruim drie jaar in de Parel van Afrika. Ondanks spannende woestijnavonturen, stoffige brommertochten en vele Afrikaans gezellige feestjes, maakten ontmoetingen met oude en nieuwe vrienden haar verblijf pas echt bijzonder. Na haar Afrika-avontuur ontdekte ze de wereld als reisbegeleidster en tegenwoordig geeft ze reizigers advies op een reisbureau voor verre fietsvakanties.

Geen avontuur is voor Zinzi te gek

Zinzi kwam op ons pad, toen ze werkte als reisbegeleidster bij Djoser. Na ruim drie jaar in Oost-Afrika was het tijd voor een nieuw avontuur: anderen net zo enthousiast maken over onbekende plekken als zijzelf is! Niet alleen over de bezienswaardigheden, maar juist ook over de mensen, hun veerkracht en manier van leven. Het viel haar op dat juist de overeenkomsten grote indruk op haar maakte. Hoe anders ons dagelijks leven er ook uitziet, uiteindelijk streven we hetzelfde na: liefde, veiligheid en gezondheid.

Slow travel

Haar mooiste herinneringen heeft Zinzi aan haar reizen buiten de gebaande paden, die ze zowel privé als voor haar werk maakte: kampeersafari’s in Tanzania, fietsreizen in Cuba en Oeganda, een trektocht door het Atlas gebergte van Marokko en de beklimming van Mount Elgon. Zinzi bezoekt een land het liefst vaker en dan bij voorkeur te voet of per fiets. Zo ervaar je ook de rauwe randjes van een land – een beetje afzien hoort erbij – maar de beloning is vele malen groter. Deze manier van reizen geeft de kans een bestemming niet alleen te ontdekken, maar ook echt te ervaren.

Gesetteld

Inmiddels is Zinzi aardig gesetteld in Zwolle en heeft ze met haar fulltime baan helaas geen tijd meer om voor ons te schrijven. Gelukkig heeft ze door de jaren heen heel wat prachtige blogs gepubliceerd op ons reisblog. Je kunt dus nog steeds gebruikmaken van al haar reiservaring.

Bekijk alle artikelen van Zinzi

1 2 6

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen