Meteen naar de content
Oeganda, Queen Elizabeth NP

Queen Elizabeth National Park

Reizen naar Oeganda

Een vakantie in Oeganda neemt je op avontuur naar de berggorilla’s in Bwindi Impenetrable Forest en de watervallen van Murchison Falls. Vaar over Lake Victoria, laat je meevoeren door de chaos in het kleurrijke Kampala en ontdek de Nijl tijdens het suppen of een kanotocht. Wil jij ook reizen naar Oeganda? Lees onze blogs met persoonlijke tips voor Oeganda en laat je inspireren voor je vakantie!

Hoofdstad
Kampala
Tijdszone
GMT +3
Stopcontact
Type G
Beste reistijd
mei-sept / dec-feb
Highlight
Bwindi NP
Proeven
Rolex (chapati met ei)

Lees ook onze reistips voor:

Waarom op vakantie naar Oeganda?

Oeganda (Uganda in het Engels) is de ideale vakantiebestemming voor actieve avonturiers en budget reizigers die het echte Afrika willen ontdekken. Goedkoper en rustiger dan haar Oost-Afrikaanse buren Kenia en Tanzania, biedt een vakantie in Oeganda zowel prachtige safari’s als lange bergwandelingen, imposante watervallen en grappige ontmoetingen met de goedlachse bevolking. Bovendien vormt Oeganda, samen met Rwanda en Congo, de enige plek ter wereld waar je nog berggorilla’s in het wild kunt spotten. Genoeg redenen dus om naar Oeganda op vakantie te gaan!

Waar ligt Oeganda?

Je vindt Oeganda in Oost-Afrika, ingesloten tussen Tanzania, Kenia, Rwanda Congo en Zuid-Sudan. Het is een groen land vol wildlife en prachtige natuur. De hoofdstad van Oeganda is Kampala, een levendige stad die bekend staat om haar bruisende uitgaansleven en het economische hart vormt van het land.

Wat zijn de highlights van een vakantie in Oeganda?

  • Wandelen bij de Sipi Falls
  • De kratermeren van Fort Portal
  • Gorilla trekking in Bwindi National Park of Mgahinga National Park
  • Boomklimmende leeuwen spotten in Queen Elizabeth National Park
  • Lake Bunyonyi
  • Entebbe, aan de oevers van Lake Victoria
  • Lake Mburo
  • Jinja en de bron van de Nijl

Praktische tips voor reizen naar Oeganda

Bekijk al onze artikelen

Checklist voor je vakantie naar Oeganda

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen