Meteen naar de content

Klimmen en klauteren in Karijini National Park, West-Australië

Marc Lommert

Door Marc

Australië

Kamperen

Natuur en Wildlife

Wandelvakantie

In je Australische Holden of typische Wicked-busje rijd je vanaf Broome over Highway 95 naar het zuiden. Je bent al uren geen andere auto’s tegengekomen en je uitzicht beperkt zich al even lang tot rood zand en droge struiken. Reizen door de Great Sandy Desert is zoals reizen door Australië bedoeld is, realiseer je je terwijl je op Dales Campground je tentje opzet. Je besluit nog even een avondwandeling te maken, om al na 100 meter sprakeloos te zijn…Je bent in Karijini National Park, West-Australië!

Karijini-Hancock-Gorge Dales-Gorge-Karijini

Karijini National Park

Midden in de Australische Outback ligt een klooflandschap zoals je dat nog nooit gezien hebt. Smalle spelonken, steile afgronden en beangstigende ravijnen. Karijini National Park is een aaneenschakeling van door erosie ontstane gorges die door middel van talloze wandelingen verkend kunnen worden. In Karijini Park vind je ruimte, ruige rotswanden en buitenaardse landschappen.

Red-Gorge-Karijini Knox-Gorge-Karijini

Karijini, Australië: Voor ieder wat wils

Karijini National Park heeft, wanneer het op het verkennen van de gorges aankomt, voor ieder wat wils. Er zijn autoroutes door Karijini NP (let op: veel wegen in het park zijn onverhard en de staat ervan laat te wensen over…) die je naar adembenemende look-outs leiden, waardoor je een prachtige indruk van het park krijgt. Er zijn wandelingen voor beginners, langs de randen van de kloven, of geleidelijk aan naar beneden. Maar Karijini National Park beleef je pas echt wanneer je de diepte intreedt en tussen de wanden van Hancock, Knox of Weano door klimt. Het is een feest om je weg door deze natuurverschijnselen te vinden en vrijwel elke wandeltocht verrast je aan het einde met een poeltje waar je heerlijk kunt zwemmen of afkoelen. De temperatuur kan in Karijini, Australië namelijk oplopen tot dik boven de 50 graden.

Karijini-Red-Gorge Weano-Gorge-Karijini

Checklist voor je reis naar Karijini National Park

Midden in de woestijn

Wanneer je Karijini NP opneemt in je reisroute door Western Australia, bereid je dan wel voor. Het nationale park ligt midden in de Great Sandy Desert en alles hier is dus ook woestijn. Stel je geen Grand Canyon Village voor met alle luxes van dien: Karijini, Australië heeft niets. De dichtstbijzijnde stad is Tom Price, waar een supermarkt en een benzinestation je van je behoeften kunnen voorzien. De dichtstbijzijnde grote stad is Broome. Binnen de grenzen van het Karijini park is alles gericht op de ongerepte natuur: natuur zoals je die maar zelden ziet en waar je simpelweg geen genoeg van zult krijgen.

Hancock-Gorge-Karijini Karijini-Dales-Gorge

Door ons geselecteerde accommodaties in Broome, de toegangspoort tot Karijini National Park

E-visum voor Australië aanvragen

Voor Australië en dus ook voor je bezoek aan Karijini National Park, heb je een visum nodig. Hierbij volstaat een e-visum dat je online tot 72 uur van tevoren kunt regelen. Via deze website kun je een gratis visum aanvragen voor Australië. Nadat je de link hebt aangeklikt kies je voor ‘individuals and travellers’ en dan ‘visa’. In de visa finder kies je voor een ‘holiday or vacation’ visum en vult de vragen in: ‘what is your country of passport’ en je leeftijd. Je komt dan in een overzicht waarbij je online (in het Engels) een gratis visum voor Australië aan kunt vragen (visum nummer 651). Je dient wel een account aan te maken bij ‘immiaccount’. In de meeste gevallen krijg je het visum direct toe gemaild! Vind je dat allemaal wat veel gedoe? Dan kun je ook je visum aanvragen via e-visums.nl, je hoeft daar maar één formulier (in het Nederlands) in te vullen. Je betaalt dan € 14,95 voor je e-visum Australië.

Meer informatie over je Australië visum

Het visum is 1 jaar geldig waarbij je maximaal 3 maanden aaneengesloten in het land mag verblijven. Het visum heeft een multiple entry en is alleen geldig voor toeristen of familiebezoeken. Het wordt aangeraden het visum uitgeprint mee te nemen. In onze ervaring wordt er niet omgevraagd wanneer je Australië binnen reist gezien het visum is toegekend aan je paspoort. Maar goed, better safe then sorry; dus printen!

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen