Meteen naar de content

Alles wat je moet weten over je visum Australië

janneke dijkhuis

Door Janneke

Australië

Reisvoorbereiding

Visum aanvragen

Een jaartje backpacken, een mooie camperreis door de outback maken, de wijnlanden verkennen van Margaret River, duiken bij het Great Barrier reef of al city hoppend van Melbourne en Sydney naar Perth reizen: echt aan iedereen heeft Australië wel iets te bieden. Het land is onwijs divers en is, ondanks zijn Westerse cultuur, zo anders dan wat wij in Europa kennen. Kangoeroes, koala’s en kerst in de zon zijn genoeg redenen om het land eens te bezoeken. Ga je naar Australië, dan heb je een visum nodig. Met VisumBuitenland kun je vanuit je luie stoel je visum aanvragen zonder dat je er zelf gedoe van hebt. Wij zetten alles omtrent je e-visum Australië op een rijtje!

Australie-Road-Trip-Margaret-River-Bettanys-nougat 05.46.37

Waarom Australië?

Het land ‘down under’ roept bij velen een bepaald beeld op. De kans is groot dat dat beeld gevormd is op basis van wat je vroeger bij de flying doctors zag of, voor de jongere generaties, later bij McLeod’s Daughters. Uitgestrekte landschappen, grote ranches en boerderijen en uiteraard de outback; het ruime leven zeg maar. En eerlijk is eerlijk, Australië is precies dat én nog veel meer. Want naast die uitgestrekte outback zijn de steden supertof om te verkennen. Melbourne, Brisbane, Perth en Sydney zijn wereldklasse steden met allen een eigen karakter en vibe. Maar ook de onderwaterwereld is van hoog niveau, evenals het surfen en de wijngaarden. De levensstandaard ligt hoog in Australië en je mag op zowel natuur als culinair niveau hoge verwachtingen hebben. Daarnaast blijft dat Aussie dialect toch superleuk om te horen. Bijna elk woord wordt afgekort, waardoor het soms compleet onmogelijk is om ze te verstaan, maar toch…

Een e-visum Australië aanvragen

Voordat je Australië in mag reizen heb je een e-visum nodig. Het e-visum Australië is voor iedereen die op vakantie gaat of zakelijke afspraken heeft en heet ‘eVisitor Australië visum’. Wanneer je Australië voor maximaal drie maanden aaneengesloten bezoekt is dit eigenlijk altijd het type visum wat je aanvraagt. Je mag namelijk ook vrijwilligerswerk uitvoeren, een korte studie of een cursus volgen met dit visum. Voor het uitvoeren van betaalde werkzaamheden heb je een Working Holiday Visum nodig. Dit is een ander visum. Vanaf het moment dat je eVisitor visum (toeristen visum) is goedgekeurd is het 1 jaar geldig en mag je per keer maximaal 3 maanden aaneengesloten in het land verblijven. Je mag Australië in dat jaar zoveel en zo vaak als je wilt in en uit reizen, het visum is multiple entry, en na verloop van het visum mag je gewoon een nieuwe aanvragen.

Kangoeroe in West Australië

De aanvraagprocedure voor je e-visum Australië

Voor het aanvragen van je e-visum Australië gelden een aantal regels. Zo moet je in het bezit zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst in het land. Ook moet je in het bezit zijn van een geldige zorgverzekering, mag je geen goederen of diensten aan Australiërs verkopen tijdens je verblijf, moet je vrij zijn van tuberculose, mag je geen schulden in Australië hebben en als laatste heb je nooit een gevangenisstraf van 12 maanden of langer uitgezeten.

Bekijk ook de veelgestelde vragen over het visum Australië >>

great-ocean-road2-australie

Wanneer e-visum Australië aanvragen?

Voor alle Nederlanders en Belgen geldt dus dat ze in het bezit moeten zijn van een e-visum voordat ze Australië binnen mogen reizen. Dat aanvragen van het e-visum Australië is met VisumBuitenland een makkie. Met het aanvraagformulier op hun website kun je voor jezelf en alle medereizigers in één keer het visum aanvragen. Meestal heb je het visum binnen een paar dagen in je mailbox, soms kan het langer duren. Wil je zeker zijn dat het visum binnen drie dagen toegekend is aan je naam en paspoort dan kun je een spoedprocedure starten. Handig als je bijvoorbeeld last-minute je visum aanvraagt. De toeslag voor een spoedaanvraag is € 5,-.

Direct visum voor Australië aanvragen >>

Australie-Road-Trip-BunBury 07.25.25

Kosten e-visum Australië

Eigenlijk kun je het e-visum Australië zelf gratis aanvragen via de Australische overheid. Het vraagt even wat meer tijd en energie van je, maar het kan dus zonder kosten. Wil je die rompslomp niet dan kun je tegen een vergoeding van € 14,95 per persoon je e-visum laten verzorgen door VisumBuitenland.

Australie-Road-Trip-Margaret-River-Cheeky-Monkey-Brewery 09.48.55

Goed om te weten wanneer je naar Australië reist

Australië is best streng voor wat betreft de spullen en producten die je invoert. Zo zijn voedingsmiddelen, plantaardige middelen en dierlijke producten geen goed idee om mee te nemen in je bagage. Je kunt ze beter thuislaten om te voorkomen dat je aangehouden wordt om het vervolgens te moeten inleveren. Voor sommige mensen is het noodzakelijk om bepaalde voedingsmiddel en/of plantaardige en dierlijke producten mee te nemen op reis, zorg er dan voor dat je al deze producten aangeeft op de Incoming Passagenger Card die uitgedeeld wordt in het vliegtuig.

 

Visumaanvraag Australië in het kort

Op zoek naar de beste reistips voor Australië? Lees al onze blogs over Australië >>

Reacties

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen