Meteen naar de content

Een culinaire reis door Margaret River, West-Australië

janneke dijkhuis

Door Janneke

Australië

Margaret River Australië is de perfecte uitvalbasis om jezelf te verliezen op culinair gebied. In de omgeving vind je ontelbare wijnboerderijen en bierbrouwerijen. Tel daar alle lokale producten bij op, zoals streekkazen, olijven, jam, distilleries waar je zelfs je eigen gin kunt maken en boerderijen waar je de meest heerlijke compotes en spreads kunt kopen, en het feest is compleet. Op zo’n 3,5 uur rijden van Perth airport vind je deze gem. Geloof me, dit is een magische plek die je niet over wilt slaan tijdens je reis langs de Westkust van Australië. En met deze tips vind jij de beste culinaire hotspots in Margaret River.

Australie-Road-Trip-Margaret-River-Bettanys-nougat 05.39.54-3

Plan je dag in Margaret River

Wanneer je op culinair avontuur gaat in en rondom Margaret River dan is het goed om het slim in te plannen. Houdt er rekening mee dat de meeste wijngaarden, brouwerijen en shops om 17:00 sluiten. Niet alle gelegenheden bieden de mogelijkheid om te lunchen. In het tourism office in het centrum van Margaret River kun je een gedetailleerde kaart van de regio ophalen, waar veel brouwerijen, wijngaarden en boerderijen/shops op weergegeven worden. Per locatie kun je zien of je er kunt lunchen. Plan het dus zo dat je ’s ochtends een aantal (non-alcoholische) proeverijen plant zoals Temper Temper Chocolade, Nuts & Cereals en the Berry Farm. Net voor de lunch doe je een wijnproeverij waarna je gaat lunchen met uitzicht over de Margaret River wijngaarden. Wellicht plan je nog een bezoek aan een wijngaard voordat je de dag afsluit bij een bierbrouwerij. Wil je niet zelf rijden (alcoholcontroles zijn er geregeld en streng – je mag maximaal 2 glazen drinken wanneer je rijdt), dan kun je er altijd voor kiezen om een tour te boeken waarbij vervoer geregeld is.

Australie-Road-Trip-Margaret-River-Brookland-Vallet-Vinyard-Wine-Tasting 06.53.25

Boerderij shops in Margaret River

De vele gespecialiseerde boerderijen waar je allerlei lekkernijen kunt kopen zijn vaak alleen shops. Je ziet bijvoorbeeld niet het productieproces. Bij de meeste shops kun je proeven van de producten (waaronder ook Margaret River wijn) en vaak zijn er zelfs restaurantjes of cafeetjes waar de producten verwerkt worden in lekkere gerechten. Het kan dus zijn dat je binnen een kwartier weer buiten staat, omdat je na een rondje door de shop alles wel gezien en geproefd hebt, maar het kan ook zijn dat je opgeslokt wordt door alle indrukken, geuren en smaken en dat je na drie kwartier of een uur pas weer buiten staat. Of pas na de lunch of een lekkere koffie break! Zorg dat je wat budget hebt wanneer je aan je culinaire reis door Margaret River Australië begint. Je komt zeker niet met lege handen thuis!

Australie-Road-Trip-Margaret-River-Wine-Lands 08.23.07

Berry Farm

Pannenkoeken, scones, taartjes en lekker likeurtjes allemaal bereid met bessen van eigen land. De berry Farm is de perfecte plek voor bijvoorbeeld een brunch, een koffie stop of lunch.

Australie-Road-Trip-Margeret-River-Berry-Farm 08.46.01 Australie-Road-Trip-Margeret-River-Berry-Farm 08.37.50

Ook leuk om te doen in Margaret River

 

Temper Temper Chocolade

Chocolade liefhebbers opgelet! Temper Temper in Margaret River, Australië wil je niet overslaan. Een chocoladeproeverij van 10 smaken uit verschillende uithoeken van de wereld. Je begint met melkchocolade en bouwt het cocaogehalte steeds meer op naar bittere donkere chocolade. Er wordt per chocoladesoort een uitleg gegeven over de unieke smaken die afkomstig zijn uit verschillende continenten, van Indonesië en Uganda tot Chili. Een chocoladereis om de wereld dus. Favoriet is toch wel de smaak Wild Amazon die van 68% cacao uit Bolivia gemaakt is. Naast de mogelijkheid om bijzondere chocola te kopen (bijvoorbeeld wit met aardbei, melk met macadamia noten) kan je een kop heerlijke warme of koude chocolademelk drinken. De presentatie van chocolade is ook een feestje: warme melk geserveerd met chocolade snippers in een apart bakje, waardoor je de chocolademelk zelf op smaak kunt brengen. Aanrader is de chocolademelk met spices…

Australie-Road-Trip-Margeret-River-Temper-Temper 09.19.25 Australie-Road-Trip-Margeret-River-Temper-Temper 09.19.04

Cheeky Monkey Brouwerij

De perfecte afsluiter van een dag door de wijnlanden rondom Margaret River is een afzakkertje bij de Cheeky Monkey Brouwerij met schitterend uitzicht. Uiteraard is er de mogelijkheid om nog een proeverijtje te nemen. Natuurlijk moet je de enige echte Margaret River wijn proeven als je in dit bijzondere gebied bent!

Australie-Road-Trip-Margaret-River-Cheeky-Monkey-Brewery 09.48.55

Margaret River Nuts & Cereals

Een klein winkeltje, maar zeker de moeite waard voor notenliefhebbers. Op de hoek van de toonbank staan verschillende cereals en noten die je kunt proeven. Een aanrader zijn de hot & spicy almonds. Wellicht een shop waar je relatief snel doorheen loopt, maar de kans is vrij groot dat je buiten staat met in ieder geval een zakje cereal of nootjes!

Australie-Road-Trip-Margaret-River-Nuts-Cereals 04.41.36

Margaret River Providore & Coward & Black Vinyards

Een grote winkel, maar laat dat je niet afschrikken. Verschillende soorten olijfolie met allemaal verschillende smaakjes, Margaret River wijn, marmalades, jammen, pastasauzen, olijven, verschillende soorten mosterd, compotes, tappenades en spreads zorgen dat dit een winkel is waar je zo drie kwartier zoet bent. Van bijna alles kun je proeven, zo vaak je wilt…

Australie-Road-Trip-Margaret-River-Farmers-Produce 05.02.50-3

Brookland Valley Estate

Een vrij kleine vinyard waar we bij toeval binnen liepen en aangenaam verrast vertrokken. Wellicht was de hoofdreden voor het geslaagde bezoek de verkoopster die over zeer veel kennis beschikte. Of misschien lag het aan de 7 verschillende soorten Margaret River wijn die we geproefd hebben. In ieder geval stonden we drie kwartier na binnenkomst buiten met allemaal minimaal één fles wijn in onze handen.

Australie-Road-Trip-Margaret-River-Brookland-Vallet-Vinyard-Wine-Tasting 06.17.34-1 Australie-Road-Trip-Margaret-River-Brookland-Vallet-Vinyard-Wine-Tasting 06.06.35

Door ons geselecteerde accommodaties in Margaret River

Eagle Bay Brouwerij

Toegegeven dat Eagle Bay Brouwerij op zo’n driekwartier rijden van Margaret River ligt, is dit er eentje die je niet over wilt slaan. De kans is groot dat je naar Dunsborough gaat en dan is Eagle Bay Brouwerij de perfecte lunchstop. Alleen al voor het uitzicht wil je hier naartoe! Een prachtig meer in een wijd veld waar kangoeroes en ander wild graast. Idyllische picknickbanken in een prachtige tuin en een heerlijk proeverijtje van 6 biertjes, voordat je jouw favoriet kiest.

Australie-Road-Trip-Eagle-Bay-Brewing-Co 09.12.13-1 Australie-Road-Trip-Eagle-Bay-Brewing-Co 09.30.35

You win some, you lose some

Met zoveel keuze en aanbieders sla je geheid de plank een keer mis om vervolgens weer aangenaam verrast te worden. Zo waren onze verwachtingen van de Yallingup Cheese Company hoog, maar kwamen we er enigszins teleurgesteld vandaan, gezien het beperkte aanbod, waar ook nog eens geïmporteerde kaas uit Nederland lag. Aan de andere kant waren we bijvoorbeeld weer razend enthousiast over Brookland Valley Estate terwijl we bij toeval naar binnen liepen. De bekende vinyards als Leeuwin zijn uiteraard altijd een hit. Maar die raken je ook meteen een stuk harder in je portemonnee.

Australie-Road-Trip-Margaret-River-Bettanys-nougat 05.43.11Australie-Road-Trip-Margaret-River-Yallingup-Cheese-Company 08.51.34

Hoe kom je in Margaret River?

Zelf huurde ik voor vertrek, online een auto via Sunny Cars. Lekker makkelijk, want alle verzekeringen zijn inclusief. Sunny Cars regelt alles voor je met de meest voordelige aanbieder, zodat je bij aankomst zo in kan stappen. Je hebt er dus geen omkijken naar! Ik maakte een roadtrip langs de Westkust van Australië van Perth naar Margaret River. Wil jij verder reizen door het Noordwesten van Australië, lees dan ook onze reisroute van Perth naar Broome. Op vakantie naar Australië? Kijk dan ook eens naar een stedentrip Singapore als stopover!

E-visum voor Australië aanvragen

Voor Australië heb je een visum nodig, dus ook voor jouw bezoek aan Margaret River. Hierbij volstaat een e-visum dat je online tot 72 uur van tevoren kunt regelen. Via deze website kun je een gratis visum aanvragen voor Australië. Nadat je de link hebt aangeklikt kies je voor ‘individuals and travellers’ en dan ‘visa’. In de visa finder kies je voor een ‘holiday or vacation’ visum en vult de vragen in: ‘what is your country of passport’ en je leeftijd. Je komt dan in een overzicht waarbij je online (in het Engels) een gratis visum voor Australië aan kunt vragen (visum nummer 651). Je dient wel een account aan te maken bij ‘immiaccount’. In de meeste gevallen krijg je het visum direct toe gemaild! Vind je dat allemaal wat veel gedoe? Dan kun je ook je visum aanvragen via e-visums.nl, je hoeft daar maar één formulier (in het Nederlands) in te vullen. Je betaalt dan € 14,95 voor je e-visum Australië.

Specificaties van je e-visum Australië

Het visum is 1 jaar geldig waarbij je maximaal 3 maanden aaneengesloten in het land mag verblijven. Het visum heeft een multiple entry en is alleen geldig voor toeristen of familiebezoeken. Het wordt aangeraden het visum uitgeprint mee te nemen. In onze ervaring wordt er niet omgevraagd wanneer je Australië binnen reist gezien het visum is toegekend aan je paspoort. Maar goed, better safe then sorry; dus printen!

1 reactie

  • Janet | thatonetime 5 december 2017 - 20:19

    Ahh heerlijk! Ik ben al twee keer in Margeret River geweest en vond het erg tof. Heerlijk een beetje rondrijden, wijntjes proeven, e.d. Nog dichterbij de grote stad is Swan Valley.. ook zeker een aanrader!

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen