Meteen naar de content

Zuid Korea voor beginners: Tips & Tricks

Annemarie Konijn, eigenaar Ik wil meer reizen

Door Annemarie

Zuid-Korea

Eerder deelden we al een handige route voor een rondreis Zuid Korea en hoe dit land mij zo positief verrast heeft. Van de bruisende steden Seoul en Busan tot prachtige natuur met unieke berglandschappen en vulkanen. Het contrast tussen de ultramoderne cultuur en de traditionele tempels en paleizen. En vergeet ook vooral niet de overheerlijke Koreaanse keuken met als hoogtepunt de Korean Barbecue. Denk jij erover om te gaan reizen naar Zuid Korea? In dit artikel deel ik tips & tricks en geef ik praktische informatie over wat je van een reis door Zuid Korea kunt verwachten. Dit is mijn persoonlijke reisadvies Zuid Korea!

Scheiding Noord en Zuid Korea

Om te beginnen wat achtergrondinformatie, want wanneer je het over Zuid Korea hebt, denkt men al snel ook aan het geïsoleerde Noord Korea. Tot 1948 vormden Zuid en Noord Korea samen één Korea. In de vorige eeuw is Korea gedurende 35 jaar bezet geweest door Japan. Na de nederlaag van Japan in 1945 werd het bewind over Korea verdeeld tussen de Sovjet-Unie (Noord) en de Verenigde Staten (Zuid). Als gevolg hiervan werd Korea in 1948 opgedeeld in twee onafhankelijke staten: de Democratische Volksrepubliek Korea, beter bekend als Noord Korea en de Republiek Korea, oftewel Zuid Korea. Ondanks een oorlog in de jaren vijftig en latere toenaderingspogingen zijn de twee staten nog steeds gescheiden. Zuid Korea heeft nog steeds de hoop op vereniging. Zo houden ze een treinstation in gebruik in het grensgebied, waar, zo hopen de Zuid Koreanen, ooit weer de trein door zal rijden naar Noord Korea. Zuid-Korea ontwikkelde zich, met hulp van de Verenigde staten tot een moderne kapitalistische industriestaat met een snel groeiende economie; Noord-Korea is een dictatuur, met een centraal geleide economie en strevend naar zelfvoorziening.

dmz-tour-korea

Bezoeken Noord Korea

De grens tussen Noord en Zuid Korea is zwaarbewaakt en het is niet mogelijk deze over te steken. Er zijn wel beperkte mogelijkheden om Noord Korea te bezoeken onder strenge begeleiding van een door de Noord Koreaanse overheid gereguleerde tour agency. Maar dit regel je niet ‘even’ vanuit Zuid Korea en is dan ook niet een uitstapje die je eenvoudig kunt maken tijdens je reis door Zuid Korea. Heb je dit op je bucketlist staan, dan is wat research wel gewenst, want de mogelijkheden wisselen doorlopend.

Bezoeken grensgebied Zuid en Noord Korea

Wel kun je de grens met Noord Korea bezoeken. Dit is een dagtrip vanuit Seoul. 4 Km rondom de grens, over de hele breedte van de scheiding is een demilitarized zone aangebracht. Tijdens de DMZ tour kun je deze zone bezoeken en hoor je meer over de Koreaanse geschiedenis. Wil je echt de grens met Noord Korea zien? Boek dan de JSA tour. Beide tours worden vanuit Seoul georganiseerd. Houd er wel rekening mee dat de tours, zeker de JSA, ruim van tevoren volgeboekt zijn. Beter dus om dat minimaal een maand van tevoren te regelen als je dit graag wilt doen.

zuid-korea-reistips

Vriendelijke bevolking

Vriendelijk is misschien nog zacht uitgedrukt als je het over de inwoners van Zuid Korea hebt. Ze zijn, net als Japanners, beleefd en verlegen, maar Koreanen staan wel erg open voor contact. Tijdens het reizen door Zuid Korea weten de Koreanen elke keer weer een brede glimlach op mijn gezicht te toveren. ‘Lief’ is wat er steeds weer in mij opkomt als ik aan de Koreanen denk. Natuurlijk staat of valt dit met je eigen houding. Openheid en toegankelijkheid wordt al snel beloond. Zeker bij tieners kun je rekenen op veel gegiechel als je ze iets vraagt. De meeste Koreanen spreken prima Engels, met name de jonge generatie. Je kunt daardoor overal wel hulp krijgen wanneer je dit nodig hebt. Maar verder laten ze je wel met rust. Op de selfie-verzoeken van tieners bij toeristische attracties na dan. Ook al was ik de enige ‘blonde’ in de metro, niemand leek me op te merken. Bijna nooit word je aangestaard of voelde ik me een typische toerist. Nee, Koreanen laten je jouw gang gaan en dat is precies wat reizen in Zuid Korea zo ontspannen maakt. Ik weet niet of ik me ooit zo comfortabel heb gevoeld als soloreiziger alleen in een café of restaurant. En precies dat, dat niemand op je let, hoe je er ook uitziet of hoe je ook met je eten klungelt, geeft je een gevoel van vrijheid. En dat je wel een praatje kunt maken of op hulp kunt rekenen, maakt reizen door Zuid Korea tot een prettige ervaring. Alleen al daarom is mijn reisadvies Zuid Korea zeer positief. Het is gewoon een fijn land!

Reizen door Zuid Korea doe je zo!

Het is heel eenvoudig om Zuid Korea rond te reizen. Het openbaar vervoer is erg goed geregeld. Bussen zijn over het algemeen zeer comfortabel en rijden op tijd. Net als de trein. Het land is 2,5 keer groter dan Nederland, dus de afstanden zijn over het algemeen niet groot. Een kaartje koop je eenvoudig op het bus- of treinstation. Treinkaartjes kun je eventueel ook online kopen. Ik heb zelf vooral met de bus gereisd, om zo ook te kunnen genieten van de prachtige landschappen. Eigenlijk was elke busrit schitterend. Voor een busrit van zo’n 5 uur betaal je ongeveer 20 euro en kun je een zeer ruime zitplaats verwachten!

bus-zuid-korea

In de steden maak je gebruik van de metro en bus. Schaf hiervoor gelijk bij aankomst een T-money card aan. Dit kan op ieder metrostation bij het loket. Deze werkt vergelijkbaar met de OV-chipkaart en is te gebruiken in metro en lokale bussen. Een metroritje kost ongeveer 1 euro per keer. Een absolute aanrader is om de app Kakao Metro te downloaden. Je kunt per stad de metrokaart downloaden en via de app eenvoudig de makkelijkste of snelste route berekenen om van A naar B te komen. Download Kakao Metro voor IOS of Android.

kakao-metro-zuid-korea-app

Wil je het zuidelijke eiland Jeju bezoeken? Dit kan zowel per vliegtuig als boot. Vliegen kan zowel vanaf Busan als Seoul en kost je slechts een paar tientjes voor een retourtje. Deze kun je gewoon via Skyscanner vinden.

Lees voor het uitstippelen van een route ook onze reisroute voor een rondreis Zuid Korea in 3 weken.

Taal in Zuid Korea

In Zuid Korea wordt Koreaans gesproken. Schrijven gebeurt met karakters, maar is, in tegenstelling tot het Chinese schrift, niet zo uitgebreid. Het schrift kent namelijk slechts 24 karakters. Het is dus eigen te maken, maar ook als je het niet kunt lezen, wees gerust, eigenlijk wordt alles in Korea zowel in Koreaans als in ons Alfabetisch schrift geschreven. Dus het is eenvoudig om borden te lezen. De namen vervolgens ook daadwerkelijk onthouden is een ander verhaal ;).

Koreanen zijn erg vriendelijk, dus het is prettig om beleefdheidsvormen als hallo, doei en dankjewel te leren, zodat je ook vriendelijk terug kunt doen.

Hallo (op formele manier): Annyoung-hasejo (spreek ongeveer uit als: An-jong-ha-se-joo)
Doei: (als je zelf weggaat): An-njoenghi kai-sajo (spreek ongeveer uit als: An-jong-qui-kè-sajoo)
Dankjewel: gam-sa-ham-nee-da. (spreek ongeveer uit als: Kam-saam-ni-da)

Koreaanse-schrift

Veiligheid in Zuid Korea

Wat betreft veiligheid kan ik duidelijk zijn: Zuid Korea is ongelooflijk veilig! Armoede komt nauwelijks voor, waardoor kans op beroving of diefstal zeer gering is. Wanneer je in een café zit kun je zonder probleem je portemonnee, telefoon en zelfs laptop op tafel laten liggen en weglopen om naar de WC te gaan, zonder bang te hoeven zijn dat er iets gestolen wordt. En vergeet je iets, dan kun je er vanuit gaan dat het de volgende dag nog gewoon keurig op zijn plek ligt. Het komt gewoon niet in de Koreanen op om iets te stelen. Natuurlijk is het altijd goed om op je spullen te letten, maar echt zorgen hoef je je niet te maken. Eigenlijk is in alle openbare ruimtes camerabewaking, dus zelfs als er iets gebeurt is de dader snel te achterhalen. Ook als vrouw alleen kun je zonder zorgen ’s nachts over straat lopen, een metro of bus nemen. ik denk dat ik me nog nooit zo veilig heb gevoeld in een land als in Korea, Nederland meegerekend.

Geld en kosten Zuid Korea

In Zuid Korea betaalt men met de Zuid Koreaanse Won. Op moment van schrijven is 1 euro gelijk aan ongeveer 1250 won. Prijzen in Korea zijn vergelijkbaar met Nederland. Overnachtingen zijn wat goedkoper, maar uitgaan is duurder (een biertje in de kroeg kost tussen de € 5,- en € 8,-). Eten is daarentegen weer een stuk goedkoper dan in Nederland. Voor een maaltijd betaal je gemiddeld tussen de € 5,- en € 10,- . Ook is er volop streetfood verkrijgbaar wat doorgaans iets goedkoper is. Wat betreft het geven van fooi is reizen door Zuid Korea heel makkelijk. Fooi is niet gebruikelijk en hoef je dus ook nergens te geven. Ook onderhandelen is niet nodig. Alles heeft zijn vaste prijs en Koreanen hanteren ook geen hogere prijs voor buitenlanders. Je weet dus altijd precies wat je moet betalen.

Checklist voor je reis

Internet

Internet in Zuid Korea is overal aanwezig en supersnel. Je kunt een simkaart kopen met 4G internet, maar ieder café, restaurant of ho(s)tel beschikt ook over goed internet. Soms heb je zelfs de mazzel om een 5G verbinding aan te treffen. En geloof me, dat is pas snel! Verder zijn er overal wel free wifi netwerken te vinden, zelfs als je in de metro zit, maar die werken niet altijd even goed. Korea barst bovendien van de vele hippe koffietentjes, dus als je wat dingen online wilt regelen (of, zoals ik, wat werk wilt doen), is er altijd wel een plekje te vinden om neer te strijken onder het genot van een bakje koffie.

internet-zuid-korea

Eten in Zuid Korea

Smakelijk en divers. Deze twee woorden zijn treffend voor de Koreaanse keuken. Reis je af naar Zuid Korea, dan ga je dit zeker zelf ervaren en vooral proeven. Met als hoogtepunt de Korean barbecue, een absolute must-eat! Hoewel je bij nagenoeg ieder gerecht kimchi geserveerd krijgt, is de Koreaanse keuken zeker divers te noemen. Van dumplings tot bimbimpbap en van verse vis tot rijstcake. Wat de Koreanen ook bereiden, smaakvol is het zeker! Lees ook de meest populaire Koreaanse gerechten die ik eerder beschreef.

dumplings-south-korea

Koffie en craft beer

Opvallend in Zuid Korea is de hoeveelheid koffietentjes, maar ook de craft beers die bijna in iedere bar worden geschonken. Bestel je een koffie, wordt er standaard gevraagd “hot or ice?”. De meeste Koreanen drinken namelijk ice coffee. Koffie en thee zijn wel aardig aan de prijs. Voor een kop zwarte koffie betaal je al snel zo’n 4 tot 5 euro. Je krijgt dan wel een flinke mok en kunt om een eventuele refill vragen, die je vaak maar 1 euro kost.

koffie-zuid-korea

Beste reistijd voor Zuid Korea

Zuid Korea kent, net als in West-Europa, vier seizoenen. De winters zijn zeer koud met veel sneeuw. De zomer heet en broeierig. Het weer in de lente en herfst kan erg wisselend zijn, maar over het algemeen kun je rekenen op heerlijke dagen met een fijne temperatuur van iets boven de 20 graden en frisse tot koude nachten. Vroeg in het voorjaar en later in de herfst, liggen de temperaturen wel een stuk lager overdag. Reis je in het voorjaar of de herfst, dien je dus kleding voor alle weersomstandigheden mee te nemen. Wel is Zuid Korea in deze seizoenen op haar mooist. In het voorjaar (eind april/ begin mei) tref je er, net als in Japan, de lentebloesem aan en in de herfst (eind oktober/ begin november) kleuren de bomen van geel, oranje tot fel rood. Werkelijk prachtig! Wil je juist van de stranden kunnen genieten, dan reis je het beste in de zomer van juni tot september, wanneer de temperaturen flink oplopen. Ieder seizoen heeft dus zo haar mooie kanten. Maar reis je tussen december en maart, dan kun je wel echt op een strenge winter rekenen, dus beter om die periode te mijden, tenzij je van de winter en wintersport houdt. Niet de juiste kleding bij je? Wees gerust, Zuid Korea barst van de outdoor shops met zeer goede kleding.

herfst-zuid-korea

Accommodatiestips in Zuid Korea

Overnachten in Zuid Korea

Over het algemeen zijn er zeer goede hotels en hostels te vinden in Zuid Korea. Goedkoop is het niet, dus ik verbleef, als soloreiziger, veelal in guesthouses/ hostels. Voor een bed in een dorm betaal je zo’n 15 tot 20 euro per nacht, afhankelijk van hoeveel luxe je zoekt, want goedkoper is zeker ook mogelijk. De hostels waar ik in verbleef waren over het algemeen zeer goed, schoon en van alle gemakken voor backpackers voorzien. Hotelprijzen liggen ongeveer tussen de 40 en 100 euro per kamer per nacht. Ook kun je naar accommodaties zoeken op Airbnb, maar het is soms lastig om daar kwalitatief goede en betaalbare accommodaties te vinden voor Zuid Korea.

Overnachten-zuid-korea

Wat te doen in Zuid Korea?

Zuid Korea biedt een leuke mix tussen moderne steden, traditionele Koreaanse cultuur en prachtige natuur en kan daarmee een zeer gevarieerde reis bieden.

Cultuur snuiven in de tempels, paleizen en hanok villages

Zuid Korea kent talloze tempels en schitterende paleizen. Ook als je gaat hiken kun je regelmatig rekenen op een tempel aan het begin en/of einde van de trail. Bezoek in Seoul zeker het Geyongbokgung en Changeokgung paleis en struin tussen de typische hanok woningen door in Buckchon village of in Jeonju dat op 2,5 uur met de bus vanaf Seoul ligt. Geïnteresseerd in de oude Koreaanse cultuur, bezoek dan Gyeongju, waar veel van deze cultuur bewaard is gebleven en waar je de koninklijke tombes vindt. Verder is een hike naar de Mangwolsa tempel in Bukhansan national park in Seoul een absolute aanrader. Lees meer tips in onze route voor een rondreis Zuid Korea.

mangwolsa-tempel-seoul-highlight

Hiken in Zuid Korea

Koreanen zijn gek op hiken en je vindt dan ook overal hiking trails in de bergen. Zuid Korea kent vele, bergachtige nationale parken waar je volop kunt genieten van de natuur. Zeker in de herfst, wanneer de bomen verkleuren, is de natuur er adembenemend. Erg mooie hikes vind je bij het plaatsje Sokcho, in Seoraksan national park. Of beklim de vulkaan op Jeju island. Verder vind je mooie hikes in Busan of bijvoorbeeld Jirisan mountain.

hallasan-mountain-jejuseoraksan-mountain

Shoppen in Zuid Korea

Shoppen in Zuid Korea kun je als de beste. Van fashion en beauty tot sport en outdoor. In de steden vind je eigenlijk overal grote shopping malls met uiteenlopend aanbod. Koreanen zijn erg bezig met uiterlijk en je vindt dan ook op iedere straathoek beauty shops. Erg leuk om eens binnen te stappen, want het aanbod is zeer uitgebreid en soms zelfs bijzonder te noemen. Vooral de gezichts- voet- en haarmaskers zijn fantastisch. En ook aan de mannen wordt gedacht, want ook het assortiment beauty producten voor mannen is eindeloos. Ben je in Busan in Lotte department store (vlakbij de fish market), pak dan ook even de lift naar de hoogste verdieping. Hier vind je een 3 verdiepingen tellend buiten park dat je een prachtig uitzicht biedt over de stad.

Genieten van de Korean barbecue

De Korean barbecue is niet alleen een must-eat, maar ook een ontzettend leuke activiteit voor een avondje uit. Bestel er een paar flesjes Soju bij en geniet van de Koreaanse keuken op haar best!

korean-barbecue

Relaxen op het strand

Bezoek je Zuid Korea in de zomer, dan kun je er volop genieten van mooie stranden. Langs de gehele kust zijn er een aantal mooie stranden te vinden en ook Busan beschikt over een langgerekt strand. Verder is Jeju island een absolute must voor strandliefhebbers of je kunt de kleinere eilanden in het zuiden verkennen. Vraag vooral de locals naar hun favoriete stranden!

Gekke musea en café’s bezoeken

Zin om iets aparts te doen? Zuid Korea biedt genoeg opties voor bijzondere musea en café’s. Ga bijvoorbeeld eens naar één van de vele Cat café’s of bezoek een Racoon café in Seoul. Geen fan van dieren? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een bezoekje brengen aan het Hello Kitty café. En aan musea ook geen gebrek. Een bijzondere bezienswaardigheid is bijvoorbeeld het grootste penis park ter wereld in Sinnam. Of wat dacht je van het Toilet park & museum in Suwon of het Pig Museum (pig park) in Icheon? Om maar een paar opties te noemen.

cat-cafe-gangnam

Bezoek een vismarkt en eet hier kraakverse sashimi

Een absolute must-do in Zuid Korea is een bezoek aan de fish market. Hier bestel je levende vis die ter plekke voor je bereid wordt tot Sashimi. Als je de kans hebt, ga dan met een local, die weten precies wat te bestellen. De grootste fish market vind je in Busan in de wijk Nampo. In deze week kun je trouwens ook volop genieten van streetfood.

fish-market-busan

Relax in een Korean Spa

De Korean Spa is heerlijk om even helemaal tot rust te komen. Je vindt ze overal, maar Spa Land in Busan is zeker een aanrader. Erg mooi en een ruim aanbod aan sauna’s en baden.

Meer weten of de bezienswaardigheden in Zuid Korea? In onze reisroute Zuid Korea beschrijven we de verschillende bezienswaardigheden en activiteiten per locatie.

Vanuit Zuid Korea doorreizen naar Japan, Taiwan of China?

Voor wie de rondreis Zuid Korea een onderdeel is van een langere reis door Oost-Azië hebben we nog veel meer inspiratie! Reis je naar Japan? Lees dan onze rondreis Japan met een route van Noord naar Zuid Japan eens door en lees meer Tokyo tips of ga fietsen in Kyoto. Ga je voor het eerst naar Japan? Lees al onze tips Japan en de meestgestelde vragen over reizen naar Japan. Of lees hier al onze Japan blogs >>

Ook vlieg je vanuit Zuid Korea goedkoop door naar Taiwan. Nieuwsgierig naar deze wat meer onbekende reisbestemming? Lees onze reisroute voor je rondreis Taiwan eens door. Of misschien heb jij China wel in je reisschema opgenomen? Lees dan al onze blogs China eens door.

11 reacties

 • Laurien 6 januari 2017 - 11:10

  Wat gaaf! Zuid Korea klinkt echt als een land waar je eigenlijk niet heen wilt. Geen idee waarom maar je denkt al snel aan Noord-Korea en dictatuur. Deze blog bewijst dat het prima te doen is! Zuid Korea ga ik dan ook zeker toevoegen aan mijn bucketlist!

  Ik heb echter nog geen ervaring met hiken. Heb je hier nog speciaal schoeisel voor nodig? Is bijvoorbeeld https://nl.klezzer.com/4052471429961/ voldoende of heb je dan speciale hiking schoenen nodig? Genoemde schoenen heb ik namelijk al in huis ;-)

  Trouwens, ik heb onlangs een leuke film gezien over Busan. Ik weet niet of je van horror films houdt maar de volgende film is zeker een aanrader! https://www.moviemeter.nl/film/462780 (Train to Busan). Komt er simpelweg op neer dat alle inwoners veranderen in zombies en de hoofdpersoon in een trein zit richting Busan :)

  • Annemarie Auteur 7 januari 2017 - 15:05

   Nee hoor, het zijn allemaal heel eenvoudige trails. Vooral veel traptreden. Je zou het zelfs op sportschoenen kunnen doen. Maar iets meer grip en stevigheid is wel fijn. Ik liep zelf alles op lage wandelschoenen, omdat ik bergschoenen te onhandig vind om mee te nemen, omdat ik zo’n 9 maanden reis. De schoenen die je voorstelt zijn meer dan voldoende. Bedankt voor de filmtip!

 • Myrthe 8 januari 2017 - 19:14

  Hoi Annemarie,
  Via welke site heb je de JSAt tour geboekt? Ik ga binnenkort weer terug naar Seoul om mijn trip af te maken :) Ik doe het gewoon in delen.. Deze keer wilde ik de DMZ tour doen, maar als ik jouw blog lees, lijkt me de JSA tour interessanter. Via internet vind ik verschillende sites, maar jij hebt er al ervaring mee. Kun je me vertellen via waar jij geboekt hebt?
  Groetjes Myrthe

  • Annemarie Auteur 8 februari 2017 - 23:19

   Hoi Myrthe, sorry, ik zie je vraag nu pas. Ik heb destijds bij mijn hostel geboekt (en was dus ook te laat voor JSA). Ik denk dat er weinig verschil zit tussen de organisaties, want ze doen allemaal precies hetzelfde. Het maakt dus niet zo heel veel uit waar je online boekt. Mocht je al een accommodatie in je hoofd hebben om te verblijven, zou je die ook een mailtje kunnen sturen om het voor je te regelen. Hopelijk gaat het lukken/ is het gelukt!

 • Suzanne 19 november 2017 - 12:02

  Ik hoor horrorverhalen over bedwantsen in hostels. Wat is jullie ervaring hiermee?

  • Annemarie Auteur 19 november 2017 - 13:47

   Hoi Suzanne, ik heb in najaar 2016 eigenlijk alleen maar positieve ervaringen met de hostels in Zuid Korea gehad. Geen bedbugs at all! Ik heb vooral gekozen voor de iets nieuwere hostels, dus niet de allergoedkoopste. Er zijn echt heel veel schitterende hostels in Zuid-Korea. Overigens heb ik van andere reizigers destijds ook geen verhalen over bedbugs gehoord. Natuurlijk kan dat anno 2017 net weer anders zijn, dat er net een plaag is uitgebroken, maar vaak is dat ook van tijdelijke aard. Ik zou gewoon goed de reviews checken. Maar het lijkt me geen reden om niet naar Zuid-Korea te gaan en je daar heel erg zorgen over te maken. Ik was juist erg positief over de kwaliteit van de hostels. Ik zal mijn favoriete hostels ook even toevoegen aan dit artikel! Misschien heb je daar wat aan.

 • Destini Vijfvinkel 5 februari 2018 - 14:45

  Heyhey, ik las dus op verschillende websites dat als je goedkoop wilt internetten en bellen dat je dan beter een telefoon daar kan kopen, maar nu lees ik jouw ding over overal internet enzo. is het dan wel verstandig op een telefoon daar te kopen want bellen en smssen zal bij mij weinig gebeuren.

  • Annemarie Auteur 5 februari 2018 - 15:11

   Hoi Destini, Ik zou niet weten waarom je een telefoon daar moet kopen. Dat is wel heel achterhaald. Je kunt gewoon een losse simcard ter plekke kopen en die in je telefoon stoppen. Je whatsapp blijft gewoon je eigen nummer, dus je blijft evengoed bereikbaar voor vrienden en familie. Let wel op dat je bij whatsapp dus aangeeft ‘behoud xxxx’, dat vraagt hij vaak bij wisselen simkaart. Overigens is echt overal goede wifi, dus je kunt er ook voor kiezen geen simkaart te kopen, hoewel het wel erg makkelijk is om internet te hebben. Maar als je bijvoorbeeld op maps.me de kaart van zuid-korea download voor vertrek, dan kun je die gebruiken om de weg te vinden. En volgens mij werkt de metro app ook offline. Succes en een hele fijne vakantie!

 • Imke Dijkslag 12 maart 2018 - 07:51

  Hey Annemarie,
  Is het mogelijk om s’ochtends naar Busan te gaan met de metro en dan s’avonds weer terug te gaan naar Seoul? Blijft er dan nog wel iets van je dag over om een beetje door Busan heen te gaan of zijn de reistijden te lang?

  • Annemarie Auteur 12 maart 2018 - 18:41

   Hoi Imke, Je bedoelt dat je vanuit Seoul een dagtrip naar Busan wil maken? Dat zou ik niet doen. Busan ligt helemaal aan de andere kant van het land. Volgens mij is het iets van 5 uur reizen per trein van Busan naar Seoul. Het is dus zeker niet mogelijk om met de metro te gaan. Of bedoel je Bukhansan national park? Dat kun je wel gewoon met de metro doen en een dagje gaan hiken in de bergen als je in Seoul verblijft.

  • Annemarie Auteur 12 maart 2018 - 18:42

   Misschien ook handig om de reisroute Zuid Korea te lezen. Link staat in dit artikel! Veel plezier alvast.

Laat je horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg al onze reizen!

Wil je onze reizen live volgen? Dat kan! Op Instagram nemen we je met stories, fotoseries en reels mee naar onze reisbestemmingen. We delen tips én een flinke dosis reisinspiratie.

Volg onze reizen