Relaxed streetart eiland Isla Holbox, Mexico


Eigenlijk kun je gelijk als je voet aan wal zet op Isla Holbox je schoenen wel opbergen. Want het hele eiland Isla Holbox, voor de noordkust van Mexico, is autovrij én bedekt met een laag wit, zacht zand. En er zijn ook daadwerkelijk mensen die dagenlang op blote voeten rondlopen, gewoon, omdat het kan! Maar natuurlijk kun je ook lekker je slippers aanhouden terwijl je dit laid-back eilandje verkent. Vanaf het moment dat je de boot afstapt telt nog maar één ding: genieten!

Luieren op het strand

Isla Holbox is zeker geschikt voor watersport (o.a. kitesurfen), maar je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen alleen maar lekker te luieren aan het strand. Het zand is zacht en je kunt overal op het eiland een goede plek vinden om lekker op je hamamdoek te liggen en een boek te lezen. Krijg je het iets te warm? Dan duik je even de zee in. Wat een leven!

strand isla holbox

Hangmat in de zee

Hét beeld dat staat voor het ultieme paradijs: een hangmat op palen in de zee. Op Isla Holbox vind je er ook een paar en kun je dus dit paradijselijke gevoel even zelf ervaren.

isla holbox hangmat

Het eiland verkennen met een golfkarretje

Heb je wel even genoeg geluierd en ben je wel benieuwd naar de rest van het eiland? Golfkarretjes zijn hét vervoer op Isla Holbox, zelfs de taxi’s zijn golfkarretjes. In de hoofdstraat huur je gemakkelijk je eigen golfkarretje, waarmee je het eiland kunt rondrijden. Neem wat koude drankjes mee en zoek een verlaten strandje op. De weg kwijtraken is onmogelijk!

golfkarretje isla holbox

Heerlijk eten op Isla Holbox

Op Isla Holbox vind je veel verschillende eetgelegenheden. Bij restaurant Colibri bijvoorbeeld kun je goede (ijs)koffie drinken en bij Rosa Mexicano (in de hoofdstraat) kun je terecht voor een heerlijke Mexicaanse lunch.

isla holbox restaurant

Wil je een keer uitgebreid uit eten aan het strand dan is Mandarina Restaurant een goede keuze. Óf je stelt je eigen diner samen bij de streetfoodstalletjes die één voor één op het centrale plein verschijnen als de avond valt. Het plein verandert dan in één groot openlucht restaurant, je kunt aanschuiven aan één van de vele tafeltjes die neer worden gezet door de verkopers.

isla holbox streetfood isla holbox streetfood

De ‘Three islands tour’

Al is Isla Holbox zelf de grootste attractie, vanaf het eiland kun je ook verschillende tours maken. De bekendste is de ‘Three islands tour’. Deze wordt eigenlijk door alle tourbureaus aangeboden en is leuk om te doen als je even ‘iets anders’ wilt. Én tevens je kans om de beroemde flamingo’s te spotten! Je bezoekt, zoals de naam al zegt, drie eilandjes; Isla Pajaros (een uitkijktoren waar je vogels kunt spotten), Yalahau (hier vind je een cenote) en Passion Island. En na ongeveer drie uur ben je weer terug op Isla Holbox.

holbox three islands tour

Lopen over de zee

Langs de kust van Isla Holbox vind je een paar meter vanaf het strand een enorme zandbank waarover je helemaal langs het eiland kunt lopen. Je loopt dus eigenlijk over het water, zo bijzonder!

isla holbox zandbank wandelen

Streetart spotten

Één keer per jaar vindt op Isla Holbox het International Public Art Festival plaats en dat zie je duidelijk terug op het eiland. Echt overal zijn de mooiste streetart creaties te vinden, op muren, huizen en winkels. Je kunt bij het verkennen van het eiland dus je eigen streetart tour samenstellen, probeer al deze kunstwerken maar eens te spotten!

streetart isla holbox

Genieten van de zonsondergang

En tenslotte… geen eilandleven zonder een zonsondergang, want zeg nu zelf: je kunt toch nooit genoeg krijgen van zonsondergangen? Het perfecte einde van elke mooie dag op Isla Holbox!

isla holbox zonsondergang

Onze favoriete producten bij deze reis

1 comment

Add yours

+ Leave a Comment